3 ingrediente cheie pentru ritualul tau de beauty

BUCURESTI - 31 iulie 2014

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Retail

Sunt tot mai prezente in compozitiile diferitelor produse cosmetice, in intreaga lume. Efectele pozitive asupra tenului sunt remarcate de tot mai multi specialisti din intreaga lume, iar recomandarile pentru aceste ingrediente cheie sunt din ce in ce mai des auzite. Dar despre ce este vorba?

3 ingrediente cheie pentru ritualul tau de beauty

ULEI DE NUCA DE COCOS

Folosit din cele mai vechi timpuri in culturile din insulele polineziene, uleiul de nuca de cocos era folosit atat pentru hidratarea pielii, cat si pentru protectia pielii fata de razele solare tropicale puternice.

In ultimii ani, uleiul de nuca de cocos s-a dovedit a fi un adevarat miracol din natura, devenind tot mai popular in intreaga lume.

Spre deosebire de produsele cosmetice care au apa in compozitie si care pot lasa pielea uscata, uleiul de nuca de cocos se absoarbe incet si patrunde adanc in piele. Rezultatul este o piele catifelata si supla, ca de adolescenta.

Uleiul de cocos curata tenul. Datorita proprietatilor sale antibacteriale si antifungice, uleiul de cocos este foarte bun in cazul dermatitelor atopice. Aplicati o cantitate mica in palme si incalziti-l usor, apoi masati usor pielea cu gesturi circulare. La sfarsit curatati pielea cu un prosop umedi si indepartati excesul de grasime cu un gel obisnuit de curatare. Nu se recomanda utilizarea sa pentru pielea suferinda de acnee.

Fiind foarte gras, uleiul de nuca de cocos este un foarte bun demachiant. Acesta indeparteaza eficient fardurile si dizolva chiar si mascara waterproof. In acelasi timp lasa pielea sensibila din jurul ochilor intens hidratata. Aplicati o picatura de ulei de cocos pe o discheta demachianta si stergeti usor pleoapele, iar la final spalati tenul in mod obisnuit.

Daca obisnuiti sa spalati vasele fara manusi de protectie si resimtiti apoi o accentuata senzatie de uscaciune, folositi apoi putin ulei de cocos. Acesta va hrani si hidrata imediat pielea si va reduce semnificativ disconfortul creat de produsele de curatare. Pastrati-l intr-un recipient mic langa chiuveta. Este de asemenea foarte eficient pentru intregul corp si mai ales pentru zona coatelor si a genunchilor.

Atunci cand va faceti un scrub preparat acasa, inlocuiti uleiul de masline sau mierea cu ulei de cocos. Topiti-l putin pe foc si amestecati-l cu zahar brun sau sare. Folositi o jumatate de ceasca de ulei de cocos la o ceasca de zahar brun sau sare. Pentru a obtine un scrub deosebit, puteti chiar folosi sare de la Marea Moarta. In scub puteti adauga de asemenea cateva picaturi din uleiul esential preferat, pentru un plus de aroma.

Datorita proprietatilor sale, uleiul de cocos este un ingredient tot mai popular pentru balsamul de par. Uleiul de cocos penetreaza eficient firul de par si previne pierderea proteinelor acestuia. Este benefic in special pentru parul uscat, pentru ca il hidrateaza si ii reda stralucirea. Aplicati-l pe parul umed si pieptanati parul pentru a-l intinde pe toata lungimea firului de par.

UNT DE SHEA

Un copac care creste in savanele din vestul Africii ne ofera acest produs extraordinar, supranumit si "aurul femeilor".

Bogat in minerale si in vitaminele A, D, E si F, untul de Shea este intre cele mai utilizate produse in industria cosmetica.

Vitamina A stimuleaza formarea de noi tesuturi, elimina celulele moarte si accelereaza procesul de cicatrizare. Asigura elasticitate si finete pielii, previne aparitia ridurilor, favorizeaza regenerarea si protejeaza pielea impotriva deshidratarii.

Vitamina D creste absorbtia si favorizeaza retentia calciului, avand o foarte buna actiune calmanta in acelasi timp.

Vitamina E are cel mai important rol impotriva imbatranirii. Fiind un foarte puternic antioxidant, impiedica oxidarea acizilor grasi nesaturati din structura peretilor celulari. Protejeaza totodata impotriva radicalilor liberi, responsabili de distrugerea ADN-ului celular, pierderea elasticitatii si aparitia ridurilor.

Vitamina F ajuta la mentinerea permeabilitatii normale a membranelor celulare, arde grasimile saturate si asigura sanatatea pielii.

Utilizari:

Unt de Shea pentru fata si buze: este un foarte bun hidratant si se poate transforma cu usurinta in cel mai bun prieten al tau, mai ales pentru tenul uscat si sensibil. In plus, ridurile vor deveni mai putin vizibile.Pe buzele uscate sau crapate aplica in fiecare zi un strat subtire de unt de Shea, iar buzele tale vor deveni din nou moi si catifelate.

Unt de Shea pentru par: Se topeste putin unt de Shea in palma si se aplica pe scalp si varfuri. Se lasa sa actioneze timp de 15 minute infasurand parul cu un prosop, dupa care se spala parul cu sampon. Este foarte util in cazul parului uscat/cret si un remediu foarte eficient antimatreata.

Unt de Shea pentru vergeturi, in timpul sarcinii si alaptarii: Datorita vitaminelor din compozitie, untul de Shea previne si trateaza vergeturile daca este folosit cu regularitate. Fiind un produs 100% natural, poate fi folosit fara probleme in timpul sarcinii, deoarece nu contine niciun element daunator bebelusului.

Unt de Shea pentru pielea sensibila a bebelusilor: fiind hidratant si 100% natural, fara substante chimice adaugate, untul de Shea are grija ca bebelusul sa nu faca iritatii de la scutec.

Unt de Shea dupa epilare sau ras: este un foarte bun calmant.

Unt de Shea pentru calmarea arsurilor solare, dar si inainte de soare, datorita factorului de protectie UV.

Untul de Shea este foarte eficient pentru psoriazis, dermatite, eczeme, eruptii cutanate, piele iritata, cicatrici si dureri musculare.

Folositi untul de Shea in amestec cu diverse uleiuri vegetale (trandafir, jojoba, migdale sau avocado) pentru a va face un unt de corp home made 100% natural.

ULEI DE ARGAN

Supranumit si “Aurul Marocului”, uleiul de argan este cel mai rar din lume: pentru obtinerea unui litru de ulei, fiind necesara productia a circa 6 arbori Argania Spinosa. Uleiul pur nu contine substante chimice sintetice care ar putea irita pielea sensibila.

Eficienta uleiului de argan este uimitoare. Folosit cu regularitate, uleiul de argan are puternic efect anti-imbatranire, hidrateaza piela in profunzime si ii reda elasticitatea, previne aparitia ridurilor si le diminueaza pe cele existente, revigoreaza celulele pielii si ajuta la tratarea eczemelor.

 

Iata in continuare principalele domenii de utilizare ale acestui ulei miraculos.

 

Ulei de argan antirid

Datorita continutului sau ridicat de acizi grasi nesaturati, antioxidanti si vitamina E, Uleiul de Argan este un remediu foarte bun impotriva ridurilor si imbatranirii tenului.

 

Ulei de argan in tratamentul acneei

Datorita efectului sau antiseptic, uleiul de argan este un aliat perfect in combaterea acneei. Se aplica numai pe zonele afectate in starea pura in care este achizitionat de la magazin. Este bogat in antioxodanti si are un efect uimitor asupra tenului. Daca te-ai saturat sa incerci tot felul de creme pentru a gasi o solutie in ceea ce priveste problema ta, nu ezita sa incerci si uleiul de argan. Pentru rezultate mai rapide, foloseste-l dimineata si seara.

 

Ulei de argan pentru par

Daca ai observat cum parul tau a inceput sa isi piarda stralucirea si sa cada, uleiul de argan este solutia. Daca ai probleme la nivelul scalpului (eczeme, matreaza, descuamare intensa, micoze) – uleiul de argan reprezinta un foarte bun tratament.

Aplica ulei de argan pe scalp sau doar pe lungimea firului de par si vei vedea diferenta in doar cateva zile.Lasa-l sa actioneze minim 30 de minute apoi spala bine parul cu sampon pentru a indeparta tot uleiul. Repeta tratamentul saptamanal sau la doua saptamani.

Uleiul de argan este util pentru toate tipurile de par, chiar si pentru cel cret sau gras. Inlocuieste cu succes balsamul si ajuta la descurcarea firelor de par.

 

Ulei de argan pentru unghii

Daca ai unghiile moi si subtiri, dace se exfoliaza si nu arata chiar asa cum ti-ai dorit, incearca tratamentul cu ulei de argan. Amesteca uleiul de argan cu zeama de lamaie si maseaza unghiile seara inainte de culcare (sau in timpul vizionarii unui film) timp de o saptamana. Unghiile vor deveni din nou puternice si nu vei mai avea probleme cu exfolierea lor.

 

Ulei de argan pentru celulita

Efectul asupra celulitei se inscrie si el intre numeroasele beneficii ale acestui elixir.Aplicati uleiul de argan pe zona dorita si masati prin miscari circulare. Pentru ca rezultatele sa apara cat mai curand, aplicati acest tratament de doua ori pe zi.

 

Ulei de argan pentru vergeturi

Cu ajutorul masajului efectuat cu ulei de argan, putem scapa definitiv de vergeturi. Acesta va inmuia tesuturile pielii, iar masajul ajuta la refacerea lor.

 

Ulei de argan pentru corp

Poti inlocui crema de corp cu ulei de argan fara a sta prea mult pe ganduri. Este supranumit elixirul tineretii, asa ca nu poti sa nu te gandesti la efectele pozitive pe care le va avea asupra pielii tale. Pielea va deveni din ce in ce mai hidratata pana isi va recapata elasticitatea si fermitatea de care are nevoie pentru a avea un aspect cat mai sanatos.

Uleiul de argan are proprietati afrodiziace

Traditional, uleiul de argan este folosit cu succes si ca afrodiziac, sporind libidoul si tratand problemele sexuale de cuplu.

Uleiul de argan se produce numai in Maroc din semintele fructelor arborelui Argania Spinosa, fiind unul dintre cele mai rare uleiuri din lume, dar in acelasi timp, unul dintre cele mai eficiente.

Descoperiti toate aceste ingrediente cheie dar si o gama variata de cosmetice bio, acum la BIO-Cosmetics. Alegeti cadourile si reducerile preferate.

Despre BIO-Cosmetics

Trendurile se lanseaza la noi.
BIO-Cosmetics - cosmetice bio, reduceri, promotii!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bio-cosmetics/3-ingrediente-cheie-pentru-ritualul-tau-de-beauty