“Magia fierului forjat” cu Metconf

Brasov - 2 mai 2013

Comunicat tip General in Industrie

Atunci cand doresti sa inobilezi o cladire, fierul forjat este solutia ideala. O piesa sau chiar un ansamblu din fier forjat este realizat cu multa pricepere si atentie la detalii de catre mesteri, aceasta traditie fiind transmisa din generatie in generatie, de-a lungul a mai multor milenii. Oamenii au reusit sa perfectioneze acest frumos mestesug, in timp, iar astazi acesta a fost ridicat la rang de arta. Romania este si ea o tara care a abordat stilul fierului forjat pentru amenajarile exterioare si chiar si pentru cele interioare. Caracteristicile lucrarilor sunt vizibile de la o regiune la alta, iar produsele sunt personalizate in functie de gusturile clientilor. O firma care se ocupa de arta fierului forjat este Metconf si produsele care ies pe portile acestei companii iti vor incanta cu siguranta privirea si sufletul.

“Magia fierului forjat” cu Metconf

Arta fierului forjat

Metconf este de parere ca moda, in ceea ce priveste amenajarile, este trecatoare, insa modelele confectionate din fier forjat au reusit sa-si pastreze stralucirea si atractia pentru oamenii din toate timpurile, caci fierul forjat poate prin simpla lui prezenta sa confere multa eleganta locuintei.

Metconf spera ca prin gama larga de produse confectionate sa satisfaca toate cerintele si gusturile clientilor.

In primul rand trebuie sa se inteleaga ce este fierul. Fierul reprezinta un element chimic metalic. El este metalul cel mai raspandit de pe Terra. Fierul a fost folosit inca din Antichitate, cand primul tip de fier folosit de catre oameni era cel provenit de la meteoriti. Cu 4000 de ani i.Hr. s-au descoperit in Mesopotamia si in Egipt sulite care aveau varfurile confecionate din fier. Dupa 2000 de ani a aparut si fierul care era prelucrat din minereu si era considerat chiar mai pretios decat aurul. Intre anii 1600-1200 i.Hr au aparut primele topitorii primitive ale fierului. In anul 550 i.Hr. s-a inventat furnalul in China si astfel a luat nastere prima fonta turnata, iar de aici, incet, incet procedura s-a raspandit in toata lumea.

Astfel, fierul a ajuns  in zilele noatre cel mai intrebuintat metal. Deoarece este foarte raspandit si nu costa foarte mult, fierul este folosit ca si aliaj pentru a se realiza diferite piese sau structuri. Fierul forjat contine foarte putin carbon, mai putin de 0,2 % si este un produs maleabil. Avantajul fierul forjat este faptul ca rugineste mult mai greu. Produsele din fier forjat pot contine urme de filament de zgura.

Metconf realizeaza fiecare produs din fier forjat, manual, intr-un mod traditional, avand grija la specificul si particularitatea lucrarii. Astfel, fiecare produs este o opera de arta, este unica si se confectioneaza dupa gusturile clientului. Modelarea fierului forjat si realizarea tuturor decorurilor reprezinta o arta si inglobeaza maiestria si priceperea mestesugarului.

Fierul forjat se obtine prin modelarea fierului la o temperatura care este foarte apropiata de punctual de topire, capatand in acest fel rezistenta si durabilitate.

Despre Metconf

Metconf are o experienta bogata, ea luand nastere inca din anul 1991 in orasul Targu Mures . Domeniul principal de activitate al acestei companii este prelucrarea fierului. Inceputurile firmei au fost modeste, personalul firmei fiind alcatuit doar din cativa oameni. Astazi, Metconf a reusit sa se extinda, sa se dezvolte si sa-si formeze o adevarata echipa alcatuita din 21 de membrii.

Echipa a muncit foarte mult de-a lungul timpului, insa stradaniile i-au fost rasplatite, iar acum Metconf este una dintre cele mai cunoscute si mai cautate companii din acest domeniu de pe piata romaneasca.

Produsele Metconf imbina unicitatea cu eleganta si bunul gust, iar clientii au fost mereu incantati de acest aspect, revenind iar si iar la ofertele companiei.

Printre produsele comercializate de catre Metconf amintim de porti si garduri metalice, de gratii pentru ferestre, mobilier si confectii metalice, precum si de balustrade confectionate din metal sau inox.

Date de contact

 Denumire firma: Metconf

Adresa firma: Str. Pavel Chinezu, Nr.21, Loc. Targu Mures, Jud. Mures

Telefon firma: 0265.214.932

E-mail: contact@metconf.ro

Adresa web: www.metconf.ro

Taguri: fier forjatMuresmetconf
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zoom-biz/magia-fierului-forjat-cu-metconf