Încep înscrierile la NARATIV - festivalul pentru copii care promovează cititul de plăcere!

BUCURESTI - 12 septembrie 2016

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Live site

Asociația Curtea Veche promite distracție dublă pentru copii, părinți și profesori la cea de a doua ediție a festivalului de lectură NARATIV. Pe 24-25 septembrie și pe 1-2 octombrie 2016, la Școala Centrală din București (Strada Icoanei, nr. 3-5), copiii vor descoperi că cititul poate fi cea mai frumoasă aventură. Toate cele peste 100 de activități din cadrul NARATIV sunt complet gratuite. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și realizat cu sprijinul Kaufland România.

Încep înscrierile la NARATIV - festivalul pentru copii  care promovează cititul de plăcere!

Evenimentul este destinat în principal copiilor cu vârste între 3 și 14 ani care, alături de Nara și Tiv, ghizii aventuroși ai Festivalului, vor păși pe Tărâmul de Nicăieri, vor traversa Țara Minunilor și vor ajunge în centrul Pământului.

NARATIV cuprinde ateliere interactive, conferințe și spectacole special pregătite de către specialiști în educația nonformală și psihologia copilului. Astfel, cei mici vor desena, vor compune muzică, vor face teatru și chiar vor inventa propriile povești, în timp ce părinții și profesorii pot participa la conferințe și workshop-uri în cadrul cărora vor împărtăși cu experții în educație și parenting pentru lectură metode prin care pot face ca cititul să fie la fel de distractiv și acasă și la școală.

Participarea la Festival se face în baza înscrierii pe site-ul www.narativ.ro, unde puteți găsi detalii despre calendarul complet al activităților și locurile disponibile pentru fiecare atelier.Inițiativa Asociației Curtea Veche vine ca urmare a statisticilor îngrijorătoare privind gradul scăzut de lectură și de înțelegere a textelor în rândul elevilor din România. Evenimentul are și o componentă caritabilă, sumele donate către Asociație susținând realizarea de donații de carte și cluburi de lectură în mediile defavorizate.

Asociația Curtea Veche a fost înființată în luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta într-un mod independent și susținut activitatea de responsabilitate socială începută de Curtea Veche Publishing prin programul național alternativ de lectură “Cărțile copilăriei”, program ce își propune creșterea reală a interesului copiilor și tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de înțelegere a textelor și creșterea consumului de carte din România. Mai multe informații despre Asociația Curtea Veche și programul național de lectură “Cărțile copilăriei” puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.