MACII ROȘII – Sărbătoarea verii la P.A.V.E.L

BUCURESTI - 27 iulie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Asociaţia P.A.V.E.L. (”Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă”) - asociaţia părinţilor care au copii bolnavi de cancer – organizează cea de-a treia ediție a Evenimentului MACII ROȘII – Sărbătoarea verii la P.A.V.E.L. Evenimentul va avea loc in data de 28 iulie 2016, în intervalul orar 17.30 - 21.00, in curtea Institutului Oncologic "Prof. Dr Alex. Trestioreanu", situat în București, sect. 2, Șoseaua Fundeni nr 252.

MACII ROȘII – Sărbătoarea verii la P.A.V.E.L

Asociaţia P.A.V.E.L. (”Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă”) -  asociaţia părinţilor care au copii bolnavi de cancer – organizează cea de-a treia ediție a Evenimentului MACII ROȘII – Sărbătoarea verii la P.A.V.E.L. Evenimentul va avea loc in data de 28 iulie 2016, în intervalul orar 17.30 - 21.00, in curtea Institutului Oncologic "Prof. Dr Alex. Trestioreanu", situat în București, sect. 2, Șoseaua Fundeni nr 252.

Invitații speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic și părinții acestora, aflați la tratament în Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alex Trestioreanu” și în Institutul Clinic Fundeni. Acțiunea va cuprinde un program artistic și surprize spectaculoase.

Se va organiza pentru copii un stand cu dulciuri adecvate stării lor de sănătate: prăjituri dietetice (fără cremă de ciocolată) și biscuiți cu ovăz, înghețată artizanală din fructe (cu ingrediente naturale), răcoritoare (sucuri naturale), fructe uscate (alune de pădure decojite și crude, nuci, migdale crude, caju, stafide și merișoare) și fructe proaspete (mere, pere, nectarine, caise și banane).

Persoanele invitate la eveniment pot aduce produse din cele menționate mai sus, pentru a putea oferi copiilor și celorlalți invitați un meniu corespunzator.

Vă mulțumim din inimă și vă așteptăm cu drag la acest eveniment cu totul special!

Management eveniment: Asociația P.A.V.E.L.

Contact: Camelia Demeter: 0729.050.616.

Conform statisticilor Ministerului Sănătății, aproximativ 5.000 de copii suferă de cancer în România și anual sunt diagnosticate 500 de cazuri noi. Cancerul este a doua cauză de deces în țara noastră, pentru intervalul de vârstă 4-15 ani. În cazul adulților, peste 78.000 de noi cazuri de cancer apar anual iar 50.000 de pacienți adulți mor din cauza maladiilor oncologice.

Autoritățile abordează insuficient problematica și nevoile pacienților cu diagnostic oncologic. Pe lângă neputința sistemului sanitar de a oferi șanse egale la tratament (lipsa de specialiști, lipsa de medicamente, aparatură medicală, etc.), atragem atenția asupra numărului scăzut al serviciilor psiho-sociale adresate acestei categorii a populației, atât în perioada tratamentului cât și post-tratament. Afecțiunea oncologică afectează foarte multe aspecte ale vieții unui pacient, de aceea copiii, tinerii, adulții bolnavi și familiile lor au nevoie de îndrumare, sprijin psihologic, social, educațional, material, momente de relaxare și respiro în timpul spitalizării, recuperare medicală în timpul tratamentului și posttratament și consiliere vocațională pentru o mai bună reintegrare socio-profesională după finalizarea tratamentului.

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților cu copii bolnavi este una din cele mai implicate asociații de pacienți în domeniul serviciilor sociale pentru copii bolnavi de cancer sau alte boli asociate, asociație cu o activitate continuă în clinici pediatrice de peste 20 ani.

Evenimentul face parte din proiectul Copiii Noștri Aleg Sănătatea, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Acest material nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Asociația P.A.V.E.L..

Despre Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia P.A.V.E.L. este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave . A fost înfiintata în scopul îmbunatatirii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi, si acordarea de suport clinicilor de specialitate.
Asociatia P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii: ICCCPO, UICC, ECPC, EUROCHILD, IAPO, HOPE, membru asociat a SIOPE si APSR

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-p-a-v-e-l-/macii-ro-ii-sarbatoarea-verii-la-p-a-v-e-l