Imobiliare

BUCURESTI - 25 februarie 2014

Comunicat tip General in Imobiliare

Cand vorbim de imobiliare, ne referim in primul rand la piata de imobiliare, unde cererea de locuinte, cladiri si spatii de inchiriat sau de cumparat se intalneste cu oferta. Piata de imobiliare a fost una din cele mai instabile piete in ultimii ani, puternic afectata de criza economica, dar si de fluctuatia populatiei si de mobilitatea fortei de munca.

Imobiliare

Actorii de pe piata imobiliara sunt numerosi, iar dintre ei amintim: proprietarii de imobile ce doresc sa vanda sau sa inchirieze spatii, persoanele fizce si persoanele juridice ce cauta sa ocupe spatii noi, agentiile imobiliare care fac legatura intre proprietari si aceste persoane, persoane juridice care evalueaza valoarea in bani a spatiilor, etc.

Pe langa tranzactiile de imobiliare, acest domeniu include si serviciile oferite cu ocazia constructiilor noi, modificarilor aduse planului zonal de ocupare a suprafetelor si modificarea valorii imobilelor. Astfel, persoanele care se incadreaza in acest domeniu sunt si arhitectii, societatile de arhitectura si alte persoane implicate in proiectarea de imobile. De asemenea, serviciile de cadastru sunt in stransa legatura cu tot ce tine de constructii de acest tip, pentru ca sprijina legal orice initiativa a proiectelor. Evaluatorii imobiliari sunt alte entitati implicate in procesul de vanzare – cumparare, de care am amintit si anterior.

Dupa cum se poate observa, pe aceasta piata sunt foarte multe entitati care joaca roluri diferite, iar de aceea ea este atat de complexa. Bancile sunt institutii care prin actiunile lor pot influenta dinamica pietei de imobiliare. Acest fapt a fost puternic vizibil in perioada in care acordarea de credite pentru locuinte a fost blocata, perioada in care piata a stagnat.

In ultimul an Romania a cunoscut o stabilizare a preturilor. Acestea nu au fluctuat foarte mult, motiv pentru care analistii sunt optimisti cu privire la o evolutie corecta a pietei de imobiliare. Anul 2013 a fost unul in care investitii noi au aparut, datorita agentilor economici care au inceput noi afaceri. Preturile de inchiriere a spatiilor de locuinte s-au mentinut la un nivel acceptabil pentru ambele parti ale tranzactiilor, iar aceasta tendinta inca se pastreaza.

Acestea fiind amintite, mentionam ca piata de imobiliare cuprinde tranzactiile si actiunile in legatura cu imobile de tipul: apartamentelor, caselor, vilelor, complexurilor, terenurilor, sediilor de birouri, cladirilor comerciale si altor proprietati. Activitatea societatilor din acest domeniu este reglementata prin mai multe izvoare legale, iar in general fiecare din acestea are in componenta personalului specialisti pe diverse axe de lucru.

Pentru vanzarea si inchirierea de imobile, proprietarii pot apela la mai multe modalitati de eficientizare a procesului. Cele mai importante sunt actiunile de marketing imobiliar si licitatiile de imobiliare, efectuate cu ajutorul unor profesionisti. Marketing-ul imobiliar cuprinde nu doar promovarea imobiliara in mediul online si fizic, ci si efectuarea de studii de fezabilitate, evaluari imobiliare, analize de piata si oferirea de consultanta in crearea unei identitati vizuale. Optiunea unei licitatii imobiliare este aleasa atunci cand piata de imobiliare este in stagnare, iar  proprietarul vrea sa vanda/ inchirieze cat mai repede.

Daca sunteti in cautare de societati care sa va ajute in tranzactiile urmarite sau in noile proiecte de investitii in imobile, in catalogul nostru gasiti ceea ce cautati. Alegeti-va sectiunea dorita si analizati ofertele!