Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale (A.F.P.M), doreşte să informeze opinia publică despre evoluţia situaţiei financiare critice din sistemul sanitar românesc.

BUCURESTI - 16 iunie 2009

Comunicat tip General in Sanatate

Datoriile unităţilor din cadrul sistemului sanitar către companiile membre ale Asociaţiei se ridică la peste 85 milioane de Euro, până în prezent.

O delegaţie din partea Asociaţiei a participat la o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi din cadrul Administraţiei Prezidenţiale – Departamentul de Sănătate Publică purtând discuţii pe această temă.
Au fost transmise adrese catre:
•C.N.A.S: Nr. 12/30.01.2009, Nr. 15/05.02.2009,
•M.S: Nr. 67/17.12.2008, Nr. 2/08.01.2009, Nr. 3/14.01.2009,
•Ministerul Finanţelor: Nr. 52/19.03.2009,
•Guvernul României: Nr. 53/19.03.2009,
•Administraţia Prezidenţiala: Nr. 51/19.03.2009,Nr. 62/28.04.2009, Nr.67/20.05.2009.
Rezultatul este că toată lumea recunoaşte atât prin declaraţii cât şi verbal că avem dreptate, ne sunt acceptate ca principiu propunerile, dar nu s-a luat nicio măsură concretă de rezolvare a acestei situaţii.
Cu toată înţelegerea pe care furnizorii de materiale sanitare au avut-o şi o au pentru problemele sistemului sanitar din România, dacă nu va exista o reacţie imediată a factorilor de decizie la semnalul de alarmă pe care îl tragem, companiile membre ale Asociaţiei vor opri livrările către spitale.
Orice blocaj pe piaţă riscă să creeze dezechilibru iar pe termen lung va duce la repercursiuni grave. În aceste condiţii sperăm într-o soluţionare cât mai rapidă a acestor diferende.
Suntem în poziţia de a fi condiţionaţi de factori obiectivi şi independenţi de voinţa noastră să recurgem la soluţii extreme.
Consiliul Director al A.F.P.M a luat hotărârea de a se opri livrările către spitalele: Spitalul Clinic COLENTINA – Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă CRAIOVA, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă TÂRGU MUREŞ, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă TIMIŞOARA, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon” IAŞI şi Spitalul Judeţean BOTOŞANI, acestea reprezentând unităţi sanitare cu datorii mari faţă de companiile membre A.F.P.M.
Menţionăm în mod expres că vom acoperi toate nevoile urgenţelor medicale, respectiv toate situaţiile care pun în pericol viaţa pacienţilor.

Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale (A.F.P.M)

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-furnizorilor-de-produse-medicale/asociatia-furnizorilor-de-produse-medicale-a-f-p-m-doreste-sa-informeze-opinia-publica-despre-evolutia-situatiei-financiare-critice-din-sistemul-sanitar-romanesc-