Blue Air isi mareste flota

BUCURESTI - 27 mai 2010

Comunicat tip General in Turism

Blue Air, prima companie de smart flying cu peste 50 de rute în Europa anuntă extinderea flotei cu un avion Boeing 737-800 Next Generation. Aeronava a fost închiriată în regim de leasing operaţional şi va deservi zborurile Blue Air în următorii 5 ani.

Cu 189 de locuri, noua aeronavă va mări capacitatea de transport a companiei cu aproximativ 10%. Închirierea noii aeronave este parte din planul de înnoire a flotei demarat de compania Blue Air acum doi ani. Până în 2013, flota Blue Air se va extinde cu alte cinci aeronave, acestea fiind achiziţionate de către compania Blue Air direct de la producătorul Boeing.

Sherif Ussama, director general, menţionează faptul că Blue Air se va axa de acum înainte pe operarea unor aeronave mult mai eficiente:

“Modelul Boeing 737-800 Next Generation este unul dintre cele mai populare modele în aviaţia Europeană. Noua tehnologie permite operarea mult mai eficientă şi un consum redus de combustibil, ceea ce ne va ajuta să fim mult mai eficienţi şi să păstrăm nivelul tarifar cât mai jos pe timp de criză.”

Noua aeronavă va fi poziţionată pe aeroportul din Bacău şi va opera curse regulate către Milano, Bologna, Paris, Torino, Roma şi Londra.

„Noua aeronavă ne va ajuta să deservim într-o mai mare proporţie zona Moldovei. După introducerea noii rute, Bacău – Paris, s-a înregistrat o cerere foarte mare atât din partea pasagerilor din Bacău cât şi din oraşele apropiate, motiv pentru care a apărut necesitatea de a mări capacitatea de operare de pe acest aeroport. Pentru 2010, estimăm un trafic de 250.000 de pasageri transportaţi de către toţi operatori de pe aerportul Internaţional George Enescu-Bacău ”, declară Răzvan Rizea, administrator Blue Aero, compania concesionară a Aeroportului Internaţional George Enescu-Bacău.

Gheorghe Răcaru, director de strategie şi dezvoltare al grupului de companii din care face parte Blue Air şi director general al companiei Blue Air în perioada 2004 – 2008 declară că noile decizii reprezintă parte din strategia de consolidare a modelului de business smart flying în condiţii de criză.

„Am început în 2008 consolidarea conceptului de smart flying, care se axeaza pe oferirea de standarde înalte la preţuri accesibile. Blue Air a exclus recent taxa pe excedentul de bagaj şi a introdus catering pe cursele interne, demonstrând astfel că se pune accentul pe oferirea de valoare adăugată clienţilor.”

Zborurile companiei Blue Air sunt deservite în prezent de 15 aeronave (11 Boeing 737 şi 4 SAAB-340). Compania opereaza curse către 50 de destinaţii din Europa, precum şi curse charter către Italia, Turcia şi Grecia pentru sezonul de vară 2010.

Despre Blue Air

Blue Air, singura companie de smart flying cu capital 100% privat românesc, este autorizată să efectueze zboruri regulate interne şi internaţionale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere şi transporturi cargo.

În prezent, Blue Air operează 15 aeronave: 11 avioane Boeing 737 şi patru aparate SAAB 340. Flota Boeing 737 numără: trei aeronave seria 737 – 300, două aeronave seria 737 – 400, o aeronavă seria 737-500 şi cinci aeronave 737 – 800 Next Generation, cu capacităţi între 126 şi 189 de locuri. Cele patru avioane SAAB 340 au o capacitate de 33 de locuri fiecare.

Compania a semnat în 2008 contracte pentru achiziţionarea a cinci avioane Boeing 737 Next Generation (două aeronave din seria 800 şi trei din seria 900), care vor deservi zborurile Blue Air.

În 2009, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET) a acordat companiei Blue Air premiul Mărul de Aur, una dintre cele mai renumite distincţii în materie de turism. În fiecare an, FIJET oferă premiul Mărul de Aur acelor ţări, oraşe sau organizaţii care au avut o contribuţie marcantă la promovarea turismului şi a domeniilor conexe. Pentru România, celelalte două premii „Marul de Aur” s-au dus către Zona Ecoturistică Mărginimea Sibiului şi respectiv către Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Pentru anul 2009, compania Blue Air a inregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane de Euro şi peste 1,7 milioane de pasageri.

florentina.ivan@blue-air.ro
info@blue-air.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/blue-air/blue-air-isi-mareste-flota1