Pianistul rus Vadim Palmov cântă la BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL!

BUCURESTI - 1 iulie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, Social

Prima zi a lunii iulie aduce noi lecţii de dans în Piaţa „George Enescu”. Începând cu orele 19.00, patru perechi de dansatori profesionişti vor valsa alături de publicul spectator. Coregrafia momentelor este semnată de către prim-solista Operei Naţionale Bucureşti, Monica Petrică şi de celebrul Răzvan Mazilu.

Pianistul rus Vadim Palmov cântă la BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL!

De la ora 20.00, Orchestra Naţională Radio, acompaniată de pianistul rus Vadim Palmov, prezintă un concert extraordinar, interpretând compoziţii ale lui Joseph Haydn şi Edvard Grieg, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Vadim Palmov, absolvent al Conservatorului din Sankt Petersburg, este unul dintre muzicienii cu o intensă şi multiplă activitate concertistică atât în Rusia, cât şi în străinătate. Repertoriul artistului cuprinde mai multe opere muzicale din secolul XX, rar interpretate de pianişti: Concertul pentru pian şi orchestră de Mosolov, Concertul pentru pian, timpane şi trei contrabasuri a lui Stravinski şi Sonata pentru pian şi instrumente cu coarde a lui Salmanov.

Presa rusă scria despre Vadim Palmov: „Există, în interpretările sale la pian, o ştiinţă subtilă, deosebită a modelării sunetului, o splendoare vie, un puls caracteristic de mare acuitate, iar virtuozitatea sa este una ce atinge suavitatea cântecului de perlă, care poate fi şi un cântec de mare anvergură, de mare elan. Fantezia artistică, gustul deosebit şi temeritatea face din acest interpret un adevărat coautor, alături de compozitor, al pieselor interpretate”.

În încheierea serii, de la ora 21.00, este proiectat filmul BBC Proms: Simfonia nr. 4 şi nr. 5 de Gustav Mahler. Veţi putea urmări un concert al Orchestrei Mondiale pentru Pace acompaniată de soprana Camilla Tilling, dirijor: Valery Gergiev.

Dirijorul rus Valery Gergiev şi Orchestra Mondială pentru Pace reprezintă un punct culminant al festivităţilor care marchează a 150-a aniversare de la naşterea lui Gustav Mahler. Orchestra Mondială pentru Pace a fost fondată în 1995 de Sir Georg Solti. Muzicienii săi provin din toate colţurile lumii, având în componenţă concert maeştri şi şefi de partidă recunoscuţi. Soprana Camilla Tilling a cântat pe scenele din New York, Londra, Salzburg şi Viena, acompaniată de cele mai mari orchestre ale lumii, conduse de dirijori pe măsură.

Timp de nouă zile, spaţiul destinat evenimentului este special amenajat pentru iubitorii muzicii clasice, redând atmosfera grădinilor vieneze. Locaţia este deschisă între 11.00 şi 23.00 în fiecare zi a manifestării, iar accesul este gratuit.

Surprize la BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL 2011

Cei ce se consideră norocoşi pot participa la tombola cu premii organizată de ArCuB. Tragerea la sorţi va avea loc sâmbătă, 2 iulie, în ultima zi a evenimentului.

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul www.arcub.ro şi pe pagina www.facebook.com/ArCuB.

Vă aşteptăm alături de noi, să vă bucuraţi de muzică clasică în aer liber!

Parteneri: Radio România Cultural, Fundaţia Principesa Margareta a României, Elite Art Club Unesco, RATB

Parteneri media: 24-FUN, Bucureşti FM, Dilema Veche, Ziarul Ring

Parteneri online: Port.ro, iConcert.ro, apropo.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, paspartu, youmago.ro, hipmag.ro, goingout.ro, urbo.ro, modernism.ro, diseara.ro

Sponsori: HP, Q’NET International, Coffee Grind, Fertilia, Fides Travel, Editura Litera, www.promotiiactive.ro