Start al campaniei educaţionale pentru împăduriri

BUCURESTI - 14 august 2008

Comunicat tip General in ONG

ViitorPlus – Asociaţia pentru dezvoltare durabilă, derulează în parteneriat cu Direcţia Învătământ din cadrul Primariei Generale a Capitalei, Grupul APT şi Cami Comexim, campania educaţională pentru împăduriri din cadrul proiectului “Adoptă un copac. Împreună vom creşte o pădure”, în perioada 16-30 august 2008 în incinta parcului Herăstrău (intrarea de la Roata Mare şi Aviatorilor).

Campania educaţională are drept scop conştientizarea cetăţenilor capitalei privind importanţa proiectelor de împădurire şi a posibilităţilor de sprijinire şi implicare în astfel de proiecte, cât şi promovarea proiectului de împădurire “Adoptă un copac. Împreună vom creşte o pădure”.

„Adopta un copac” este cel mai mare proiect de împădurire realizat prin strângere de fonduri de până acum din România. Împădurirea se va realiza pe 39 ha de teren agricol degradat din Valea Furciturii, comuna Vâlcelele, judeţul Călăraşi în toamna anului 2008. Acest judeţ este unul dintre cele mai slab împădurite 4 judeţe ale ţării (4% rata de împădurire comparativ cu 20% media pentru câmpie). Pentru realizarea împăduririi se estimează creşterea a aproximativ 15.600 de arbori pe suprafaţa respectivă. Activităţile derulate pentru împădurirea acestei zone sunt de achiziţie puieţi (10 puieţi pentru fiecare copac adus la maturitate), completări, lucrări de îngrijire, proiectare, management proiect, pe durata a 6 ani de zile de administrare. Astfel, costul aducerii unui copac la maturitate a fost calculat ca fiind de 10 EURO (35RON).

Prima etapă de împădurire s-a realizat la începutul acestui an, când au fost “daţi spre adopţie” copaci persoanelor şi firmelor interesate. Cu cei peste 1600 de copaci adoptaţi în primavară s-au împădurit 4 ha de teren prin plantarea a 22.000 de puieţi din specii precum stejar, pin negru, sălcioară, glădiţă, ulm, frasin.

Pe lângă beneficiile de mediu şi economice locale, această pădure va stoca în 50 de ani până la 16.000 de tone CO2, contribuind la combaterea schimbărilor climatice, în beneficiul comunităţii globale.

Campania educaţională se va desfaşura în Herăstrău astfel :
•În perioda 16, 17, 18 august – intrarea de la Roata Mare
•În perioada 27, 28, 29 şi 30 august – intrarea de la metrou Aviatorilor.
Evenimentul se va derula zilnic în zilele menţionate în intervalul orar 9 – 21 şi va avea pe agendă:
• furnizarea directă de informaţii trecătorilor, la standul amenajat special, prin discuţii cu voluntarii ViitorPlus şi prin prezentarea problematicilor legate de păduri pe panouri speciale – pe tot parcursul evenimentului
• colectarea de hârtie pentru reciclare ca modalitate de investiţie în împăduriri (în saci de plastic ce vor fi ridicaţi la sfârşitul zilei de firma de colectare Cami Comexim)
• infomarea prin flyere, broşuri, reviste despre dezvoltarea durabilă
• organizarea de teste grilă (quiz) cu întrebări generale despre dezvoltare durabilă cu trecătorii şi premierea acestora cu produse educaţionale şi ecologice
• strângere de fonduri pentru proiectul “Adoptă un copac. Împreună vom creşte o pădure”

Despre APT Resources & Services

Despre asociaţia pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii (www.viitorplus.ro). Asociaţia derulează proiecte educaţionale, de împăduriri, reciclare, pentru promovarea construcţiilor sustenabile, şi pentru implicarea în iniţiative legislative în domeniu.
„Adoptă un copac. Împreună vom creşte o pădure” este cel mai mare proiect de împădurire realizat prin strângere de fonduri. Împădurirea se va realiza pe 39 ha de teren agricol degradat din Valea Furciturii, comuna Vâlcelele, judeţul Călăraşi în anul 2008. Viitoarea pădure va absorbi până la 16.000.000 kg de CO2 într-o perioadă de 50 de ani.
De la lansarea proiectului „Adoptă un copac”, numeroase persoane şi organizaţii s-au implicat financiar sau prin parteneriat: NewsOutdoor, Phoenix Media, Impression Graphics, Grupul APT, Elevate, Vodafone, Orange, Cosmote, National Geographic, Terra Magazin, Green Report, Radio România Actualităţi, GSK, Mitsubishi Motors, DHL România, ABN AMRO România, SONY România, Tenaris, 2Active PR, AVIS, ARC (Trust for Civil Society)

Despre Grupul APT

APT este un grup de companii prezent pe piaţa din România din 1994, iar în prezent desfaşoară o gamă largă de servicii de resurse umane, BPO şi relaţii publice, având peste 1250 de angajaţi şi 12 puncte de lucru. În prezent, exista 4 linii de afaceri care funcţionează sub brandul APT: HR (Recrutare & Selectie, Payroll & Leasing de Personal), BPO, Training & Dezvoltare şi Comunicare & PR.

Despre Cami Comexim

Cami Comexim S.R.L., a fost fondată în 1992 în Bucureşti şi este o companie recunoscută pe plan local pentru promptitudinea şi amabilitatea personalului. Având ca prioritate satisfacţia clienţilor, compania efectuează servicii de reciclare hârtie, carton şi mase plastice, transport cu Mercedes 2,5t,3,5t,8t,15t. Compania are un efectiv de 35 angajaţi. Produsele şi serviciile au ca piaţă principală de desfacere România.

Teia Catană, manager proiect, teia.catana@viitorplus.ro, 0729 040 079
Olguţa Toma, PR Account Manager, Grupul APT, olga.toma@apt.ro, 0723 567 886
Cristina Udăţeanu, Head of PR, Grupul APT, cristina.udateanu@apt.ro, 0722 406 991

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/apt-resources-services/start-al-campaniei-educationale-pentru-impaduriri