Tabara Nationala Forum IT 2006 - oportunitate pentru elevi, studenti si companiile din IT&C

BUCURESTI - 7 august 2006

Comunicat tip General in IT&C

A doua ediţie a taberei naţionale Forum IT îşi va deschide porţile în intervalul 23-28 august, la Izvoru Mureş, sub egida Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi a Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. Evenimentul, organizat de către Asociaţia Forum IT cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Tineret, va pune faţă în faţă peste 150 de studenţi, elevi şi tineri pasionaţi de IT&C cu profesioniştii din domeniu, reprezentând firme de renume din ţară şi companii multinaţionale.

Tabăra FORUM IT este rezultatul cristalizării rezultatelor unei emisiuni de televiziune care a dat culoare peisajului mediatic românesc prin promovarea efectivă a domeniului tehnologiei informaţiei. Ea face uz de cea mai importantă resursă a tinerilor, timpul liber din vacanţă, pentru stimularea spiritului de echipă şi crearea de contacte între tinerii cu performanţe în domeniul tehnologiei informaţiei şi specialişti sau experţi de la marile companii româneşti sau multinaţionale, precum şi cu absolvenţi ai facultăţilor cu profil informatic, care lucrează deja în domeniu. De-a lungul a şase zile de tabără, programul manifestării cuprinde 7 ateliere de management organizaţional, 4 cursuri de jurnalistică IT, 3 concursuri hardware şi 2 de asociativitate, prezentări şi conferinţe, proiecţii de film tehnic, dezbateri interactive, activităţi recreative, de socializare şi team-building. Rezultatele fiecărei zile se difuzează pe internet, ca text, sunet şi imagine video.

Sponsori precum Romtelecom, încearcă să ofere participanţilor condiţii de conectare la internet 'ca de acasă'. INES Telecom a sprijinit emisiunea şi proiectul de la începuturile sale, iar acum va susţine distribuţia conţinutului video produs de TechReady.tv pentru Forum IT. Intel va susţine dezbateri interactive despre viitorul computerului de astăzi, ASUS şi RHS vor pune la încercare îndemânarea participanţilor într-un LAN Party, iar Microsoft va pune în discuţie cultura studenţilor, tehnologia şi antreprenoriatul în România.

'Companii româneşti de top, concurente pe piaţă, dar cu echipe de profesionişti la fel de bine pregătite, ale căror rezultate le plasează în IT-ul mondial, găsesc în Tabăra Forum IT oportunitatea de a-şi reafirma determinarea şi sprijinul pentru specialişti tineri şi foarte bine pregătiţi din întreaga ţară', declară Cătălin GROSU, preşedintele Asociaţiei Forum IT, jurnalist de ştiinţă. „SIVECO, deşi organizator a numeroase evenimente proprii dedicate tinerilor cu aptitudini şi înclinaţii în crearea aplicaţiilor informatice cu conţinut didactic educaţional, susţine proiectul Forum IT ca partener şi sponsor principal. În acelaşi timp, în zona produselor de securitate informatică, Softwin intenţionează să pună tinerii participanţi la tabără în faţa unor încercări similare celor pe care le-au depăşit tinerii olimpici naţionali şi internaţionali susţinuţi de companie în fiecare an.'

Alţi actori de top ai scenei IT româneşti se află în procedura de stabilire a unui parteneriat: Ageximco, AGNOR Hightech, Allied Telesyn, Avitech, AxelSoft, CISCO Systems Romania, CARO Group, Class IT Outsourcing, GeCAD Group, Huawei, ICI - RNC, INDACO, Maguay, RCS-RDS, Romdur Gravura, S & T, Ubisoft, XOR IT Systems, ZAPP şi e de menţionat că Agenţia Naţională Antidrog va fi prezentă cu câteva puncte de interes în sfera cyber-criminalităţii.
Parteneriatele media vor permite publicului să fie la curent cu desfăşurarea lucrărilor acestei tabere unice ca format în peisajul IT & C mioritic: CHIP, Computer BILD, PCWorld, ComputerWorld, NetworkWorld, XtremPC, Neogen.ro, Softpedia.com, Jucăuşii.ro, ca şi cotidianul Cronica Română - gazda paginii de ştiinţă a Forum IT, alături de care TVR şi TVRM se doresc a fi alţi mesageri ai grupului de tineri informaticieni din tabăra Forum IT.

Despre Asociatia FORUM IT

Asociaţia FORUM IT este persoană juridică română de drept privat, autonomă, neguvernamentală, apolitică, constituită în scopul de a organiza, conduce şi controla activităţi de promovare a valorilor societăţii cunoaşterii, a accesului tinerilor la tehnologiile informatice şi comunicaţii.
A fost înfiinţată în luna aprilie a acestui an, pentru a putea derula în nume propriu evenimentele de tip Tabăra Forum IT şi a consolida şi extinde parteneriatele cu alte instituţii şi organizaţii similare, din ţară şi din străinătate.

Asociatia Forum IT

office@forumit.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-forum-it/tabara-nationala-forum-it-2006-oportunitate-pentru-elevi-studenti-si-companiile-din-itc