Asociatia Brokerilor atrage noi investitori in piata de capital

BUCURESTI - 9 iunie 2007

Comunicat tip General in Afaceri


Piata de capital din Romania a resimtit de-a lungul timpului lipsa programelor educationale pentru persoanele cu disponibilitati banesti, dar cu putine cunostinte despre tranzactiile pe care le-ar putea realiza la Bursa de Valori. Valoarea depozitelor bancare ale populatiei de peste 100 miliarde de lei demonstreaza acest fapt si de aceea, in urma cu un an, Asociatia Brokerilor si-a asumat rolul de educator in piata de capital.

Chiar fara o publicitate agresiva catre populatie, peste 450 de potentiali investitori sau chiar investitori in piata de capital au fost initiati / specializati, in ultimul an, de Asociatia Brokerilor. Cursurile si seminariile organizate de Asociatia Brokerilor au reunit atat persoane care nu au avut niciun fel de cunostinte despre investitiile la bursa, cat si persoane initiate care investesc de ani buni in actiuni.

Printre participanti s-au numarat studenti, ingineri, avocati, economisti si pensionari. Indiferent de nivelul lor de pregatire in domeniul tranzactiilor cu actiuni, cursantii au vrut sa afle de la specialisti, cu ani buni de practica pe piata de capital, cum se poate investi la Bursa, care trebuie sa fie relatia cu brokerul lor, care sunt metodele prin care isi urmaresc valoarea portofoliul de actiuni si cum isi aleg societatile din portofoliu.

Asociatia Brokerilor organizeaza seminarii de initiere in piata de capital, de analiza tehnica si de analiza fundamentala, precum si despre tranzactionarea intrumentelor derivate. In ceea ce priveste pregatirea profesionala, Asociatia Brokerilor este autorizata de catre CNVM sa organizeze cursuri de atestare pentru agenti de servicii de investitii financiare si de atestare pentru reprezentanti in compartimentul de control intern. Cursantii care promoveaza examenele beneficiaza de inscrierea in baza de date a Asociatei Brokerilor, care este accesata de membrii sai in cazul in care vor sa angajeze personal nou.


Despre Asociatia Brokerilor

Activitatea de instruire a persoanelor in tranzactionarea la Bursa este una secundara a Asociatiei Brokerilor, principalul sau rol fiind acela de a reprezenta interesele membrilor sai in relatia cu autoritatile, precum si cu celelalte institutii ale pietei, pentru dezvoltarea pietei de capital, a pietei financiare in general.

Ingrid Zamfir
ingrid.zamfir@asociatiabrokerilor.ro