Asistenţă juridică gratuită şi sprijin financiar pentru șoferii cărora li se ridică mașina abuziv

BUCURESTI - 25 noiembrie 2010

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Şoferii care sunt victime ale unui abuz găsesc ajutorul de care au nevoie la Asociaţia Şoferilor şi a Drepturilor acestora din România (ASDR), organizaţie înfiinţată cu scopul de a denunţa abuzurile împotriva şoferilor şi de a le oferi sprijinul necesar pentru a-şi exercita drepturile.

Masini ridicate

Masini ridicate

Ridicarea maşinilor a devenit o reală problemă la nivel naţional. Zilnic sunt ridicate mii de maşini pentru parcare neregulamentară, în condițiile în care nu există suficiente locuri de parcare. În majoritatea cazurilor şoferul este cel care a greşit. Există însă şi cazuri în care firmele de ridicări auto acţionează abuziv.

Majoritatea abuzurilor comise împotriva șoferilor rămân necunoscute din diverse motive. Pe de o parte, se mizează pe faptul că unii şoferi nu cunosc legislaţia. Pe de altă parte, şoferii care realizează că s-a comis un abuz consideră că nu vor avea niciodată câștig de cauză în fața celor care fac legea - firmele de ridicări auto, Primării, servicii de Poliţie Rutieră -  astfel încât ajung să plătească taxa de recuperare a mașinii fără să mai tragă un semnal de alarmă privind abuzul comis. Şi nu în ultimul rând, sunt şoferii care ar vrea să-şi ceară drepturile în instanţă, însă după ce au plătit o taxă de recuperare cât salariul mediu pe economie (700-800 lei), nu mai au resurse financiare pentru a achita serviciile unui avocat pentru consultanţă şi reprezentare în instanţă.

„După o atentă analiză a problemelor cu care se confruntă șoferii români, am considerat că e necesar să existe o asociație care să vină cu soluţii concrete în sprijinul şoferilor care consideră că în cazul lor s-a produs un abuz. Vizăm atât abuzurile comise în cazul ridicării mașinilor, cât și conflictele cu societățile de asigurări și probleme ce țin de contractele de leasing.”, a declarat Marian Moroşanu, preşedintele ASDR.

Două dintre motivele pentru care șoferii pot cere în instanță restituirea taxelor plătite firmei de ridicări auto sunt completarea incorectă a procesului verbal și avarierea autoturismului în procesul de ridicare. Șoferii își mai pot recupera banii dacă reușesc să dovedească faptul că mașina staționa regulamentar în momentul când a fost ridicată.

 

SERVICII DE CARE BENEFICIAZĂ MEMBRII ASDR

Asistenţă juridică gratuită. ASDR îşi desfăşoară activitatea pe întreg teritoriul României şi le oferă membrilor săi asistenţă juridică gratuită, aceştia beneficiind de serviciile unui avocat care le va oferi consiliere de specialitate şi reprezentare în instanţă. În cazul în care se demonstrează că s-a comis un abuz, şoferul poate recupera banii plătiţi pe taxele pentru ridicare, transport şi depozitare, precum şi amenda.

Sprijin financiar. Pe lângă asistenţa juridică, ASDR le oferă membriilor săi sprijin financiar. Aceştia pot primi suma necesara pentru a-şi recupera maşina sau pentru a plăti amenda, urmând ca, ulterior, să restituie aceşti bani integral sau în rate.

Asistență rutieră. ASDR pune la dispoziția șoferilor care se confruntă cu probleme tehnice servicii de tractare auto, depanare și cazare pe teritoriul României. 

 

Despre Asociatia Soferilor si a Drepturilor acestora din Romania

Asociația Șoferilor și a Drepturilor acestora din România (ASDR) a fost înființată cu scopul de a oferi sprijin și asistență șoferilor în momentele când aceștia întâmpină dificultăți. Totodată, ASDR are ca obiectiv diminuarea numărului tot mai mare al cazurilor de nereguli și abuzuri comise asupra șoferilor. Prin acțiunile sale, ASDR ia atitudine împotriva acestor abuzuri și îi sprijină pe conducătorii auto care se confruntă cu astfel de probleme. De asemenea, un obiectiv important al ASDR este încurajarea conducătorilor auto să respecte legislația în vigoare și să aibă un comportament responsabil în trafic.

CONTACT:
Şoferii care au nevoie de sprijin din partea ASDR pot folosi una din următoarele opţiuni de contact:
- pe site-ul www.asdr-romania.ro
- la email: office@asdr-romania.ro
- la numerele de telefon: 0728.502.426 / 0755.885.554