Cum sa-ti alegi terapeutul anti-fumat ideal

BUCURESTI - 31 mai 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Sanatate

Având la dispoziţie o gamă largă de produse care promit cu surle şi trâmbiţe renunţarea la fumat (ex.: plasturi cu nicotină, gume cu nicotină, inhalatoare, medicamente etc.), nu este de mirare că mulţi fumători ajung să le încerce pe toate, constatând însă că succesul, în rarele cazuri în care el apare, este temporar și că fiecare tentativă de renunțare la fumat este dublată de reapucare. De aceea, oamenii au început să caute soluții în sfera terapeutică, apelând la ajutorul consilierilor anti-fumat, ca să scape de acest viciu. Întrucât astăzi este Ziua Mondială Anti-fumat, clinica Allen Carr Easyway Romania vă prezintă câteva criterii, pe baza cărora vă puteți alege terapeutul anti-fumat în care să aveți încredere.

Diana Vasiliu - terapeut

Diana Vasiliu - terapeut "Allen Carr"

 Aceste criterii sunt foarte ușor de îndeplinit când îți cunoști meseria, când pui suflet în ceea ce faci și când ești cu adevărat în slujba oamenilor.  

Diana Vasiliu - terapeut "Allen Carr"

1. Să nu fie cineva care nu a fumat niciodată.

Cum ar putea să înțeleagă senzațiile și sentimentele care vă încearcă, dacă nu a pus niciodată gura pe o țigară? În procesul renunțării la fumat, empatia terapeutului este esențială.

2. Să nu fie fumător.

Pare logic, dar există mulți consilieri anti-fumat (chiar și medici) care le recomandă oamenilor să se lase de fumat și în tot acest timp, scrumiera de pe birou le este plină ochi. Acei oameni au, la rândul lor, aceeași nevoie de ajutor ca și persoana pe care o sfătuiesc să renunțe la fumat.

3. Să se fi lăsat de fumat cu ușurință și deci, să prezinte lucrurile așa cum se cuvine.

Sunt mii de fumători care s-au lăsat de fumat ușor, fără să îndure chinuri, de aceea este bine să evitați vocile care vă spun că este greu: acei oameni nu au înțeles capcana fumatului și singurul motiv pentru care le-a fost extrem de greu este pentru că ei au privit procesul ca pe un sacrificiu major când, în realitate, să scapi de fumat este o eliberare. De asemenea, evitați terapeuții care vă jignesc spunându-vă că nu aveți voință, nu sunteți puternici, nu aveți ambiție etc. În acest proces este nevoie de empatie, de înțelegere și de blândețe.  

4. Alegeți locul care vă oferă o garanție a serviciului prestat.

O astfel de garanție înseamnă că cei care oferă serviciul de renunțare la fumat au rezultate și nu se tem că oamenii le vor cere banii înapoi.

5. Terapeutul ales trebuie să fi fost el însuși fumător și să se fi lăsat de fumat prin metoda pe care o promovează.

Experiența proprie este singura cale reală prin care poți oferi cele mai bune recomandări. Iar odată cu propria experiență, vine și empatia.

6. Pe cât posibil, să fie recomandat de un prieten sau altcineva apropiat, un fost fumător la rândul său și care acum este un nefumător fericit.

Este evident că experiența fericită anterioară a unor persoane cunoscute și de încredere devine un argument în plus pentru alegerea terapeutului anti-fumat ideal. Iar dacă ai încredere în cuvântul unei persoane publice care a apelat la acest serviciu, te poți baza pe spusele sale, chiar dacă nimeni din anturajul tău nu a trecut prin experiența lăsatului de fumat.

Despre Allen Carr Easyway Romania

Prima clinica anti-fumat din Romania, bazata pe metoda "Allen Carr Easyway".

DESPRE ALLEN CARR
Fără a fi medic sau psiholog, ci doar un fumător înrăit, care ajunsese la 100 de ţigări pe zi, Allen Carr, un contabil din Anglia, şi-a creat propria metodă anti-fumat în 1983 iar cartea publicată la scurt timp – „The EasyWay to Stop Smoking” a devenit un best-seller internaţional. De atunci, organizaţia fondată de el s-a răspândit pretutindeni în lume, reuşind să vindece fumători din întreaga lume prin programul de sesiuni oferit de clinicile Allen Carr.

Celebrităţi precum Ellen Degeneres, Ashton Kutcher sau Anthony Hopkins şi-au declarat recunoştinţa faţă de Allen Carr pentru renunţarea la fumat iar zeci de companii multinaţionale au ales programul Allen Carr pentru a-şi ajuta angajaţii să se lase de fumat. La nivel mondial, pe lista clienţilor corporate internaţionali se află: Microsoft, BMW, British Airways, Adobe, Nestle, Ikea şi Virgin precum şi alte nume, la fel de marcante.

Allen Carr s-a stins din viaţă în 2006, la vârsta de 72 de ani, lăsând în urmă o moştenire care şi astăzi schimbă vieţi în bine, precum şi o echipă internaţională de terapeuţi, dedicaţi misiunii pentru care Allen Carr a muncit aproape 30 de ani: eliberarea oamenilor din capcana fumatului, pentru totdeauna.

Începând cu anul trecut, la Bucureşti se găseşte prima clinică anti-fumat din România, bazată pe metoda "Allen Carr Easyway".

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/allen-carr-easyway-romania/cum-sa-ti-alegi-terapeutul-anti-fumat-ideal