Campania “Baterel şi Lumea Non-E” îşi premiază câştigătorii

BUCURESTI - 13 iunie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

Joi, 14 iunie, ora 14:30, Asociaţia Environ organizeaza Gala de premiere a campaniei “Baterel şi Lumea Non-E”, campanie de conştientizare, educare şi colectare selectivă derulată la nivelul instituţiilor de învăţământ din România. Festivitatea va avea loc în sala de teatru a International School of Bucharest (Şos. Gării Cățelu, Nr. 1R) şi va reuni reprezentanti ai autoritatilor, personaje îndrăgite de copii din sfera divertismentului autohton, elevi, părinţi şi cadre didactice.

Campania s-a derulat la nivel naţional în școli și licee, în perioada noiembrie 2011 – iunie 2012, sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului şi Pădurilor, Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului si a Garzii Naționale de Mediu in parteneriat cu SNRB, Romprest SA, Globex si Remat Holding. Proiectul lansat de Asociaţia Environ a urmărit în egală măsură implementarea unui sistem eficient de educare privind colectarea selectivă a deşeurilor de echipamente electronice şi baterii, dar şi stimularea colectării selective a acestor deşeuri.

Prima ediţie a acestei campanii a avut loc în perioada mai – iunie 2011 şi a avut rezultate peste aşteptări, atât în materie de participare activă a elevilor în redactarea sarcinilor propuse, cât şi de implicare a şcolilor în competiţia ce colectare. Noutatea campaniei « Baterel şi Lumea Non-E » din perioada 2011 – 2012 constă în extinderea ariei de acoperire către toate ciclurile de învătământ obligatoriu (primar, gimnazial şi liceal), dar şi stimularea spiritului de competiţie al elevilor prin sporirea gradului de complexitate al concursurilor propuse.

Astfel, au fost propuse treci categorii distincte de competiţii, specifice fiecărui palier de vârstă: un concurs de eseuri între elevii din cicluri de învăţământ paralele, un concurs de proiecte de colectare selectivă şi implementare a acestora la nivelul şcolilor sau comunităţilor, respectiv un concurs de colectare de deşeuri de electronice şi baterii uzate, derulat între şcolile participante.

Departajarea elevilor înscrişi în competitia de eseuri s-a realizat pe doua criterii: creativitate si calitatea informaţiei, iar în ceea ce priveşte proiectele de colectare selectivă propuse la nivel de unitate de învăţământ, criteriul de evaluare l-a reprezentat gradul de fezabilitate al proiectului. Şcolile participante în competiţia de colectare selectivă au fost departajate în baza Tabelului de corespondenţă între greutăţile medii de deşeuri colectate şi numărul de puncte aferente, disponibil pe site-ul campaniei.

Bilantul campaniei : peste 200 de unitati de invatamant inscrise, peste 340 desene şi eseuri transmise, 73 de proiecte de colectare selectivă şi peste 10 tone de deşeuri electrice şi electronice colectate. Pentru a răsplăti acest efort considerabil din partea participanţilor, în cadrul Galei de Premiere vor fi oferite o serie de 24 de premii şi menţiuni câştigătorilor fiecăreia dintre cele 3 categorii ale competitiei.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-environ/campania-baterel-i-lumea-non-e-i-premiaz-ctigtorii