Alfa Software si Dafora Medias sarbatoresc un deceniu de parteneriat

Cluj-Napoca - 6 ianuarie 2012

Comunicat tip General in IT&C

Au trecut 10 ani de cand a avut loc implementarea sistemului informatic ASiS la Grupul Dafora Medias.

Pe atunci, de dimensiuni considerabil mai reduse decat ceea ce inseamna astazi, Dafora constituia o provocare pentru tanara echipa de implementare Alfa Software , din prisma complexitatii proiectului si a varietatii de activitati din cadrul grupului. Provocarea a ramas in timp, căci Grupul Dafora a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa atât in ceea ce priveste activitatea de baza (de foraj), cat si in alte domenii precum constructia magistralelor de gaz, distributia gazelor naturale, abatorizarea si prelucrarea carnii, turism, etc. Sistemul Informatic Integrat ERP - ASiS a asigurat în fiecare din aceste activitati din Grupul Dafora o platforma comuna si structurata de management al activitatii, informatii manageriale exacte si posibilitatea de a prezenta situatii consolidate.

Alfa Software si Dafora Medias sarbatoresc un deceniu de parteneriat

“S-a creat practic o sinergie între dinamica companiei fondate la Mediaș si cea a echipei Alfa Software. Dezvoltarea grupului Dafora si diversificarea ariei de activitate au coincis in diferite momente cu viziunea conducerii Alfa Software asupra directiilor de dezvoltare ale Sistemului Informatic Integrat ASiS.

Personalul IT din cadrul Dafora a participat activ la dezvoltarea unor functionalitati din cadrul sistemului integrat ASiS si a asigurat de-a lungul acestor ani trecerea lina la versiunile mai noi ale sistemului ASiS.  Multumim in special acestui departament din cadrul Grupului Dafora pentru profesionalismul de care dau dovada zi de zi, dar mai ales pentru sprijinul neconditionat acordat echipei de dezvoltare Alfa Software. Un exemplu in acest sens il constituie aplicatiile on-line ASiSria ( utilizeaza tehnologia RIA ): in 2009, ideea unor aplicatii RIA a fost impartasita  informaticienilor de la Dafora, iar in 2010, dupa un an de dezvoltare, prima aplicatie ASiS pe platforma RIA a fost testata si implementata pentru prima data in cadrul grupului Dafora.” – Pavel Cristian Gabriel, Director Cercetare-Dezvoltare, Alfa Software.

„ De-a lungul timpului, echipa Alfa Software ne-a surprins placut cu inovatiile pe care le-a adus sistemului informatic ASiS. Sunt mereu inaintea timpului, a pietei din Romania si pentru noi, acest lucru reprezinta un avantaj. Faptul ca din 2010 am inceput sa utilizam din ce in ce mai mult aplicatiile on-line - ASiSria ne-a adus un plus de transparenta fata de partenerii nostri interni si internationali. De exemplu, in cazul sondelor de foraj, oferim partenerilor din Germania dreptul de a accesa in mod securizat aplicatia on-line - ASiSria pentru mentenanta sondelor si de a vizualiza in timp real realizarea planului zilnic de mentenanta al acestora. Partenerii nostri externi au ramas placut impresionati de flexibilitatea de care dam dovada prin intermediul solutiei ASiSria, iar in alte viitoare colaborari suntem convinsi ca acest aspect va reprezenta unul dintre atuurile companiei nostre.”  - Ioan Stanciu, Sef Departament IT, Dafora Medias.

Pentru a marca un deceniu de colaborare Dafora - Alfa Software, cei doi parteneri lucreaza la un proiect comun care se va concretiza la inceputul lunii martie 2012 printr-o aplicatie comuna pe platforma RIA. Aplicatia va gestiona politicile de resurse  umane din cadrul companiilor, criteriile de performanta si obiectivele companiilor, evaluarile pe baza de cunostiinte si rezultate ale angajatilor, etc. Aceasta aplicatie va fi perfect integrata cu aplicatia de salarizare din cadrul sistemului ERP ASiS.

Despre Grupul Dafora Medias

Grupul Dafora este in prezent unul dintre cele mai dinamice grupuri romanesti. Dintre companiile din cadrul grupului amintim: Dafora Foraj, Condmag (costructie magistrale de gaz), Flowtex Technology (distributia gazelor naturale), Timgaz, Macelariile Medias, Salconserv (fabricarea produselor din carne), Dafora Turism, Daflog, Trangex, Cars, etc. Actiunile Dafora SA si Condmag sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Lider pe piata de foraj din Romania, Dafora executa servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale si ape geotermale, lucrari de probe productie si workover, cat si servicii de mentenanta si transport pentru echipamentele de foraj. De-a lungul timpului, Dafora a contractat majoritatea lucrarilor de foraj pentru companiile internationale implicate in acest sector pe piata din Romania, insa  deruleaza contracte si in Tanzania, Uganda, Sudan, Mozambic, Bulgaria, Ucraina si Franta.

La sfarsitul lunii august 2011, Dafora a început lucrările de foraj pentru sonda 20 Adjud, beneficiarii lucrării fiind OMV Petrom în parteneriat cu compania americană Hunt Oil.

De asemenea, DAFORA SA a semnat un contract de foraj pentru ape geotermale in Germania, lucrarile constand in realizarea serviciilor de foraj a patru sonde pentru compania GeothermSolarpark Nordhastedt GmbH. Durata contractului este de 2 ani, cu posibilitate de prelungire, iar valoarea totala a lucrarilor se ridica la aproximativ 15 milioane de euro.

Despre Alfa Software

ALFA SOFTWARE este o firmă cu capital privat integral românesc, care produce şi întreţine sistemul informatic integrat ASiS, bazat pe o concepţie proprie. Firma a fost fondată la Zalău în 1997 şi are un puternic centru de dezvoltare la Cluj-Napoca. De asemenea, dispune de o reţea de distribuitori extinsa şi un impresionant portofoliu de clienţi.

Despre ASiS ERP

ASiS este o soluţie modulară şi integrată, destinată tuturor proceselor de business ale companiei. Este alcătuită din 13 aplicaţii şi peste 40 de module, utilizatorii având posibilitatea de a-şi alege şi configura soluţia potrivită specificului de activitate.

ASiS este un sistem realizat modular, permiţând astfel o abordare a implementării sale, atât ca întreg, cât şi etapizat pe diverse module.

Aplicațiile de bază ale sistemului se regăsesc în cadrul celor două componente de bază ale sistemului: ASiSplus – care reuneste suita aplicațiilor de tip desktop și ASiSria – componentă care aduce puterea aplicațiilor ASiS în mediul on-line (aplicații RIA, care pot fi accesate direct din browser). La configurarea soluției, utilizatorii pot opta pentru o variantă sau alta, sau în funcție de organizarea companiei se poate opta pentru o combinație între aplicațiile desktop și cele RIA, bineînțeles cu încadrarea în cea mai bună variantă tehnică pentru specificul companiei. Toate aplicațiile ASiS, indiferent de natura lor (RIA sau desktop) sunt perfect integrate între ele, rezultatul fiind o bază de date comună, cu prelucrare unică a documentelor și urmărire a lor în timp real.

Despre aplicatiile online – ASiSria

Acronimul „ria” provine de la denumirea de „rich internet applications” care reprezintă aplicații web ce păstrează în bună măsură caracteristicile aplicațiilor tradiționale (aplicații desktop), dar care rulează simplu într-un browser de Internet sau prin instalarea unor plug-in-uri la browserul în cauză. Deși fac parte din clasa aplicațiilor web, aplicațiile RIA oferă o experiență bogată și captivantă și sporesc satisfacția utilizatorilor și productivitatea lor. Marea diferență între aplicațiile RIA și cele web tradiționale este dată de gradul de interacțiune a utilizatorului cu interfața aplicației. Aplicațiile web tradiționale oferă un set limitat de comenzi utilizatorilor și deseori sunt mai dificil de utilizat decât suratele lor de tip desktop. Aplicațiile RIA se comportă ca și aplicații clasice desktop (deși rulează într-un browser de Internet) cu validare interactivă a datelor.

Aplicațiile ASiSria înlesnesc indeosebi activitatea companiilor cu puncte de lucru dispersate geografic pe teritoriul României sau în orice alt colț al lumii. Caracteristicile de bază ale aplicațiilor ASiSria sunt faptul că ele rulează într-un browser de Internet pe calculatoarele client fără să necesite instalare/implementare, se conectează la baza de date ASiS și operarea prin ASiSria direct pe serverul central (de la sediu) dă efect în timp real asupra bazei de date.

Componenta on-line ASiSria poate îngloba funcționalitățile următoarelor aplicații: Contabilitate și Gestiune (CGria), Personal și Salarizare (PSria), Urmărire Contracte (UCria), Tablou de Bord (TBria), Managementul Mașinilor (MMria), Punct de Vânzare (PVria) și Urmărire Abonați (UAria).

Despre Alfa Software SA

Alfa Software S.A. este o companie cu capital 100% românesc, cu sediul în Zalău şi puncte de lucru în Cluj-Napoca, Baia-Mare şi Bucureşti. Alfa Software este producătorul soluţiei informatice ASiS şi Microsoft Gold Partner.Pentru mai multe informaţii, accesaţi pagina: www.asw.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/alfa-software-sa/alfa-software-si-dafora-medias-sarbatoresc-un-deceniu-de-parteneriat