Filtru ulei - o piese auto la schimbarea careia nu ar trebui sa faceti compromisuri!

BUCURESTI - 7 iulie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Filtrul ulei este o componenta auto esentiala pentru motor, care are rolul de a pastra uleiul curat, fara impuritati, indeplinind, in acelasi timp, si functia suplimentara de etansare in cursa de ardere si de detenta a motorului cu piston.

Filtru ulei  - o piese auto la schimbarea careia nu ar trebui sa faceti compromisuri!

Caracteristici filtru ulei de calitate

Fiecare filtru ulei pentru motor are un ventil bypass sau o supapa de ocolire. Aceasta supapa se deschide automat atunci cand filtrul de ulei este infundat si cantitatea de ulei necesara motorului nu mai poate trece prin el. Un filtru ulei de calitate are suficienta capacitate de prelevare a impuritatilor, astfel incat supapa de ocolire sa nu se deschida, iar la locurile de ungere si de alunecare ale motorului sa nu ajunga ulei cu impuritati.

Practic, produsele de marca din categoria filtru ulei indeplinesc cumulativ trei caracteristici esentiale:

- eficienta maxima de retinere a murdariei

- eficienta maxima de separare

- costuri reduse pentru intretinere

Cand schimbam un filtru ulei?

Un filtru ulei trebuie schimbat obligatoriu odata cu uleiul, in acest fel evitandu-se degradarea rapida a uleiului proaspat inlocuit. De regula, schimbarea uleiului de face o data pe an sau la fiecare 10.000 – 15.000 km parcursi, conform recomandarilor producatorului de autovehicul sau in functie de regimul de utilizare. De exemplu, daca utilizarea zilnica presupune trasee scurte in conditii de trafic aglomerat, motorul este suprasolicitat si necesita schimbarea mai frecventa a uleiului.

Neinlocuirea filtrului de ulei poate duce la uzura motorului, scaderea presiunii uleiului si la un consum mai mare de combustibil. Pe langa filtrul de ulei se recomanda si schimbarea urmatoarelor componente:

- filtru de combustibil -  indeparteaza impuritatile din combustibil, protejand sistemele sensibile ale motorului, precum pompa de injectie sau injectoarele

- filtrul de aer -  protejeaza impotriva prafului si a impuritatilor din atmosfera, prevenind uzura si deteriorarea componentelor electronice ale motorului. La fiecare 30.000 de km, filtrul de aer al masinii retine din aerul aspirat o cantitate de pana la 1,5 kg de praf

- filtrul de polen - are rolul de a elimina o mare parte a prafului, polenului, noxelor si bacteriilor ce patrund in habitaclu, protejand sanatatea pasagerilor si a copiilor in special. Pe langa acest aspect, filtrele de polen uzate reduc confortul si vizibilitatea soferului, avand ca efect un miros neplacut si aburirea geamurilor, in special in zilele cu umiditate crescuta

Piesedeauto.ro, distribuitor filtru ulei pentru orice tip de autoturism

 Achizitionarea celui mai potrivit filtru ulei in functie de marca si modelul autoturismului pe care il detineti, este garantata de piesedeauto.ro, magazin online ce comercializeaza o gama variata de piese auto pentru toate marcile de masini, indiferent de anul fabricatie.  Piesele sunt originale, noi sau aftermarket, si provin de la producatori renumiti: Bosch, Ferodo, ATE, Continental, KYB, Lemforder, SKF, Mann,Delphi, Brembo, Valeo, Monroe, Ruville, Febi .

Gama completa cuprinde, pe langa filtre (filtru ulei, filtru aer, filtru polen, filtru combustibil),  sisteme de franare , piese motor, elemente caroserie , directie, aprindere, racire/climatizare, alimentare motor, piese electrice, geamuri si produse pentru curatarea acestora, sistem rulare, ambreiaj/planetare, sistem evacuare, accesorii pentru interiorul autoturismului.

Apeland la piesedeauto.ro, comandati rapid si simplu, primiti produsul dorit in cel mai scurt timp si aveti certitudinea ca ati facut cea mai buna alegere pentru masina dumneavoastra.