Eni, gigantul industriei petroliere italiene isi imbunatateste operatiunile de constructie si serviciul clienti cu ARCHIBUS Mobile Solutions

BUCURESTI - 7 octombrie 2010

Comunicat tip General in Industrie

27 Iulie 2010, Boston, Massachusetts – EniServizi, ramura care se ocupa de domeniul imobiliar si cel de facilities management in cadrul Eni, gigantul industriei de petrol si gaze italiene, isi imbunatateste in mod constant modelul de prestare a serviciilor in cadrul companiei. Eni este una dintre cele mai mari firme din sectorul energetic, cu venituri de peste 150 miliarde de dolari, operatiuni in 70 de tari si cu un necesar de 73 000 de angajati.

Pentru a monitoriza timpii de executie si calitatea serviciilor prestate – livrate de personalul intern si in mod deosebit de catre contractorii externi - EniServizi a implementat o gama de solutii mobile care se integreaza cu solutia software IWMS de la ARCHIBUS, Inc. (www.archibus.com), leader mondial in domeniul solutiilor şi serviciilor de Management Imobiliar, Managementul Infrastructurii şi Facilities Management.

Solutiile mobile au fost descrise de catre Mario Alfonso Agostini, Director al EniServizi, in cadrul recentei conferinte internationale a utilizatorilor, tinuta in Chicago. (International ARCHIBUS Users’ Conference)

Tehnologia – Atentie deosebita asupra clientului si economii Forward Customer Focus and Savings
EniServizi a contribuit considerabil la Programul de economisire totala desfasurat in toata compania Eni. In ultimii ani, de fapt, aceasta sectiune din Eni a economisit peste 117 milioane de Euro pentru compania mama si si-a imbunatatit nivelul raportat de satisfactie a clientilor sai printr-o varietate de tehnologii si strategii, a spus Agostini.

Economiile s-au acumulat datorita unui pachet complex de aplicatii ARCHIBUS care include Space si Building Operations Management pentru a sustine obiectivele sale de economisire a timpului si banilor.

EniServizi a aratat de asemenea o atentie sustinuta asupra clientului, accentuata de folosinta indicatorilor de performanta ( KPI- Key Performance Indicators) pentru a monitoriza livrarea serviciilor de constructie atat pentru serviciile realizate intern cat si a celor externalizate si a introdus business process reengineering pentru a simplifica procedurile automate.

Totusi, inovatia tehnologica de ultima generatie a venit cu implementarea dispozitivelor mobile pentru imbunatatirea raspunsului fata de client printr-o monitorizare mai eficienta a livrarii serviciului si calitatii acestuia.

Smart Pens, Smartphones
La sediul central al Eni, din Milano, de exemplu, programul de monitorizare a serviciilor de curatenie se face cu ajutorul Smart Pens pentru inregistrarea in formulare scrise a conditiei in care se afla locatia si transmiterea wireless a tuturor informatiilor raportate catre sistemul ARCHIBUS pentru a fi compilate si analizate. Informatia astfel procesata este mai tarziu trimisa personalului din teren prin intermediul smartphonului pentru a fi revizuita. Personalul din teren analizeaza rezultatele, planifica masurile corective daca sunt necesare si programeaza inspectii de urmarire ulterioare.
“Principalul avantaj este scaderea timpului necesar pentru fiecare inspectie in parte” observa Agostini. “Inspectiile planificate sa acopere pana la 35 000 de metri patrati sunt efectuate de catre un singur inspector in doar 2 ore”
Pentru a completa aceasta functie pentru inspectii trebuie sa amintim de capacitatea smartphone-ului de a sincroniza rapoarte de neconformitate cu emailurile automate, care sunt trimise furnizorului de servicii pentru a specifica conditile necesare pentru a fi corectate.
“Si in aceasta aplicatie am realizat o scadere a timpului de executie pentru activitatile de control si rationalizarea resurselor,” afirma Agostini. “ Doar 3 persoane care au alocat cateva minute pe zi au putut sa completeze 924 de inspectii pentru o suprafata de 35 000 de metri patrati.”

Despre ARCHIBUS Solutions Center Romania

Despre ARCHIBUS, Inc.
ARCHIBUS este leader mondial in domeniul solutiilor şi serviciilor de Management Imobiliar, Managementul Infrastructurii şi Facilities Management, cu un total anual de cheltuieli pentru produsele si serviciile ARCHIBUS de peste 1.7 miliarde de dolari. Prin inovatie si o transformare de business eficienta, utilizatorii ARCHIBUS economisesc peste 100 miliarde de dolari anual. Cu ARCHIBUS, utilizatorii pot folosi o singura solutie integrata pentru a putea lua decizii strategice pentru optimizarea ROI (recuperarea investitiei), pentru scaderea costurilor pe durata ciclului de viata al bunurilor, si o crestere a productivitatii si profitabilitatii. ARCHIBUS este sustinator la nivel global al implementarii in toate domeniile a protectiei mediului..
Peste 4 000 000 de utilizatori de ARCHIBUS enterprise si Web administreaza peste 5 000 000 de proprietati, cu economii raportate la 34% din costurile legate de administrarea cladirilor. Cu peste 1,600 de Parteneri ARCHIBUS, se asigura suport atat regional cat si local, in peste 130 de tari si peste 24 de limbi. Cu sediul in Boston, Massachusetts, ARCHIBUS, Inc. este pionier in tehnologiile de Management al Infrastructurii si Facilities Management din 1982. Pentru mai multe informatii, vizitati pagina de web www.archibus.com.
Archibus Solution Centers-Romania SRL
Contact: Catalin Tanasescu - catalin@asc-ro.com
Bucharest, Romania
Phone/Fax: +40 21 3118840