Association des Etudiants Francophones – AEF ia fiinta la Constanţa miercuri 15 noiembrie 2006

BUCURESTI - 14 noiembrie 2006

Comunicat tip General in ONG

Organizaţia non-guvernamentală AEF organizează la Constanţa, miercuri 15 noiembrie 2006, începand cu ora 18h00, prezentarea asociaţiei în faţa celor peste 150 de membrii înregistrati din judeţ si a mai multor oficiali locali.

Association des Etudiants Francophones – AEF  ia fiinta la Constanţa miercuri 15 noiembrie 2006

Prezentarea are în vedere lansarea a două noi structuri in cadrul AEF : crearea filialei AEF Constanta, condusă de Ichim Oana Andreea, şi lansarea departamentului dedicat elevilor francofoni din România, AEF elevi, coordonat cu multa bunăvoinţa de D-na profesoara Marinela Mitrenga.

Întâlnirea va avea loc la sala de festivităţi a Palatului Copiilor, în prezenţa delegaţiei oficiale de la Bucureşti condusă de preşedintele AEF, Victor Negrescu, în prezenţa inspectoarei de limbă franceză Doina Grapa, a coordonatorului AEF elevi, D-na profesoare Marinela Mitrenga, iar prezentarea va fi moderata de preşedintele AEF Constanta Ichim Oana Andreea,in prezenţa a câtorva sute de elevi şi studenţi constănţeni îndragostiţi de francofonie.

Joi, 16 noiembrie, întreaga delegaţie AEF va susţine o conferinţă de presă în amfiteatrul liceului Mircea cel Bătrân, la ora 10.00, în care vor fi prezentate obiectivele noilor structuri precum si proiectele ce vor fi demarate in cel mai scurt timp in judetul Constanta.

Association des Etudiants Francophones – AEF este o organizaţie de tineret apolitică şi non-profit care acţioneaza la nivel naţional cu scopul de a promova limba franceză de a împartasi valori culturale francofone si de a oferi o alternativă sistemului românesc de învaţământ. Înfiintata in 2005, asociaţia a ajuns astăzi să numere peste 600 de membrii activi in toata ţara si posedă deja mai multe filiale in marile oraşe din România. Obiectivul asumat de AEF în perioada imediat urmatoare este punere in evidenţă a tineretului francofon din România si a rolului aparte si extreme de activ pe care acesta poate să-l joace in societatea românească. De asemenea, este important de mentionat faptul ca organizaţia se bucură de un succes aparte, fiind o prezenţă activă la marile evenimente naţionale si chiar internaţionale cum ar fi : le Sommet de la Francophonie sau Université d’été francophone.

Despre Association des Etudiants Francophones (AEF)

Adresa: Sf. Stefan no. 24, Bucarest
Ichim Oana Andreea
Presedinte AEF Constanta