Microbuz pentru copiii cu autism din Iasi

Iasi - 17 noiembrie 2009

Comunicat tip General in ONG

In primavara acestui an, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania-filiala Iasi, a organizat campania „Arata ca iti pasa”, campanie de constientizare a problematicii autismului. In Iasi sunt peste 300 de copii cu autism aflati in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului. Dintre acestia putini sunt cei care beneficiaza, datorita eforturilor sustinute ale parintilor, de terapii specifice, terapii care pot face ca acesti copii sa aiba o viata mai buna

In cadrul acestei campanii, in data de 2 aprilie 2009, zi declarata la data de 18 decembrie 2007, de catre Natiunile Unite, Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, a avut loc, la Motel Bucium, o seara caritabila in scopul strangerii de fonduri pentru achizitionarea unui microbuz cu care copiii cu autism sa mearga la scoala si sa participe la actiunile asociatiei.
Scopul acestei campanii a fost atins, microbuzul fiind astazi gata de drum.
Multumim partenerilor nostri care au fost alaturi de noi in acest eveniment si care, cu caldura si daruire, s-au implicat pentru a oferi aceasta bucurie copiilor cu autism:

TVR IASI
Patronatul SFERA
NICHI Cristina Nichita
RODOTEX
Motel Bucium
Academia SHOW
Fundatia Ancora Salvarii
Club Kids Land
Ziarul de Iasi
Radio Hit
Irina Schrotter
Mandarine Production

Despre ANCAAR IASI

Cine suntem? - suntem o organizatie neguvernamentala infintata in luna mai 2003, la initiativa fundatiei STAR of HOPE.
Misiunea asociatiei este imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora.
Viziunea: O Romanie in care drepturile fundamentale ale personelor cu autism sa fie respectate prin crearea si sustinerea tutror puntilor de acces la ele
Scopul: Abordarea multidisciplinara in indentificarea, cunoasterea si satisfacerea necesitatilor si drepturilor persoanelor cu autism.
Beneficiari: copiii, tinerii, adultii cu autism si familiile acestora .
Ce ne dorim? Un centru de zi pentru persoane cu autism unde acestea sa poata beneficia de terapii specifice, individualizate, cu ateliere ocupationale pentru tineri si adulti.

ANCAAR Iasi, Sf. Andrei nr. 67, Tel: 0232 235598
Persoana contact: Carmen Gherca - presedinte
carmen_gherca@yahoo.co.uk, www.ancaar-iasi.ro
carmen_gherca@yahoo.co.uk