How to Web 2014 - Un nou inceput

BUCURESTI - 2 septembrie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

A cincea ediţie internaţională a How to Web , cel mai important eveniment dedicat inovaţiei, antreprenoriatului şi tehnologiei din Europa de Sud-Est, va avea loc pe 20 şi 21 noiembrie în Bucureşti. Având un nou format, conferinţa va aduce în faţa unei audienţe estimate de peste 1000 de persoane profesionişti în tehnologie recunoscuţi la nivel internaţional. În plus, cele mai performante 32 de startup-uri din regiune vor concura pentru premiile în valoare totală de 20.000 USD oferite în cadrul celei de a treia ediţii a competiţiei şi programului de mentorat Startup Spotlight .

How to Web 2014 - Un nou inceput

Ediţia din 2014 a How to Web marchează un nou început pentru conferinţă şi propune participanţilor un format mai complex. Astfel, evenimentul va aborda teme precum antreprenoriatul în tehnologie, dezvoltarea de produse cu potenţial disruptiv la nivel global, tendinţe ale industriei, obţinerea de investiţii sau crearea de jocuri şi va adăuga noi elemente adresate unor categorii specifice de audienţă.

Pe scenele How to Web 2014 vor urca şi de această dată personalităţi marcante în domeniul tehnologiei la nivel mondial. Printre invitaţii care au confirmat până în prezent participarea la eveniment se numără: Paul Papadimitriou, expert în revoluţia digitală şi efectele sale transformatoare asupra afacerilor, şi invitat special al celor mai importante evenimente în tehnologie din lume; Chris Chabot, Head of International Developer Relations Twitter, unde ajută companiile şi dezvoltatorii să redefinească viitorul creând conexiuni valoroase între oameni prin intermediul tehnologiei şi susţinând procesele de schimbare prin inovaţie, sau Florian Meissner, Co-Fondator şi CEO EyeEm, platformă pentru noua generaţie de fotografi care utilizează dispozitivele mobile, având peste 10 milioane de utilizatori şi care a obţinut până în prezent finanţări de 6 milioane de dolari.

Între 19 şi 22 noiembrie va avea loc şi cea de a treia ediţie a Startup Spotlight, competiţie şi program de mentorat adresat celor mai bune 32 de echipe din regiune. Pe parcursul celor 4 zile ale programului, acestea vor participa la workshop-uri şi sesiuni de mentorat, vor cunoaşte investitori şi reprezentanţi ai fondurilor de investiţii early stage şi ai unora dintre cele mai apreciate programe de accelerare din lume, şi vor intra în competiţia pentru premiile în valoare totală de 20.000 USD oferite de IXIA, şi în acest an partener principal al programului.

Rezultatele ediţiei precedente confirmă calitatea programului şi impactul pe care acesta îl are asupra dezvoltării startup-urilor. 32 de startup-uri early stage provenind din 8 ţări din Europa Centrală şi de Est au participat la Startup Spotlight 2013, au beneficiat de workshop-uri dedicate şi sesiuni de mentorat şi au participat la prezentări de acceleratoare şi paneluri cu investitori. În plus, acestea au avut ocazia să se întâlnească în sesiuni 1 la 1 cu reprezentanţi ai unora dintre cele mai apreciate programe de accelerare europene printre care se numără TechStars, Seedcamp, Oxygen şi Wayra (UK), Rockstart (Olanda), Eleven şi LauncHub (Bulgaria), Startup Bootcamp (prezent în mai multe ţări europene), TechPeaks (Italia), Startup Wise Guys şi Startup Highway (Estonia), sau Hub:raum (Polonia).

După finalizarea programului, 35% dintre echipele finaliste au primit o investiţie, au încheiat un nou parteneriat sau au găsit parteneri strategici care să îi susţină în eforturile lor ulterioare. Startup-urile early stage care dezvoltă produse inovative în domeniul tehnologiei pot aplica online pentru participarea la cea de a treia ediţie Startup Spotlight completând formularul de înscriere disponibil online la http://startupspotlight.co/getready/

How to Web 2014 va avea loc pe 20 şi 21 noiembrie la Crystal Palace Ballrooms şi va aduce împreună peste 1000 de participanţi din Europa Centrală şi de Est şi profesionişti în domeniul tehnologiei recunoscuţi la nivel mondial. Biletele la eveniment vor fi disponibile în curând pe site-ul http://2014.howtoweb.co/newbeginnings/, iar preţul acestora va începe de la 59 EUR.

În paralel va avea loc şi cea de a treia ediţie Startup Spotlight, competiţie şi program de mentorat pentru startup-urile early stage din regiune care dezvoltă produse în domeniul tehnologiei. Între 19 şi 22 noiembrie, cele 32 de echipe finaliste vor participa la un program de dezvoltare accelerată şi vor cunoaşte investitori, reprezentanţi ai programelor de accelerare şi ai fondurilor de investiţii early stage, precum şi mentori cu experienţă. Aplicaţiile pentru Startup Spotlight sunt deschise şi se realizează prin completarea formularului disponibil online la http://startupspotlight.co/getready/

Despre Akcees Education

How to Web este cel mai important eveniment dedicat inovaţiei, antreprenoriatului şi tehnologiei din Europa de Sud-Est. Conferinţa se adresează inovatorilor în tehnologie, antreprenorilor web, dezvoltatorilor de produse tech, companiilor de outsourcing interesate de inovaţie, investitorilor şi tuturor celor interesaţi de tehnologie şi inovaţie. Mai multe detalii despre eveniment şi lista vorbitorilor confirmaţi pentru ediţia de anul acesta sunt disponibile online pe site-ul conferinţei http://howtoweb.co

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/akcees-education/how-to-web-2014-un-nou-inceput