Doctrina neo-machiavelista in contextul provocarilor globaliste comun

Iasi - 1 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Politic

Editura Lumen a lansat duminica 30 octombrie 2005 in cadrul Programului de promovare a tinerilor cercetatori volumul Doctrina neo-machiavelista in contextul provocarilor globaliste - Autor Madalina Virginia

Doctrina neo-machiavelista in contextul provocarilor globaliste comun

Volumul trateaza intr-o prima parte, o ampla problematica cu privire la noul concept american de securitate dupa 11 septembrie 2001.
Sunt analizate germenii si evolutia noului concept american de securitate, noi amenintari si riscuri la adresa superputerii americane, evenimentele majore ale scenei istorice postbipolare, terorismul global si "axa raului", statele rebele si amenintarea cu arme de distrugere in masa etc. Sunt conceptualizate fenomene precum interventia umanitara, conditiile de stabilitate pentru o ordine mondiala democratica, "rolul eminentelor cenusii" in politica externa a SUA in calitate de "formatori de opinie". Autoarea se apleaca asupara Razboilui din Irak (2003) si trecerea la "Imperiul mondial". Sunt analizate relatiile SUA cu Europa de Vest, Europa de Est, Rusia, statele din Orientul Mijlociu, Coreea de Nord in contextul noului concept de securitate american. Cea de a doua parte a volumului se refera la temeiurile doctrinei neo-machiaveliste in contextul noilor provocari globaliste. Ca fundament teoretic se propune teoria machiavelista ca fundament al politicii externe statale amanintate de globalism. Autoarea ia in discutie influenta globalizarii asupra deciziei de politica externa, definirea raporturilor dintre ordinea globalista si cea interstatala, importanta factorilor globalisti in procesul decizional al politicii externe. Sunt teoretizate aspecte precum: trecerea de la principatul laic la statul totalitar, neomachiavelismul o conceptie politica depasita sau un reviriment al gandirii pre-renascentiste la inceputul secolului XXI. O abordare pragmatica a principiilor neo-machiaveliste este realizata aplicand analiza principiilor neo-machiaveliste in conflictul irakian (2003). Autoarea considera neo-machiavelismul un aparator al statului in fata presiunilor globaliste. Sunt evidentiate trasaturi machiaveliste in politica externa contemporana, problematica statului ca "domeniu economic" si obiect al axpansiunii comerciale a firmelor transnationale. Autoarea analizeaza posibilitatea de crearea a unei societati globale post ONU siana, flexibila si unilateralista.

Informatii si achizitie online pe oricare din portalurile www.librariavirtuala.com,
www.magazin.rpi.ro , www.craciun2005.ro , www.ofertespeciale.info .

Despre Asociatia Lumen

Va reamintim ca Editura Lumen in parteneriat cu Euro Market Advertising organizeaza cea de a IIIa selectie nationala de lucrari stiintifice realizate de tineri cercetatori in domeniile : asistenta sociala, sociologie, politologie, psihologie, filosofie, stiinte juridice, stiinte economice, lingvistica, literature, jurnalism si teologie.

Pot fi trimise spre publicare lucrari de licenta, master (care au caracter stiintific) , lucrari propuse la simpozioane, referate sustinute in cadrul doctoratului, referate si teme de cercetare originale, sustinute la Universitati din tara si din strainatate, etc.

Lucrarile selectionate vor fi publicate in cadrul Editurii Lumen, fie in volume individuale fie in volume colective, in functie de dimensiunile lucrarii si evaluarea potentialului de piata a materialului supus publicarii.

Selectia se desfasoara in perioada octombrie - decembrie iar acceptarea se realizeaza in ordinea primirii materialelor.


Informatii suplimentare pe adresa de e-mail
lumen@asociatialumen.ro
Antonio Sandu
director Editura Lumen
lumen@asociatialumen.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-lumen/doctrina-neo-machiavelista-in-contextul-provocarilor-globaliste-comun