Marand - Etalon al preciziei

Doicesti - 28 noiembrie 2013

Comunicat tip General in Industrie

Tehnologia prelucrarii prin deformare la rece reprezinta una dintre cele mai moderne si inovatoare directii de dezvoltare a tehnologiei constructiilor de masini, dar si in industria electrotehnica, deoarece acesta tehnologie asigura utilizarea rationala a materialelor, procese tehnologice cu consumuri reduse de energie, productivitate ridicata a muncii si nu in ultimul rand, eficienta economica in conditii de calitate. In cazul in care produsul finit este de forma complexa, precum componentele caroseriilor autoturismelor sau unele piese ale produselor electrocasnice, operatia de ambutisare ramane singura alternativa tehnologica.

Ambutisarea este operatia de deformare plastica prin care un semifabricat plan se transforma intr-o piesa cava, sau se continua prelucrarea unei piese cave cu scopul cresterii adancimii ei. Deformarea materialului supus la acest proces de deformare depinde de geometria si materialul piesei, de tehnologia adoptata, de constructia echipamentului tehnologic precum si de alti factori secundari.  La fel ca orice proces tehnologic, cu cat complexitatea formei piesei este mai mare, cu atat dificultatile de realizare sunt mai importante si necesita o atentie mai mare, motiv pentru care ambutisarea se poate realiza dintr-una  sau mai multe operatii. De precizat este faptul ca, ambutisarea se poate face cu sau fara modificare voita a grosimii materialului.

 Procedeele de prelucrare a metalelor prin deformare plastica constituie un domeniu de cercetare care tinde sa devina tot mai popular in randul celor care doresc precizie in executarea pieselor. Aceasta operatiune este executata de cele mai multe ori cu ajutorul preselor mecanice iar semifabricatele sunt confectionate din tabla subtire. Piesele obtinute se bucura de o mare precizie dimenisonala si nu mai necesita alte prelucrari mecanice. Timpul de operatie la piesele mari este de ordinul secundelor, iar la piesele mici, de ordinul fractiunilor de secunda, de aceea prelucrarea la rece este specifica productiei de serie mare si de masa.

Ai nevoie de precizie si eficacitate in realizarea pieselor tale cu costuri minime dar care sa asigura o calitate garantata a procedeului de prelucrare?  Ai nevoie de profesionisti in domeniu, iar noi stim la cine trebuie sa apelezi:  Marand, specialistii in fabricarea produselor metalice obinute prin deformare plasitica.

Compania Marand pune la dispozitia clientilor sai servicii de prelucrare prin ambutisare prin care se obtin piese cu diferite lungimi si diametre. Utilizam metoda ambutisarii la rece, in tabla de fier fiind realizate cavitati fara unghiuri ascutite sau denivelari. Si pentru ca dorim sa obtinem forme si dimensiuni precise, presele mecanice utilizate in procesul de ambutisare sunt verificate constant pentru ca acestea sa asigure o functionalitate desavarsita, fara cusur.

Zincare electrochimica, nichelare, cuprare, alamire, stantare, argintare, aurire, fosfatare anticoroziva sunt doar cateva dintre serviciile pe care Marand le pune la dispozitia celor care doresc calitate la standarde inalte. Totodata, Marand asigura o gama vasta de produse ce includ strunguri automate, masini de prelucrat prin electro eroziune, cartuse electrozi pentru firme luminoase sau socluri firme luminoase, toate confectionate din materiale performante ce asigura rezistenta in timp si eficacitate. 

Cu o experienta de peste de aproape 22 de ani pe piata de specialitate, Marand a fost cotata in topul firmelor, in anul 2003, de catre Camera de Comert si Industrie la categoria IMM, pe primul loc in domeniul Industria de constructii metalice.

Atunci cand vine vorba de serviciile pe care le punem la dispozitia clientilor nostrii, punem accentul pe seriozitate, profesionalism, calitate, corectitudine si nu in ultimul rand precizie. Pentru mai multe detalii, acceseaza pagina noastr de internet www.marand.ro si contacteaza-ne.

S.C MARAND S.R.L Aleea Sinaia nr. 83, Doicesti - Dambovita Tel:   0724 308 410          0723 623 597 Fax:  0245 227 388 Email: contact@marand.ro