Experţii din Antreprenoriat, CSR, IT şi Finanţe merg la facultate pentru o săptămâna

BUCURESTI - 5 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Timp de 5 zile 15 companii interesate de dezvoltarea studenţilor le împărtăşesc din experienţa lor în antreprenoriat, CSR , finanţe şi IT în cadrul celei de-a treia ediţii a evenimentului Sustainbility Week organizat de AIESEC Bucureşti între 8 şi 14 noiembrie 2007.

Reprezentanţii companiilor se întorc în facultate de data aceasta pentru a le arăta studenţilor care este realitatea din economie. Prezentările şi a workshop-urile din fiecare zi tematică deschid un nou canal de interacţiune între viitori specialişti şi cei care conturează trend-urile din prezent.
Pentru că din ce în ce mai des studenţii se plâng de insuficienţa aplicării cunoştiinţelor pe care le dobândesc la facultate sau a conexiunii cu realitate,companiile participante le sprijină dezvoltarea profesională aducându-le o perspectiva oamenilor cei mai implicaţi în domenii de interes pentru aceştia.

La a treia ediţie, Sustainability Week găzduieşte prezentori de la ABN Amro, Danone, InBev, Interamerican, Allianz, Impact, TMF, Deloitte, ING,Oracle, Hostway, Elmec, Synovate şi Xerox.
Cu moderatori de la Holcim, Pallace Consulting şi Ascendis, fiecare zi a evenimentului reuneşte opiniile diverselor companii cu scopul de a le oferi participanţilor o viziune cât mai amplă şi mai variată asupra fiecărei teme a acestei ediţii aşa cum s-a întâmplat şi în trecut.

În ediţiile precedente studenţii participanţi au putut afla ce înseamnă şi care sunt viziunile companiilor asupra unor teme ca antreprenoriat, CSR sau pieţe emergente.

“Fiind în primul an de facultate a fost prima dată când am auzit termenul CSR, dar totodată şi momentul în care am înţeles conceptul şi importanţa lui. Sper ca anul viitor să se repete experienţa. Este într-adevăr un eveniment de neratat pentru orice student.” Alexandra, Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, 2006. Alexandra a fost unul din cei 300 de studenţi care au participat la ediţia precedentă şi ne-au convins de relevanţa acestui eveniment în mediul studenţesc.

“Cel mai mult mi-au plăcut prezentările din ziua dedicată antreprenoriatului. Nu mă aşteptam să văd persoane atât de pasionate şi spontane la o prezentare business. Ţin minte că Yannis Lagos a fost foarte spontan şi ne-a implicat în prezentarea sa. Încă şi acum îmi reamintesc exemplele pe care ni le-a dat din propria sa experienţă. Mi-a schimbat perspectiva asupra ceea ce înseamnă un antreprenor.” Denisa, Management 2006

Detaliile precum şi modalitatea de înscriere se găsesc pe http://sw.aiesec.ro.

Despre AIESEC Bucuresti

AIESEC este cea mai mare organizatie internationala de tineri, prezenta in 100 de tari si teritorii, cu peste 23.000 de membrii si 60 de ani de existenta.Scopul AIESEC este dezvoltarea liderilor care sa aiba mai tarziu impactul necesar in societate. In Bucuresti AIESEC are o experienta de 17 ani in proiecte dedicate studentilor si stagii internationale de practica.

Alexandra Dinu
fax: 031 805 63 42
alexandra_dinu@aiesec.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aiesec-bucuresti/expertii-din-antreprenoriat-csr-it-si-finante-merg-la-facultate-pentru-o-saptamana