Pirat fara voie pe oceanul virtual

BUCURESTI - 12 decembrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura

Cum sa profiti de tot ce-ti ofera internetul fara sa fii infractor
De fiecare data cand navigam pe internet, descarcam materialele care ne intereseaza, le dam mai departe, le impartim cu prietenii si colegii, avem 90% sanse sa comitem, fara voie, o infractiune virtuala. Accesibil si generos, internetul ne creeaza un fals sentiment al libertatii. In realitate, este guvernat de legi mai stricte decat credem.

Pirat fara voie pe oceanul internetului

Chiar daca nu suntem avertizati in mod explicit atunci cand accesam sau facem schimb de materiale care reprezinta mai mult decat simple fapte si date, orice continut cu valoare de opera de creatie intelectuala este recunoscut si protejat prin dreptul de autor.

Necunoscand aceste reguli, riscam sa incalcam legea, sa fim sanctionati penal, obligati sa retragem materialele postate online, pe scurt, sa ne punem in primejdie propria activitate si pe cei care depind de ea.

Cum putem naviga pe oceanul internetului fara sa devenim “pirati” si fara ca faptele noastre sa devina infractiuni?

Ce reprezinta pirateria prin internet? Ce este dreptul de autor si care sunt aspectele relevante ale acestei notiuni? Care sunt operele protejate de legislatie? Care sunt drepturile autorului unei opere de creatie intelectuala? Care sunt activitatile de cautare, copiere şi transmitere prin internet permise de legislaţia din domeniul drepturilor de autor? Cum putem valorifica oportunitatile oferite de internet evitand riscul unui delict?

Va invitam sa descoperiti raspunsul la toate aceste intrebari marti, 13 decembrie, la seminarul If Magic ”Pirat fara voie pe oceanul virtual”, alaturi de Cristian Oprea, expert in domeniul drepturilor de autor.

Cristian Oprea, Coordonator de programe de formare si dezvoltare profesionala, If Magic

Cristian si-a obtinut licenta si masteratul in management la Academia de Stiinte Economice din Bucuresti si a fost perfectionat ca functionar public de conducere de catre Institutul National de Administratie Publica. A detinut pozitii manageriale in cadrul ORDA (Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor) in ultimii 10 ani.

Incepand cu anul 2006, in calitate de director adjunct al Direcţiei Expertize şi Constatari in cadrul ORDA, a dezvoltat mijloace şi metode de investigare a pirateriei pe internet şi a susţinut seminarii şi intalniri de lucru in ţara si strainatate in domeniul dreptului de autor şi a drepturilor conexe, materialele sale fiind publicate in reviste de specialitate. Activitatea sa de manager a fost dublata de cea de formator in domenii ca leadership, reforma administratiei publice, drepturi de autor, dezvoltare personala şi organizaţionala, comunicare.

Program Marti, 13 decembrie 18:00 – 21:00 Unde se desfasoara cursurile? Bd. Dimitrie Cantemir, nr.1, Bl. B2, Sc.4, Et.7, Ap.115, interfon 715 (zona Unirii, vizavi de Hotel Horoscop)

Pret: 50 Ron. Pret studenti: 35 Ron. Plata se face cash la inceputul cursului. Numar maxim participanti: 12

Participarea se face cu inscriere prealabila la numarul: 0726 670 660 sau la adresa: cursuri@ifmagic.ro

Va invitam sa urmariti sectiunea de cursuri si seminarii pe blogul: http://ifmagicpr.wordpress.com/

Tot in aceasta saptamana organizam seminarul "Angajat la stat. Vreau un job bun la privat". Ce sanse am? Adaptarea va fi grea? O decizie de schimbare in beneficiul carierei noastre trebuie sa fie influentata de aspecte practice si de o buna cunoastere a celor doua medii (stat si privat) care au elemente comune, chiar daca par diametral opuse. In actualul context al taierilor salariale si al reducerilor de personal care s-au facut si, probabil, se vor mai face in sistemul public, mediul bugetar nu mai ofera stabilitate. In consecinta, nu mai este atractiv, cel putin pentru unii. Experienta in administratia de stat constituie un atu in fata angajatorului din mediul privat? Afla raspunsul la aceste intrebare vineri, 16 decembrie, incepand cu ora 18:00.

Despre Amistad Consultanta

Agentie de comunicare si PR specializata in domeniul proiectelor sociale si culturale.

Oferim clientilor si partenerilor nostri un ansamblu de servicii in comunicare, PR si event planning, de la consultanta strategica (cercetare, audit de brand, elaborare de strategii, concepte si scenarii, evaluare si diagnostic, solutii de comunicare in situaţii de criza, reprezentare in sfera publica, parteneriate strategice) la coordonare si implementare (implementare de campanii, organizare de evenimente, relatii cu presa, servicii editoriale, monitorizare, fundraising, productie publicitara, web design).

Printr-un demers profesionist si creativ de comunicare, promovam concepte inovatoare si practici neconventionale si sa stimulam impactul lor pozitiv asupra societatii.

Gasiti mai multe informatii pe blogul:www.ifmagicpr.wordpress.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/amistad-consultanta1/pirat-fara-voie-pe-oceanul-virtual