Instrumente muzicale pentru copii

BUCURESTI - 10 iulie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Inca din primul an de viata, magia sunetelor ii atrage pe copii ca un magnet. Fie ca bebelusii privesc curiosi spre caruselul muzical de la patut sau zdrangane diverse jucarii sunatoare, majoritatea micutilor manifesta interes pentru anumite zgomote si melodii.

Instrumente muzicale

Instrumente muzicale

 Daca micutul tau este pasionat de muzica, incurajeaza-l in aceasta directie si inscrie-l la cursuri speciale de chitara, pian sau alt instrument muzical preferat 

Jucarii BabyPlus

Incepand cu primul an de gradinita, curiozitatea lor ia amploare o data cu orele de muzica si dans, iar specialistii garanteaza ca studierea unui instrument muzical preferat prezinta numeroase beneficii pentru dezvoltarea psiho-emotionala a copiilor.Daca micutul tau este pasionat de muzica, incurajeaza-l in aceasta directie si inscrie-l la cursuri speciale de chitara, pian sau alt instrument muzical preferat.

In calitate de parinte, probabil te intrebi la ce varsta este indicat ca cel mic sa studieze muzica. Dar, la o simpla cautare pe Internet, vei gasi o multime de informatii despre studiul instrumentelor muzicale. Desi scolile particulare de muzica primesc copii de la cele mai fragede varste, majoritatea instrumentelor muzicale nu pot fi intelese inaintea varstei de 5 ani.

Iata ce instrumente muzicale poate studia copilul in functie de varsta

Pianul

Pianul poate fi studiat de la 4 - 5 ani, o data cu dezvoltarea primelor aptitudini de citire. Este cel mai accesibil instrument pentru varstele mici, dar si cel mai usor de inteles pentru ca sunetul se obtine imediat, prin simpla apasare a claviaturii. De regula, copiii sunt cei care aleg pianul ca prim instrument pentru studiul muzicii si bine fac pentru ca cei mici isi dezvolta pe aceasta cale abilitatile artistice, coerenta in gandire si disciplina mintii, ei reusind sa rezolve mai repede probleme de orice natura.  Incurajeaza-l pe copilul tau sa ia lectii de pian daca s-a imprietenit cu claviatura, iar pentru repetitiile in particular, ii poti achizitiona o pianina sau o clapa electronica, deoarece sunt  mai accesibile ca pret.

Fluierul

Incepand cu varsta de 4 ani, fluierul este un instrument de suflat care nu da mari batai de cap tinerilor invatacei. Fluierul face tranzitia catre alte instrumente inrudite cum sunt clarinetul, oboiul, flautul sau naiul, pentru ca mai tarziu, copiii initiati in tainele muzicii, sa aiba capacitatea de a intelege notiunile de baza predate la lectiile de vioara, chitara, orga, trompeta sau trombon.

Vioara

Instrument cu arcus relativ mic, disponibil in diferite forme si marimi, vioara poate fi transportata si folosita cu usurinta de copii. Cei pasionati de vioara se pot inscrie la cursuri incepand cu varsta de 5 ani. Tobele

Pentru cei mai nazdravani copii, instrumentele de percutie sunt alegerea ideala. Din pacate, tobele sunt incomode pentru auzul oamenilor care locuiesc la bloc, din cauza sunetelor puternice pe care le produc. Dar, folosite in cadrul lectiilor de muzica, copiii care stiu sa cante la tobe se vor distra pe cinste.Daca ai un copil activ, un curs de tobe il va ajuta pe micul instrumentist sa isi faca mai multi prieteni si sa participe la numeroase evenimente alaturi de colegii de curs. Iar daca are unde bate tobele fara a-i deranja pe vecini, achizitioneaza pentru acasa un astfel de instrument muzical.

Chitara

Originara din Spania, chitara acustica este printre cele mai populare instrumente muzicale ale culturii pop-rock. Chitarele se gasesc si in versiunea electrica, dar pentru instrumentistii amatori, recomandata este versiunea acustica. Cei pasionati de acest instrument se pot inscrie la lectiile de chitara incepand cu varsta de 5 ani, insa pe cat de usor pare sa folosesti o chitara, pe atat de dificil este sa ii dibuiesti mersurile.

Insa, o data ce se obisnuiesc cu acest instrument, copiii se vor indragosti iremediabil de chitara!

Beneficiile studierii unui instrument muzical

Persoanele care studiaza un instrument muzical au o gandire complexa, iar in ceea ce ii priveste pe copii, lectiile de muzica sensibilizeaza anumite parti ale creierului, imbunatatesc logica, creativitatea si au efecte pozitive asupra copiilor agitati. De asemenea, dezvolta urechea muzicala, auzul, limbajul si ii stimuleaza pe cei cu probleme de vorbire sa comunice mai usor.

Sfat: Nu ii impune copilului tau sa opteze pentru un instrument care nu i se pare atractiv. Ofera-i sansa sa exploreze si sa testeze mai multe instrumente, pana isi da seama exact care anume i se potriveste.Un copil talentat poate sa faca performanta daca ia in serios lectiile de muzica si nu este preocupat in mod special de alte activitati specifice varstei lui. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/babyplus/instrumente-muzicale-pentru-copii