Conferinta de Neuropsihiatrie pentru Medicii de Familie - Bucuresti, Hotel Sofitel, Sala New York, 26-27 septembrie 2008

BUCURESTI - 25 septembrie 2008

Comunicat tip General in Sanatate

Asociatia Medicilor de familie Bucuresti – Ilfov, in parteneriat cu Mediamed Publicis organizeaza Conferinta de neuropsihiatrie in medicina de familie.
Va invitam la Conferinta de presa, la Sala NewYork, Hotel Sofitel, Bucuresti, vineri, 26 septembrie, ora 10

Conferinta de Neuropsihiatrie pentru Medicii de Familie - Bucuresti, Hotel Sofitel, Sala New York, 26-27 septembrie 2008

Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, in parteneriat cu Media Med Publicis,
anunta Conferinta cu tema
„Afectiunile neuropsihiatrice in cabinetul medicului de familie: de la depresie la dementa”,
26-27 septembrie 2008, Hotel Sofitel, Bucuresti.

Am initiat acest proiect pornind de la propriile noastre experiente ca medici si oameni, pentru ca adesea ne intrebam care este “normalul” astazi, cum facem fata solicitarilor, cand pot fi blamate educatia sau o societate fara reguli, si unde este granita fragila intre oboseala, suprasolicitare si boala.
Ca specialitate interdisciplinara, ca medici “de prim contact”, trebuie sa depistam la timp afectiuni grave, cum sunt psihozele si dementele, sau mai putin grave, cum sunt anxietatea si depresia, ce afecteaza frecvent calitatea vietii pacientilor nostri. In plus, ne confruntam cu consumul de droguri si alcool.
Pe de alta parte, aflandu-ne in perioada preelectorala, dorim sa reafirmam preocuparea medicilor de familie pentru directia in care se va indrepta specialitatea noastra. Vom evolua ori nu? Vom putea sa ne ajutam pacientii? Si in ce sens va evolua sistemul medical?
In martie, la deschiderea Conferintei Nationale, am vorbit despre intentia de a lansa catre fortele politice „un pact apolitic pentru oamenii politici”.
Dorim si acum sa stim, in numele medicilor si al pacientilor nostri, ce pondere va avea sanatatea in preocuparile postelectorale ale partidelor politice? Ce procent din PIB va fi acordat sanatatii in urmatorii ani? Ce sume vor fi alocate, si din ce surse, pentru medicamente sau investigatii paraclinice? Ce procent din banii sanatatii, va fi alocat Medicinii de Familie, care reuneste mai bine de un sfert din medicii si asistentele tarii? Ce programe de preventie vor fi continuate sau initiate? Ce masuri se vor lua pentru a stopa emigrarea medicilor si a asistentelor?
Avem speranta ca intreaga clasa politica va realiza ca sanatatea populatiei nu poate fi o doar o prioritate de campanie electorala. Stim ca sanatatea si boala pot castiga sau pierde alegerile, dar „prioritatea” trebuie sa se concretizeze in masuri coerente, bine structurate.
Noi facem doar „politica sanatatii”. Depindem insa indirect, de clasa politica.
Dorim ca proiectele ce vizeaza sanatatea populatiei si munca noastra sa nu fie “bulversate” de interesele politice. Nu dorim “fracturi” care sa anuleze efortul nostru permanent. Dorim proiecte si programe de sanatate pe termen lung, cu finantare multianuala, care sa ne garanteze ca munca noastra nu se va risipi. Dorim ca politicienii sa se subordoneze nevoilor de ingrijiri ale populatiei si nu sanatatea sa se subordoneze politicienilor. Si ne dorim ca medicii nostri sa nu mai aleaga calea emigrarii.
Solicitam clasei politice sa dea dovada de maturitate, intr-un domeniu sensibil, cel al sanatatii si al bolii. Solicitam clasei politice sa-si faca oferta pentru sanatate si sa o respecte.
Asa cum spuneam in martie, stim ca sanatatea este un bun capital politic. Sanatatea populatiei poate castiga sau pierde alegerile... “Quo vadis, Sanitas?”


Comitetul de conducere

Despre Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov

Asociatia medicilor de Familie Bucuresti - Ilfov
Secretar AMFB
Dr. Sandra Adalgiza Alexiu
0723 277 053
office@amf-b.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-medicilor-de-familie-bucuresti-ilfov/conferinta-de-neuropsihiatrie-pentru-medicii-de-familie-bucuresti-hotel-sofitel-sala-new-york-26-27-septembrie-2008