Despre motosapa si gradinarit

BUCURESTI - 23 octombrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Agricultura

Pentru un gradinarit de calitate sa spunem asa, orice persoana care se ocupa de astfel de activitati are nevoie de o motosapa . Gradinaritul a devenit in ultimul timp o activitate intreprinsa nu doar din necesitate, asa cum se intampla mai tot timpul in trecut, ci si din placere si din dorinta de relaxare

motosapa

motosapa

O data cu trecerea timpului, oamenii au evoluat din numeroase puncte de vedere si in acest sens putem spune clar si fara nici o retinere ca si stiinta si tehnologia au evoluat. Acest fapt este foarte aplicabil si in ceea ce priveste agricultura si gradinaritul, dupa cum bine putem observa in acest domeniu au aparut diverse tipuri de unelte noi care sa usureze munca agricultorilor, printre acestea numarandu-se si motosapa.

Unde se utilizeaza motosapa

Aceasta unealta numita motosapa se utilizeaza de regula pe suprafete mai mici de teren, intre 2 si 5 ari si este de mare ajutor, intrucat aceasta va nivela solul intr-un timp mult mai scurt decat cu o sapa normala sau ”traditionala” sa spunem asa.

Motosapa este utilizata de mici agricultori ce cultiva porumb, sau rosii, sau alte vegetale in gradina lor, insa unele motosape pot fi utilizate si pe suprafete mai mari, fiind si usor de transportat dintr-o parte in alta.

Cum functioneaza o motosapa

Pentru a sti cum functioneaza o motosapa este bine de stiut in primul rand ca aceasta este formata dintr-un set de lame cuprinse intr-un corp cu roti, iar intreaga motosapa este alimentata fie cu benzina, fie folosindu-se curentul electric. Lamele unei motosape sunt puse in functiune la pornirea acesteia si acestea vor sapa solul realizand munca dorita.

Tipuri de motosapa

Intr-un mod oarecum mai simplist, putem diferentia trei tipuri de motosapa esentiale si anume motosapa mini, sau cultivatoarele, motosapa de marime mijlocie si motosapa mare.Astfel, pentru a intelege mai bine despre ce e vorba cu aceste tipuri de motosapa, este bine de stiut ca motosapa de dimensiuni mai mici este de regula utilizata pentru gradini de legume, care la randul lor au dimensiuni mai mici si solul fara pietris.

Motosapa de marime mijlocie de pe Agromoto.ro este mai puternica si mai potrivita pentru solurile pietroase si compacte, insa trebuie sa luati in considerare faptul ca acest tip de motosapa va fi si mai greu de manevrat.

Motosapa de marime mare este potrivita zonelor mai mari, spre exemplu la reinsamantarea unei intregi peluze. Acest tip de motosapa este cel mai usor de utilizat pe un teren drept.

Pentru a alege modelul corect de motosapa, este important ca in primul rand sa stabiliti exact pentru ce tip de munci veti avea nevoie de ea. In cazul in care hotarati sa achizitionati o motosapa mai mare spre exemplu, este de luat in considerare si faptul ca aceasta va ocupa mai mult spatiu in magazie sau in garaj. 

Totodata, trebuie sa urmati intocmai instructiunile de utilizare cand vine vorba de o motosapa, intrucat acest tip de unelte pot deveni periculoase in cazul in care nu sunt utilizate corect si corespunzator. Este bine cunoscut faptul ca o motosapa neutilizata conform instructiunilor poate produce diverse accidente. Folosita corespunzator insa, o motosapa va va usura semnificativ munca.  

Taguri: motosapa
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zoom-biz/despre-motosapa-si-gradinarit