Cum sa feresti copilul de intepaturile de insecte

BUCURESTI - 29 iulie 2013

Comunicat tip General in Internet

Sezonul estival este asteptat atat de adulti, cat si de copii, dar vara, cand efectuam plimbari prelungite in natura, avem de-a face cu tot felul de insecte , cum ar fi sacaitorii tantari care nu isi slabesc „victimele” nicio secunda, o data iesiti la vanatoare.

Insectele sunt nesuferite si prin zgomotul produs, dar si prin microbii pe care ii transmit. Intepaturile lor cauzeaza la nivel global in fiecare an peste un milion de decese, iar umiditatea si caldura sunt factorii principali care favorizeaza aparitia tantarilor.

Purtatori de virusi periculosi, cum ar fi virusul West Nile, specia de tantari asiatica Aedes Albopictus, cunoscuta sub denumirea de „Asian Tiger” transmite meningita de Nil si „opereaza” cel mai mult in timpul zilei.

Deoarece bebelusii au pielea subtire, ei sunt categoria cea mai expusa la intepaturile de insecte si datorita faptului ca prezinta o sensibilitate crescuta fata de intepaturile insectelor.

Pentru a feri copiii de muscaturi, noi va recomadam cateva sfaturi simple, dar esentiale pentru sanatatea celor mici.

Pielea copiilor poate fi ferita de intepaturile de insecte daca:

- cei mici poarta haine adecvate. Pe cat posibil, acoperiti mainile si picioarele copiilor cu haine confectionate din materiale subtiri si racoroase. Atentie si la culoarea galbena, preferata insectelor. Deoarece culorile deschise sunt refractare la caldura, atunci cand scoateti copilul la plimbare, evitati tesaturile viu colorate, cu printuri florale, mai ales daca mergeti in zone populate de insecte, cum ar fi in preajma apei.

- folositi produse care tin la distanta insectele. In comert exista servetele umede, geluri si spray-uri contra tantarilor. Unele dintre acestea sunt sigure pentru sanatatea bebelusilor, insa o parte dintre ele nu sunt recomandate pentru nou-nascuti din cauza substantelor toxice din compozitia lor. Aceste ingrediente chimice deterioreaza sistemul nervos, cauzand pierderi de memorie, dureri de cap, oboseala dificultati respiratorii si dureri musculare.

De aceea, cand cumparati produse care tin la distanta insectele, mergeti pe mana unui producator de incredere, cum este marca Chicco sau solicitati recomandari de la farmacist.

- folositi produse inodore. Daca dvs. sau unul dintre copii este alergic la anumite mirosuri, achizitionati produse anti-tantari fara un miros specific. Pentru bebelusi si copii mici, recomandat este sa utilizati produse cat mai naturale, care nu irita pielea si nu produc alergii.

- pentru siguranta, efectuati teste clinice si dermatologice. Acestea garanteaza faptul ca produsele testate pe piele sunt sigure si nu cauzeaza efecte secundare nici macar persoanelor cu piele sensibila.

Conform studiilor internationale, cele mai sigure produse pentru bebelusi sunt acelea care contin extract de eucalipt, liliac indian, Citronella si Zanthoxilum. Acestea trateaza intepaturile de insecte sau combat muscaturile de tantari cu succes.

- evitati plimbarile in zonele frecventate de tantari. Padurile si zonele aflate in apropiere de ape statatoare sau balti sunt habitatul preferat al insectelor.

- atentie la igiena! Daca detineti o piscina gonflabila, schimbati apa zilnic daca o utilizati frecvent. Spalati jucariile neutilizate si depozitati-le intr-un loc corespunzator. De asemenea, nu lasati resturi alimentare la intamplare si debarasati-va de gunoi.  

- folositi plase de tantari . Transportati bebelusul intr-un carucior prevazut cu aparatoate de tantari si evitati folosirea aparatelor electrice pentru tantari, deoarece substantele utilizate la fabricarea pastilelor sau lichidului sunt toxice pentru cei mici.

Folosind acest gen de protectie, copilul beneficiaza de un confort sporit atat in timpul zilei, cat si noaptea cand are nevoie sa se odihneasca.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/babyplus/cum-sa-feresti-copilul-de-intepaturile-de-insecte