Lansare Proiect EuroArt Camp

BUCURESTI - 17 martie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Asociatia Euroarte anunta lansarea proiectului EuroArt Camp. Finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, EuroArt Camp este o tabara internationala cu focus pe activitati foto si video, ce se va desfasura la Campina in perioada 19-26 aprilie 2010.

30 de tineri, 6 grupuri a cate 5 tineri fotografi din Germania, Estonia, Spania, Turcia, Cehia si Romania se aduna o saptamana pentru a isi pune talentul, creativitatea si abilitatile la incercare si a invata unii de la altii.

Workshopuri foto si video, seri interculturale, jocuri de socializare si de dezvoltare personala, exercitii de improvizatie, videoproiectii, petreceri si alte metode de educatie non-formala sunt doar cateva dintre atractiile proiectului EuroArt Camp.

Comunitatea din Campina s-a aratat extrem de interesata de evenimentul international pe care il va gazdui, planuind sa se implice prin participarea la activitati a unor tineri pasionati de fotografie din localitate.

Proiectul este coordonat de Asociatia Euroarte in parteneriat cu alte 7 organizatii importante de tineret si culturale din Europa. Partenerii proiectului sunt:
-International Student Club at CTU din Praga, Cehia;
-European Intercultural Forum din Germania;
-Catalunia Voluntaria & Universidad de Murcia din Spania;
-Dokuz Eylul University din Turcia;
-Estonian UNESCO Youth Association din Estonia;
-Casa de Cultura Geo Bogza din Campina, Romania;
-Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, Romania.

La finalul taberei se va vernisa, la Casa de Cultura Geo Bogza din Campina, expozitia foto cu cele mai frumoase imagini realizate in cele 7 zile de catre tinerii participanti.

Expozitia va fi apoi reluata, in prima parte a lunii mai, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, si va fi itinerata, in lunile mai si iunie 2010, in cele 5 tari partenere la proiect.

Blogul proiectului: www.euroartcamp.blogspot.com.

Partenerii media care ne sunt alaturi pentru promovarea proiectului sunt:

Radio Romania Cultural; Observatorul cultural; Sapteseri; Revista Photomagazine; Revista cultura; Revista Timpul; www.fotomagazin.ro; www.4arte.ro; www.welcome2cluj.ro; www.afterhours.ro; www.news20.ro ; www.metropotam.ro; www.efoto.ro; www.infopensiuni.ro; www.lady4ever.ro ; www.funromtour.ro; www.nikonisti.ro; www.onlinegallery.ro; www.amdoar18ani.ro; www.phototravel.ro; www.123.ro; www.photolife.ro; www.ghidulpresei.ro; www.weekendmaniac.ro ; www.cppc.ro.

Nota: Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.

Despre Asociatia Euroarte

Asociatie Euroarte/ Fotografa.ro este un ONG cu focus pe activitati fotografice si de arte vizuale.

Principalele scopuri ale activitatii Asociatiei Euroarte sunt:
1. promovarea culturii si a valorilor culturale romanesti, europene si universale,
2. identificarea, initierea, proiectarea, sustinerea si derularea unor proiecte, programe si activitati de natura sociala, culturala, ecologica, sportiva si in alte domenii care prezinta un impact pozitiv contribuind la afirmarea valorilor culturale si democratice moderne.

Proiectele derulate pana in prezent de Asociatia Euroarte sunt:
• Film documentar \'\'Casa cu pisici\' coproductie cu TVR Craiova;
• Cafeneaua fotografilor, 4 editii;
• Homo Videns - exprimare vizuala pentru tineri cu dizabilitati auditive si de vorbire; Proiect Finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune;
• Photo Happening de 1 Martie;
• Cursuri de fotografie si video;
• Workshop de fotografie cu Ami Vitale;
• Tabara de fotografie Eforie 2008;
• Tabara foto \'\'Ecvestru\' de la Sancrai, jud. Covasna;
• Tabara de fotografie de la Busteni;
• Expozitie foto Busteni, 2007-2008;
• Expozitie de fotografie \'Egalitatea de gen\' la Bruxelles, 2008;
• Revista online de fotografie www.fotografa.ro cu galerie de portofolii.

Pentru detalii suplimentare si/sau vizite la proiect contactati:
Andrea Blaga
Manager Proiect
andrea@fotografa.ro

office@fotografa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-euroarte/lansare-proiect-euroart-camp