Conferința Internațională Building Health 2015 - calitatea spaţiului medical în România

BUCURESTI - 10 noiembrie 2015

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Constructii, Sanatate

Siatec a participat în 22 octombrie 2015 la Expoconferința Internaţională Building Health organizată la Bucureşti. Conferinţa a reunit peste 250 de medici și arhitecți, din 10 țări și din 36 de județe ale României. Tema abordată a fost calitatea spațiului medical. Siatec a prezentat în cadrul conferinţei soluţii moderne de automatizare a căilor de acces în spitale.

Conferința Internațională Building Health 2015 - calitatea spaţiului medical în România, Siatec, Aluterm Group

Conferința Internațională Building Health 2015 - calitatea spaţiului medical în România, Siatec, Aluterm Group

 Conferința Internațională Building Health 2015 este un pas înainte pentru transformarea spațiului medical românesc într-un spațiu medical de calitate. Sunt convins că următorul eveniment va reuni și mai mulți participanți și că va fi cadrul unde se va vorbi și despre progrese obținute. 

ing. Octavian Fanea

Conferinţa Building Health a adus în discuţie la Bucureşti un subiect de importanță națională – calitatea spaţiului medical. Ideea de a reuni pe de o parte cadre medicale (provenite atât din spitale private cât şi spitalele de stat), arhitecţi, constructori şi furnizori de soluţii de construcţie a spaţiului medical a fost una productivă. Conferinţa a generat o serie de dezbateri pe tematici medicale, de amenajare sau organizare a spaţiilor medicale, a adus soluţii, a ridicat întrebări şi cel mai important, a creat nişte punţi de comunicare între specialiştii implicaţi în acest domeniu.

Siatec a adus în discuţie în această conferinţă necesitatea de a utiliza în sectorul medical numai soluţii dedicate, capabile să răspundă integral nevoilor ridicate de acest mediu.

Prezentarea susţinută de reprezentantul Siatec, ing. Octavian Fanea şi-a propus să prezinte comparativ evoluţia în timp a două tipuri de uşi utilizate în spitalele din România. Pe de o parte au fost prezentate uşile PVC (termopan) iar pe de alta parte o soluţie de uşi HPL proiectate şi construite pentru spitale. Cele două tipuri de uşi au un preţ asemănător la vânzare. Studiul realizat de Siatec a ilustrat faptul că uşile PWC pe lângă faptul că nu corespund cerinţelor specific unui mediu curat se deteriorează foarte repede. Datorită condiţiilor speciale, specific sectorului medical (trafic intens, utilizarea de soluţii corozive pentru curăţare, lovirea uşilor cu targa, etc.) acestea se deteriorează de până la 10 ori mai repede ca o soluţie din HPL.

Prezentarea Siatec a vizat o serie de produse dedicate automatizării cailor de acces:

    Uşi pentru camere curate - uşi automate etanşe şi semietanșeTORMED® - uşa batantă pentru medii curate, proiectată de inginerii Siatec special pentru sectorul medical şi construită în parteneriat cu producători europeni de renumeUşi şi vitraje cu protecţie la radiaţii (cu acționare manuală sau automată)Uşi automate batante pentru accesul persoanelor cu dizabilităţiFerestre pentru transferul instrumentaruluiUşi automate rapide pentru unităţi primire urgenţeSoluţii de protecţie la foc: uși, porți, cortineSisteme de management al parcărilor spitalelor și clinicilor medicale

 

Siatec va continua să se implice şi în 2016 în acţiunile care vizează calitatea spaţiului medical.

Siatec: Usi automate | Uși medicale | Uși rezistente la foc | Automatizări ferestre | Uși industriale | Automatizări porți


Makroplast: Policarbonat | Trape de fum | Luminatoare | Copertine


Parkomatic: Sisteme de parcare

Despre Aluterm Group

Aluterm Group oferă din 1993 soluţii pentru industria construcţiilor validate în peste 1500 de proiecte care se remarcă printr-un plus de valoare prin includerea de automatizări pentru căi de acces, materiale din policarbonat și trape sau parcări inteligente.

BUCUREŞTI - Sos. Dudesti-Pantelimon 42, incinta RAMS Business Park; CLUJ - Str. Traian Vuia nr. 208 T/F: +40372 368 355
E-mail:marketing@aluterm.ro
www.aluterm.ro
www.makroplast.ro
www.siatec.ro
www.parkomatic.ro