Sapa-l pe colegul de servici

BUCURESTI - 10 aprilie 2009

Comunicat tip General in Social

Tine-te bine de scaun! - Ce nu ti-au spus parintii si profesorii despre cum se pastreaza un loc de munca

In contextul crizei economice actuale, o companie austriaca de consultanta - M27 Consulting GmbH - propune si in Romania un program de cursuri la limita moralitatii dar foarte practic, destinat celor in pericol de a fi 'restructurati', despre cum se pastreaza slujba.

Cursul are in vedere, printre altele, 7 obiceiuri care duc la pierderea sigura a slujbei, cele 10 atribute ale angajatului preferat de sefi si... 5 practici care te mentin angajat. Acestea din urma cauta, pe langa imbunatatirea performantelor fiecarui individ, sa arunce pisica in ograda vecinului, in sensul ca beneficiarul cursului va putea - dupa cum sustin organizatorii - sa reziste ca angajat intr-o organizatie prin orice mijloace.

'Nu stiam ce o sa se intample la noi in firma in perioada aceasta de criza dar am cautat si am gasit pe net un curs de la M27. Mie nu mi-a venit sa cred ca trainerul ne spunea lucruri de genul uite cum te sapa colegul tau, recunosti aceste semne...? si am recunoscut in exemple situatii de la noi din firma. Acuma nu imi mai iau tzepe de la manageri si poate am noroc si de o promovare cam la anul dupa cum vad ca merg lucrurile pe aici', spune Marinela Zainea, lucrator comercial la o intreprindere de confectii.

Clement Dan, director pentru Romania al M27 Consulting GmbH, declara: 'Cursul propus de M27 in Romania nu are de fapt nimic scandalos; este vorba pur si simplu de realitatile concrete care se intalnesc in cadrul oricarei companii. Procedurile si cultura intalnite in majoritatea companiilor cu traditie fac ca unii dintre angajati sa fie marginalizati sau chiar - in aceasta perioada dificila - concediati, inainte de a li se da sansa sa-si demonstreze calitatile si abilitiatile in domeniul fiecaruia. Noi le oferim cunostintele practice pentru a se adapta la cultura si filosofia companiilor in care lucreaza si pentru a arata angajatorilor ca isi merita pozitia din organizatie'.

Doar in luna decembrie 2008, conform cifrelor oferite de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca, 26 470 de oameni au fost disponibilizati in Romania, ajungandu-se astfel la un numar de peste 400 000 de someri. Rata somajului in decembrie 2008 a fost de 4.4%, in crestere cu 8% fata de aceeasi perioada din anul precedent.
In primele luni ale anului curent (ianuarie si februarie), alti 74 000 de oameni au fost disponibilizati, specialistii estimand ca numarul total de someri in Romania la finele anului 2009 va fi de peste 1 200 000.

Detalii despre curs sunt disponibile la adresa http://www.businessmachine.ro/content.php?page=Dezvoltare%20Personala .

Despre AMI Communications

Money x Mergers x Markets. M27 BusinessMachine reprezintă 27 de servicii specializate pentru a susţine dezvoltarea companiilor, administraţiei locale, organizaţiilor non-profit. Exprimată în numere, organizaţia M27 înseamnă:
Mai mult de 90 de consultanţi internaţionali
Peste 15 ani de experienţă în consultanţă
Comunicare în 12 limbi europene
Birouri în 10 locaţii din Europa
Parteneri în consultanţă şi investiţii în 21 de ţări
Peste 400 de proiecte realizate
Mai mult de 300 de clienţi
Experienţă în 22 de industrii diferite
Mihai Radu – 0746 074 045
mihai@acro.ro