Cum Sa Alegi Laptopul de Care Ai Nevoie!

BUCURESTI - 16 septembrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

15 Septembrie 2008, CumparIT, Bucuresti - Piata romaneasca on-line de calculatoare portabile ofera consumatorului individual un numar impresionant de optiuni foarte aproapiate ca si performanta, fapt ce conduce la o intrebare legita “Care laptop mi se portiveste?”

Bloom Capital lanseaza in premiera pe piata romaneasca prin intermediul magazinului virtual www.cumparIT.ro un mod revolutionar de segmentare a calculatoarelor portabile in functie de nevoile reale ale cumparatorilor. Orice persoana care intentioneaza sa achizitioneze un laptop urmareste satisfacerea unui set de nevoi care sunt acoperite de tipurile de laptop mentionate in continuare.

Laptop de Uz General sau Buget

Consumatorul care doreste achizitionarea unui laptop la un prêt mai scazut nu trebuie neaparat sa se multumeasca cu un laptop mai putin performant. Se pot gasi o multitudine de oferte care sa ofere putere si functionalitati, inclusiv procesori dual-core cu afisaje largi de 15.4” – fara sa coste insa o avere. Modelele de tip buget pot fi folosite de o familie (in special ca si un PC secundar), un student (atat timp cat nevoile lui de media sunt modeste), si chiar de o persoana de afaceri (care nu are nevoie de caracteristici avansate de durabilitate si securitate).
Laptopurile de uz general sau buget sunt folosite in principal pentru activitati de routina cum ar fi email, navigatie pe Internet, si editarea de documente in Word, Excel sau PowerPoint. De regula laptopurile de uz general sau buget pot fi achizitionate la un prêt de pana la 2,000RON. Din aceasta categorie recomandam:
- Toshiba L300-110, Intel Pentium T2370 (1.73GHz), 1GB DDR2, 160GB SATA, 15.4” Vista Home Premium la aproximativ 1,700 RON
- Fujitsu Siemens ESPRIMO Mobile V5535, Intel Core 2 Duo T5550 1.83GHz, 1GB RAM, 160GB HDD, 15.4” la 1,787 RON plus un cadou costand in mouse si geanta.

Desktop Replacement (Substitut de Desktop)

Laptopurile “desktop replacement” sunt ideale pentru cumparatorii care nu au nevoie de laptop in calatorii, altfel incat portabilitatea nu reprezinta o necesitate, constand doar in comfortul de al muta cu usurinta in casa.
Laptopurile desktop replacement sunt deasemenea ideale in locuintele urbane cu suprafete mici, unde un desktop ar ocupa prea mult spatiu. Memoria, displayul si procesorul sunt caracteristi determinante in aceasta categorie. Cu cat mai mari cu atat mai bine. Va recomandam urmatoarele variante:
- Acer Aspire AS7520-502G25Mi, AMD Turion 64 2X TL60 2.0GHz, 2GB RAM, 250GB HDD, Vista Home Premium, 17” la 2,447 RON
- HP Compaq 6820s, Intel Core Duo T2390 1860MHz, 2048MB, 250GB HDD, 17” la 2,444 RON

Laptopuri Multimedia

Orice laptop care poate sa afiseze forme multiple de media – in special video, muzica si foto, face parte din aceasta categorie. Laptourile multimedia necesita, ca si in cazul desktop replacementurilor, un ecran cat mai mare si mai luminous, precum si un HDD mare care sa permita stocarea fisierelor media. In cazul in care intentionati sa editati video si muzica va trebui sa aveti un processor cat mai rapid. Din categoria laptopurilor multimedia va recomandam:
- Dell Studio 1535, Intel Core 2 Duo T5750 2.0GHz, 2048MB SDRAM, 160GB HDD, 15” la 2.827 RON
- Toshiba Satellite A300D-126, AMD Turion64 X2 TL62 2.1GHz, 2GB RAM, 250GB HDD, Vista Home Premium, 15” la 2,550 RON

Laptopuri Ultraportabile

Laptopul ultraportabil este cea mai buna optinune pentru o persoana care doreste sa aiba access la un calculator oriunde s-ar afla. Din aceasta categorie fac parte consumatorii care calatoresc foarte frecvent, studentii care au nevoie de un laptop in fiecare zi la cursuri, precum si acele persoane care doresc sa aiba la indemana un laptop in cazul in care se afla in apropierea unei retele Wi-Fi.
Ultraportabilele sunt subtiri si usoare cantarind mai putin de 2KG, dar care incorporeaza in totalitate functionalitatea unui PC. Afisajul este mai mic, tastatura este compacta, si procesorul in general nu este la fel de puternic precum cel al unui laptop de dimensiuni normale. Din aceasta categorie va recomandam urmatoarele produse:
- Fujitsu Siemens ESPRIMO Mobile U9200, Intel Core 2 Duo T5250 1.5MHz, 2048MB RAM, 120GB HDD, Vista Business, 12.1” la 2,375 RON
- Toshiba Satellite U400-112, Intel Core2 Duo T5550 1.83GHz, 2GB DDR2, 250GB HDD, Vista Home Premium, 12.1” la 3,132 RON

Laptopuri Pentru Jocuri

Performanta sublima la preturi pe masura! Laptopurile din aceasta categorie incorporeaza placi grafice “dual GPU” (doua unitati grafice) si numeroase componente de tehnologie ridicata la preturi echivalente. Daca pasiunea ta sunt jocurile, laptopurile din aceasta categorie iti sunt predestinate.
Performanta grafica 3D este prioritara pentru astfel de laptopuri. Acest lucru inseamna una sau doua placi video puternice, procesoare top-of-the-line, si bineinteles, memorie RAM rapida. Un display LCD mare cu timp de raspuns scurt este necesar. Din aceasta categorie va recomandam urmatoarele produse:
- Acer Aspire 5920G-812G32Bn, Intel Core 2 Duo processor T8100 2.10GHz, 15.4” WXGA CrystalBrite 8ms, NVIDIA GeForce 9500M GS 512M-GD2, 2048MB RAM, 320GB HDD, BlueRay, Vista Ultimate la 3,965 RON
- Laptop Dell Studio 1535, Intel Core 2 Duo T9300 2.5GHz, 4.0GB SDRAM, 320GB HDD la 4,167 RON

Laptopuri pentru Afaceri

In cazul laptopurilor pentru afaceri, designul nu este prioritar, alte caracterestici precum portabilitatea, durabilitatea, securitatea si conectivitatea reprezinta caracteristici importante de diferentiere. O durata de viata a bateriei cat mai mare este primordiala, cu optiuni care sa inlesneasca operarea unui laptop fara sa fie incarcat timp de 12 ore.
Laptopurile pentru afaceri sunt subtiri si usoare si includ functionalitatile de securitate, conectivitate si durabilitate de care oamenii de afaceri au absoluta nevoie. Laptopurile destinate corporatiilor mari incorporeaza toate aceste beneficii si in plus sunt dotate cu functii de management si platforme stabile astfel incat imaginea sistemului de operare de astazi sa corespunda cu ceea ce va fi in viitor timp de 6 pana la 9 luni. Din aceasta categorie va recomandam urmatoarele produse:
- Dell Vostro 1500, Intel Core 2 Duo T8100 2.1GHz, 1024MB SDRAM, 160GB HDD, 15.4” la 2,670 RON
- HP Compaq 6510b Intel Core2 Duo T8300 2100MHz, 2048MB RAM, 250GB HDD, Vista Business, 14.1” la 3.190 RON

“Pe langa faptul ca Internetul se recomnada drept o sursa uriasa de informare, el inlesneste si posibilitatea de a face disponibil un numar nelimitat de oferte. Acest lucru a condus la oferirea unui numar ridicat de produse asemanatoare, fapt ce ingreuneaza considerabil decizia de cumparare a consumatorului. Unele magazine virtuale ofera spre vanzare pana la 2,000 de modele diferite de laptopuri, cu o media care fluctueaza in jurul a 500 de modele. In consecinta, vanzarile de laptopuri on-line sunt dramatic influentate de obiectivul magazinului de a vinde anumite modele prin mecanisme de merchandizing de tip oferta zilei, promotii incrucisate, sau pozitionare vizibila pe pagina web. Din nefericire acest lucru actioneaza in detrimentul consumatorului individual care este privat de posibilitatea de a cumpara un laptop care sa se potriveasca cat mai bine cu nevoile sale. CumparIT vine in intampinarea nevoilor consumatorilor printr-o simplificare a procesului de cumparare bazat pe segmentarea mai sus mentionata” a declarat Sorin Florescu, Marketing Manager la Bloom Capital proprietar al magazinului virtual www.cumparIT.ro

Despre Bloom Capital

Despre CumparIT.ro si Bloom Capital. CumparIT a luat nastere din dorinta de a deveni unul dintre principalii furnizori online de produse si solutii IT&C de pe piata romaneasca si isi propune sa asigure suport la nivel profesional pentru partenerii si clientii sai. Ceea ce face diferenta intre CumparIT.ro si restul magazinelor online este oferirea de servicii la cele mai inalte standarde, orientarea catre client si preturi accesibile pentru orice client. Aceasta politica de diferentiere este intarita de o experienta de cca 5 ani a actionarilor acestui magazin in comertul electronic din SUA, o piata concurentiala ce ne-a imbunatatit performantele profesionale si ne-a determinat sa conducem aceasta afacere cu responabilitate, incredere si respect.
Sorin FLorescu
Marketing Manager
Bloom Capital/ CumparIT.ro
Tel: 021 211.19.33