Cum puteti obtine un certificat energetic? Care sunt datele pe care trebuie sa le cunoasteti despre imobil pentru obtinerea unui certificat energetic?

BUCURESTI - 4 februarie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Energie


Proprietarii au obligatia de a avea un certificat energetic , numit și certificat de performanta energetica (CPE) al imobilului, pentru vanzare, inchiriere sau receptia locuintei. Va vom explica de ceea ce aveti nevoie pentru obtinerea acestuia, cat si datele care vor trebui furnizate auditorului energetic.

 Dispunem de echipamente performante de masurare cat si informatice pentru a asigura clientilor nostri o eliberare cat mai rapida a certificatului energetic, cuprinsa intre 4-24h de la data vizionarii locuintei.  

Razvan Popescu, auditor energetic, avizez.ro

 Este bine sa cunoasteti faptul ca exista doua grade ale auditorilor energetici: grad 1 si grad 2. Auditorii energetici care au obtinut gradul 2 pot intocmi un certificat energetic doar pentru apartamente aferente blocurilor de locuinte cat si case/vile, adica locuinte unifamiliale. Auditorii energetici care sunt grad 1 pot emite un certificat energetic pentru toate tipurile de imobile existente: cladiri de birouri, cladiri administrative, cladiri de invatamant, scoli, gradinite, policlinici, spitale, cladiri de comert, hoteluri, moteluri sau pensiuni, cladiri de cultura si sport, cladiri industriale. Un caz aparte il reprezinta auditul energetic al unui imobil. Acesta poate fi eliberat doar de auditoria grad 1, si de fapt reprezinta modalitatea de imbunatatire din punct de vedere energetic al unei locuinte, propunand metode de inlocuire a instalatiilor cat si pe partea de constructii. Auditul se finalizeaza cu un raport de audit energetic din care se va alege din variantele prezentate pe cea care este si fezabila din punct de vedere economic. Revenind la certificatele energetice care sunt de fapt cele mai cerute pe piata, trebuie stiti ca auditorul energetic are nevoie de multe detalii despre locuinta analizata, unele dintre acestea provenind de la proprietarul imobilului:

- anul constructiei, adica anul in care a fost realizata receptia imobilului;

- planuri de arhitectura ale locuintei pentru case sau o copie xerox dupa schita apartamentului;

- tipul tamplariei exterioare (daca este de tip dubla de lemn, geam dublu sau triplu);

- orientarea cardinala a peretilor exteriori;grosimea izolatiei termice a peretilor exterior, a pardoselii si a acoperisului (daca exista);

- tipul si numarul corpurilor de incalzire existente (fonta, aluminiu, otel), sau alt tip de sistem de incalzire;

- care este sistemul de racire daca exista: ventiloconvectoare, aparate de tip monosplit, multisplit, VRV, racire pasiva, pompa de caldura;

- cum arata tencuiala exterioara, cum arata terasa sau acoperisul imobilului, exista igrasie, infiltratii sau nu;care este regimul de inaltime al imobilului;

- existenta apometrelor si a repartitoarelor cat si a contorului de caldura pe scara blocului;

- tipul sursei de caldura: tip centrala termica cat si combustibilul utilizat.

Dupa cum observati sunt multe date care trebuie colectate de la imobilul analizat, acesta este motivul pentru care deplasarea pentru vizionarea cladirii este indispensabila. Toate aceste date trebuie introduse in programe de calcul pentru obtinerea mult doritei incadrari energetice. Aceasta reprezinta de fapt totalul energiei consumate pentru urmatorii consumatori: incalzire, apa calda de consum menajer, ventilare, iluminat si climatizare. Nu in ultimul rand ar trebui sa cautati auditorul energetic pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratie Publice (MDRAP), sa va asigurati ca este atestat pentru elaborarea certificatelor energetice. Un pret mic al unui certificat energetic nu inseamna neaparat un avantaj, poate duce la o incadrare necorespunzatoare a cladirii dvs.

Pentru mai multe detalii si informatii va asteptam pe www.avizez.ro, siteul companiei Enermed Impex SRL, specialistul tau in consultanta energetica - certificat energetic, audit energetic si termografie in constructii.

 

Despre Best Web Image Srl

Enermed Impex SRL a fost infiintata in anul 1997, cu scopul proiectarii de instalatii termice, sanitare cat si electrice. Au fost elaborate in decursul timpului sute de proiecte de instalatii pentru diversi beneficiari ca: Scoala Americana din Pipera, Palatul de Justitie din Bucuresti (fost magazin Junior), blocuri de locuit Popesti-Leordeni si Bucuresti, hotel de 4* Radisson din Dakar, Senegal, Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, hotel si Aqualand Brasov.
Pe langă serviciile de certificare energetica Enermed Impex SRL oferă si servicii de termografie in constructii datorită echipamentelor performante, la cele mai mici si corecte preturi de pe piata.
www.avizez.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/best-web-image/cum-puteti-obtine-un-certificat-energetic-care-sunt-datele-pe-care-trebuie-sa-le-cunoasteti-despre-imobil-pentru-obtinerea-unui-certificat-energetic