Ofera o sansa calda pentru copiii strazii din Bucuresti

BUCURESTI - 14 ianuarie 2014

Comunicat tip General in ONG, Social, CSR

Asociatia SANSA TA, in parteneriat cu Asociatia Studenteasca AMICUS, continua si in 2014 campania ,,O sansa calda” editia a III-a, dedicata persoanelor fara adapost din Bucuresti. Incepand din anul 2012, peste 1200 de persoane fara adapost (copii, tineri, familii cu copii si persoane in varsta) au beneficiat de alimente, imbracaminte si de o vorba buna din partea voluntarilor.

Afis campanie

Campania ,,O sansa calda”

La inceputul acestui an, ne focalizam atentia asupra copiilor strazii si persoanelor fara adapost. Dorim ca aproximativ 600 dintre acesti oameni sarmani sa beneficieze in perioada ianuarie-februarie 2014, de sandvişuri si ceaiuri calde, fructe, paturi. Se va merge  in zonele Gara de Nord, Basarab, si alte locuri din Bucuresti unde se adapostesc acestia.  In urma campaniilor din anii precedenti, multe persoane fara adapost au ieşit din canalele bucurestene, disperaţi după ajutor.

Apelam, asadar, la generozitatea Dumneavoastra pentru a putea cumpara paine, unt, cascaval (necesare pentru sendvisuri) ceai instant, fructe, dulciuri, zahar, lanterne, paturi etc. Puteti, astfel, ajuta  persoanele fara adapost sa beneficieze de o hrana calda.

Actiunile noastre se vor desfasura in perioada 19,22,30 ianuarie respectiv 09,13,20,27 februarie 2014, cu participarea voluntarilor – elevi din scolile bucurestene si studenti inscrisi in cadrul Asociatiei Amicus.

Pentru fiecare actiune, avem nevoie de 100 de pachete. Un pachet costa 7.5 lei, deci 750 lei pentru toate cele 100 de pachete. Pot fi donati bani sau pachete cu alimente, dvs. veti decide cate pachete puteti oferi.

Scopul aceastei campanii presupune colectarea de alimente si distributia acestora in perioada ianuarie/februarie 2014 la peste 600 dintre persoanele lipsite de adapost din Bucuresti, care traiesc in canale, asa-numitele orase subterane.

Institutiile scolare din Bucuresti implicate in campania “O sansa calda” pentru 2014 sunt:  Şcoala Nr. 17 "Pia Bratianu"; Scoala internationala “Mark Twain”, Asociatia Studenteasca ,,Amicus”. Asteptam vesti si de la alte scoli, care se vor inscrie pe parcusul campaniei.

Obiectivul proiectului umanitar este de a motiva persoanele cu posibilitati sa se uneasca pentru o cauza nobila, ce-i vizează pe colegii lor de generatie, defavorizati din punct de vedere social si material.

Proiectul “O sansa calda” are ca scop sensibilizarea persoanelor fizice si juridice, in vederea sustinerii din punct de vedere material a persoanelor defavorizate. Invitam, asadar, pe toti cei interesati sa ajute se adreseze persoanelor responsabile de proiect.  Peste 70 de voluntari (elevi, studenti) vor fi implicati in distribuirea de hrana calda in perioada ianuarie - februarie.

Puteti sustine campania si pe site-uri  de socializare, blog-uri, facebook, etc.

Partenerii/Sponsori:

Fratelli Social Events, Orhideea Spa, Tan Viet Romania, IT Galaxi, Rinf,  Comunicatedepresa.ro, RVS,  si multi altii care speram ca se vor alatura proiectului in acesta perioada.

Despre Asociatia SANSA TA

Asociaţia SANSA TA este o organizaţie non-profit, care promoveza dreptul la o viata mai buna pentru copiii si tinerii care urmeaza sa paraseasca sau au parasit centrele de plasament, prevenind institutionalizarea acestora. De asemenea, Asociatia SANSA TA isi propune sa ajute familiile sarace cu multi copii din Romania, persoanele fara adapost si copiii strazii. Programele noastre se vor adresa persoanelor sau grupurilor sociale aflate in situatia de risc.

Date de contact:

Gabriel Ciobotaru – Coordonator Manager Programe Sociale,  Asociatia Sansa Ta

Tel/Fax 031 82 22 457; Tel 0763463191

Marcela Cusmir- Coordonator Voluntari Asociatia Amicus

Beneficiar:   “Asociatia Sansa Ta”

Conturile  bancare deschise la BCR, sucursala Buftea.

CONT IN LEI         RO64RNCB0591123278690001

CONT IN EURO    RO37RNCB0591123278690002

CONT IN DOLARI    RO10RNCB0591123278690003

SWIFT: RNCB RO BU