Ce ar trebui să știm despre profesia de consultant de credit?

BUCURESTI - 20 aprilie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Odată cu creșterea pieței financiare din România, au crescut și oportunitățile de a deschide noi locuri de muncă. S-au deschis noile firme pentru credite rapide , iar pentru a răspunde noilor produse competitive apărute pe piață, băncile și-au mărit sortimentul. Pentru a fi mai flexibil, adaptabil și mai atractiv pentru clienți, fiecare creditor formează experți pentru a oferi informațiile necesare și a stabili relații stabile de durată și corecte cu aceștia. Astăzi vă vom concentra atenția asupra profesiei de consultant de credit și a ceea ce este aceasta.

împrumut rapid

împrumut rapid

Care este profesia de consultant de credit?

Acest post este ocupat de oameni intreprinzatori care au studii financiare si economice, contabilitate sau marketing. În general, consilierii de credit se ocupă de marketingul financiar și fac ca serviciile creditorilor să fie accesibile și ușor de înțeles pentru cetățenii de rând. Ocupă poziții în bănci, companii de împrumut rapid, birouri externalizate etc. și reprezintă esența instituției de credit, care explică clienților într-un limbaj ușor de înțeles condițiile în care poate fi încheiat contractul de împrumut.

Candidații pentru aceste posturi ar trebui să fie oameni creativi și comunicativi, cu o bună cunoaștere a calculatorului, minte analitică și disciplină. Se așteaptă ca aceștia să fie loiali, corecți și exacti cu clienții lor, oferind într-o manieră cât mai transparentă informațiile de care clienții au nevoie. Ei trebuie să poată negocia cu clienții fără a-și impune opinia sau a-și face presiuni asupra liberei alegeri.

Ce atribuții au consilierii de credit?

Fișa postului unui consultant de credit include responsabilități materiale și financiare, cum ar fi protejarea informațiilor confidențiale, medierea între debitori și instituția de credit, cercetarea creditorului și solicitantul de credit și oferirea de sfaturi și îndrumări acestuia din urmă atunci când decide să încheie un anumit credit. Angajații din această poziție trebuie să aibă cunoștințe excelente despre procesul de creditare, analizând produsele de credit, ratele diferitelor dobânzi și comisioanele pentru a oferi clientului îndrumări adecvate și precise.

Alte atribuții ale unui consilier de credit includ:

- îndrumarea clienților instituției de credit care se află într-o situație financiară dificilă;

- cunoasterea deplina a creditelor oferite de institutia pe care o reprezinta;

- alfabetizare și competență în legătură cu orice întrebare apărută legată de procesul de creditare.

- după ce clienții își primesc creditul, consultanții trebuie să mențină o relație fructuoasă cu aceștia;

Vă sfătuim să faceți întotdeauna cercetări detaliate înainte de a contracta un credite rapide. Astfel vei lua o decizie informată și bună.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/atebank/ce-ar-trebui-sa-stim-despre-profesia-de-consultant-de-credit