Drujba o unealta necesara in orice gospodarie

BUCURESTI - 14 octombrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Agricultura

In fiecare gospodarie exista un loc special unde se pastreaza uneltele care sunt necesare lucrarilor domestice, reparatiilor si chiar confectionarii unor obiecte necesare. Drujba n-ar trebui sa lipsesca dintre ele. Aceasta este de fapt un fierastrau cu lant, folosita la taierea lemnelor, mai ales a trunchiurilor groase, dar si la maruntirea lemnelor pentru foc. Taierea copacilor din padure se face tot cu drujbe , uneori sunt folosite chiar si la constructia caselor sau a acareturilor. De asemenea, pot fi folosite in peisagistica urbana pentru toaletarea copacilor de pe domeniu public, dintr-o livada sau din curti. Ca sa nu mai vorbim de rolul ei in creatiile artistice, stiindu-se ca se poate sculpta in ghiata cu o asemnea unealta.

Drujba o unealta necesara in orice gospodarie

Drujba bine intretinuta are o viata indelungata

 

In ce priveste manevrarea si intretinerea ei, trebuie respectate niste reguli de baza. Dupa folosinta, se curata de lemn si rumegus, se ascute lantul, daca este necesar, in functie de cat de mult a fost utilizata. Acesta, lama si intinzatorul, trebuie unse pentru a fi protejate de rugina.

Regulile de intretinere sunt valabile si pentru drujba cu motor care are drept combustibil benizina. Ca regula in plus, acestea trebuie golite de restul de combustibil dupa ce au fost utilizate, iar motorul trebuie curatat de urmele de ulei si benzina.

 

Cate feluri de drujbe sunt?

 

Poate fi electrica si cu motor, aceasta din urma avand drept combustibil benzina. Cea electrica este de dimensiuni mai mici, este mai usor de folosit, ideala pentru muncile dintr-o gospodarie. Drujba pe benzina la pret mic de pe Agromoto.ro are avantajul ca ofera o posibilitate mai larga de miscare, ea poate fi folosita oriunde, fara a avea nevoie de o sursa de curent, deci este ideala pentru taiatul copacilor din padure. Cand nu e folosita, trebuie golit rezervorul de benzina, curatat motorul de urme de ulei sau de benzina si unsa cu solutie impotriva ruginirii.

Pentru o fiabilitate mare trebuie avut in vedere felul de ulei folosit, ca si benzina de altfel, pentru ca acestea trebuie sa fie compatibile cu drujba.

 

Drujba  prost manuita poate deveni un pericol

 

In primul rand, pentru a o manevra trebuie luate niste masuri de precautie deoarece, ca orice unealta, poate deveni periculoasa. Lucrul cu drujba necesita o atentie deosebita. Pentru evitarea accidentelor, trebuie purtate echipamente de protectie, adica haine lejere, care sa nu stanjeneasca miscarile, fara accesorii care ar putea sa se incurce in lantul drujbei, manusi groase din piele, antiderapante, ca si talpa incaltamintei. De asemenea, este indicat ca persoana care o foloseste sa aiba experienta in manuirea ei, mai ales cand este vorba de taierea copacilor mari.

Sunt numeroase cazurile in care unele persoane si-au pierdut chiar si viata din cauza neatentiei in manuirea drujbei. Altele s-au mutilat corporal, tot din cauza neatentiei sau a purtarii unei imbracaminti neadecvate.Informatii adaugatoare despre drujbe si alte utilaje agricole vezi pe site-ul : www.agromoto.ro.

Dar daca sunt respectate cateva reguli de baza, pericolul ar putea fi evitat in totalitate.

Pe piata se gaseste o gama variata de drujbe, atat noi cat si second-hand, de diferite marci, electrice si pe benzina. Preturile sunt si ele diferite, in functie de felul drujbei si de marca.

Despre Zoom-Biz

Locuiesti la casa si te incalzesti cu lemne? Cu siguranta ai nevoie de o drujba. Alege-o pe cea potrivita nevoilor tale din vasta gama care te asteapta.

Taguri: motofierastraiedrujbe