Ce Mâncăm La Domiciliu În Timpul Autoizolării Și Al Distanțării Sociale?

BUCURESTI - 3 aprilie 2020

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate, HoReCa

Live site

Cu câteva săptămâni în urmă, când scenariul declanșării stării de urgență devenea tot mai real, majoritatea oamenilor au început să-și facă stocuri de produse pentru igiena personală. Mesajele de interes public privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus subliniază clar importanța spălatului eficient pe mâini și igienizarea spațiilor în care trăim. Cu toții știm povestea cu hârtia igienică. Acum toată lumea e pregătită să curețe mizeria pe care o facem singuri în autoizolare.

Mâncare libaneză la domiciliu

Mâncare libaneză la domiciliu

După asta, lucrurile s-au complicat și mai mult - ritmul zilnic al vieții s-a schimbat căci majoritatea evenimentelor și a planurilor s-au anulat și multe alte reguli au intrat în vigoare. A apărut o întrebare și mai grea: Ce mâncăm azi dacă stăm în casă toată ziua?

Asigurarea unei alimentații sănătoase și echilibrate în timpul pandemiei cu noul coronavirus este o adevărată provocare, având în vedere noile reguli de circulație și distanțare socială. Fie că mergem la supermarket sau facem cumpărăturile online ori comandăm mâncare la domiciliu, totul este mai complicat acum.

Fructele și legumele proaspete pline de nutrienți - exact ceea ce ar trebui să mâncăm când este necesar să întărim sistemul imunitar - sunt scumpe și se strică ușor. Nu toată lumea are un congelator mare sau buget să îl umple. Unii chiar nu știu să gătească așa cum sunt obișnuiți să mănânce. Dacă nu ești o persoană care să aibă cămara plină, confuzia este și mai mare: Este sigur să comanzi produse sau mâncare gătită, atât pentru tine cât și pentru livrator? Cum susții micile afaceri locale în timp ce păstrezi distanțarea socială? A venit vremea ca românii să învețe să se hrănească în timp ce stau închiși în casă toată ziua.

Epidemiologii de la Columbia University susțin că nu sunt pericole în comandarea mâncării gătite la domiciliu. Chiar dacă persoana care o gătește este bolnavă, mâncarea gătită nu este periculoasă decât dacă este contaminată după preparare. Iată un mesaj menit să te liniștească în acest sens:

Restaurantul MEZZE pregătește mâncarea și o livrează cu aceeași echipă internă de 12 ani. Loialitatea și profesionalismul exemplar al membrilor echipei MEZZE au determinat calitatea ireproșabilă a serviciilor. Echipa vă garantează că este la curent cu toate informările Ministerului Sănătății cu privire la problemele coronavirusului (COVID-19), a luat și ia în continuare măsuri de precauție stricte, cu scopul de a-și proteja clienții și personalul.

Se efectuează curățarea și dezinfectarea minuțioasă a suprafețelor și ustensilelor de lucru. Personalul respectă întru totul instrucțiunile de prevenire și protecție în cazul coronavirusului emise de către Ministerul Sănătății.

Dacă vrei să comanzi mâncare libaneză la domiciliu, poți fi sigur(ă) că este preparată pentru tine aceeași mâncare delicioasă ca și până acum și este livrată în condiții de siguranță.

Chiar și așa, regula de bază rămâne valabilă: spală-te pe mâini după ce primești pachetul cu mâncare, alege să plătești cu cardul și spală-te pe mâini înainte de a mânca!

Unii consideră livrarea de mâncare la domiciliu un act egoist și lipsit de etică. Totuși, în acest context, mâncarea livrată la domiciliu este mai sigură decât cumpărăturile dintr-un supermarket care nu garantează stocuri din alimentele tale preferate sau conform dietei pe care o urmezi. Livratorul interacționează cu mai puțini oameni, minimalizând riscul, iar banii plătiți pe comenzi ajută la menținerea locurilor de muncă în vreme de criză. În plus, măcar săptămânal vrei să mănânci ceva savuros și proaspăt, diferit de ce știi să gătești acasă la tine

Unii oameni nu pot găti pentru ei înșiși, din cauza unei dizabilități, a unei boli sau pur și simplu din lipsă de timp - combinația dintre munca de acasă și creșterea-educarea copiilor nu este mereu câștigătoare. În orice situație cu resurse limitate, cea mai bună soluție este cumpătarea: combină comandarea de mâncare libaneză la domiciliu cu gătitul meselor din ingredientele cumpărate de tine de la supermarket.

Odată ce această pandemie va trece, restaurantele și livratorii își vor da seama cât de esențiali a fost serviciul lor în aceste vremuri. Suntem atât de conectați unii cu alții și depindem de cei ce lucrează în plan secundar, încât nici nu vedem cine umple rafturile magazinelor sau cine ne livrează mâncarea. Acordăm atenție oamenilor atunci când se activează ideea că ar putea să ne contamineze sau să ne facă rău, însă de data aceasta bucătarii și livratorii și lucrătorii comerciali vor deveni vizibili în lumina adusă de asumarea unui risc de sănătate destul de mare pentru a fi în serviciul nostru și a ne ajuta în aceste vremuri atât de confuze.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/ce-mancam-la-domiciliu-in-timpul-autoizolarii-i-al-distantarii-sociale