Inima femeilor !

Tirgu Mures - 24 ianuarie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Sanatate, Stiinta / Cercetare, Farmaceutic

Este un fapt cunoscut de ani de zile ca mai multe femei mor din cauza unui infarct miocardic decat barbati. In ciuda acestui fapt in constienta oamenilor inca tine legea gresita ca infarctul miocardic este o boala a barbatilor.

Inima femeilor

Este un fapt cunoscut de ani de zile ca mai multe femei mor din cauza unui infarct miocardic decat barbati. In ciuda acestui fapt in constienta oamenilor inca tine legea gresita ca infarctul miocardic este o boala barbateasca.

Oamenii, de obicei, privesc bolile cardiovasculare ca pe evenimente inevitabile ale sortii, in plus la noi nu este cunoscut nici faptul ca femeile mor intr-un numar mai mare din cauza problemelor cardiovasculare, decat barbatii. Este un fapt ca pana ce aproximativ 50% dintre barbati mor din cauza bolilor cardiovasculare, femeile mor intr-un procent de 56%.

„In majoritatea cazurilor la femei primul simptom este chiar infarctul miocardic. In astfel de cazuri nu vor fi semne caracteristice cum ar fi durerea toracica care radiaza si in brat, nu vor fi greutati de respiratie sau lesinuri, pentru atentionarea evenimentelor care urmeaza” – spunea Conf. Dr. Florin Mitu „Infarcul miocardic la femei nu numai ca difera din punct de vedere clinic, dar si din punct de vedere al depistarii” – a mai spus Dr. Agnes Lannert – Medexpert.

Este foarte important ca totusi sa recunoastem semnele, care caracterizeaza infarctul miocardic, dar la femei de multe ori nu este asa de usor. Conform studiilor Institutului National al Sanatati din Statele Unite (National Institute of Health – NIH) simptomele netipice la femei pot semnala infarctul miocardic – chiar si cu o luna inainte! De exemplu 43% dintre bolnavi nu au simtit dureri toracice inainte de infarct, dar chiar nici in timpul infractului, pe cand medicii in continuare considera semnul respectiv ca semn principal in ambele cazuri.

In acelasi timp femeile din studile respective au enumerat urmatoarele simptome atipice inaintea infarctului miocardic:

- epuizare neobisnuita 70%

- tulburari de somn 48%

- respiratie rapida 42%

- greata 39%

- anxietate 35%

Pe cand in timpul infarctului:

- respiratie rapida 58%

-epuizare 55%

-- epuizare neobisnuita 43%,

- transpiratii reci: 39%,

- ameteala 39%.

Din cauza semnelor nespecifice, dar obisniute, de multe ori nu diagnosticam decat ca si greata tranzitorie, infarctul miocardic.

Ateroscleroza in ambele cazuri este cauza majora a infarctului miocardic, dar hormonii feminini incetinesc procesul pentru o perioada indelungata. Impreuna cu menopauza secretia de estrogen se diminueaza drastic si echilibrul multor procese fiziologice se perturba. La momentul respectiv procesul aterosclerotic se accelereaza, mult mai mult ca la barbati. Aici este momentul cand femeile ar trebui sa aiba mult mai mare grija.

„Daca un barbat ajunge la varsta de 55-60 atunci are un pic mai multe sanse pentru evitarea infarctului, pe cand la femei la varsta de 45-50 urmeaza perioada cu risc crescut” – au aratat diferentele dintre barbati si femei - Dr.Lannert Ágnes  - Tonusul vascular se inrautateste, adica rezistenta arteriolelor, din cauza careia presiunea sistolica centrala creste, fortand inima sa lucreze impotriva acestei presiuni crescute.

Pentru depistarea acestora cea mai usoara metoda este cu aparatul Arteriograph, care in mod rapid si fara dureri depisteaza chiar si primele semne ale aterosclerozei.

Mai multe informatii despre Arteriograph veti gasi pe pagina: www.arteriograf.ro

Despre Arteriograf S.R.L.

Firma Arteriograf Srl. se ocupa cu distribuirea aparatelor din linia de produse „Arterialcare” din care face parte si aparatul Arteriograph. Firma a fost infiintata in anul 2007, avand suportul direct al firmei producatoare si al firmei mama din Ungaria.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/arteriograf/inima-femeilor