Al doilea Studiu Internaţional despre Management realizat de Grupul BPI în parteneriat cu BVA

BUCURESTI - 27 februarie 2009

Comunicat tip General in Social

Managerii se confruntă cu criza…
…deşi se îngrijorează de consecinţele crizei, managerii rămân optimişti faţă de impactul acesteia asupra viitorului lor profesional… dar sceptici faţă de schimbările structurale pe care le-ar putea suferi actualul model economic şi financiar…

BPI, companie de consultanţă în management şi resurse umane, a lansat un studiu internaţional în rândul a peste 8 000 de manageri din 14 ţări diferite, în parteneriat cu BVA, un important Institut de sondare a opiniei publice din Franţa.

Răspunzând celor 19 întrebări, managerii au furnizat o imagine a stării de spirit generale din companii într-o perioadă pe care puţini dintre noi o mai trăiseră anterior.

Stare de spirit contradictorie la managerii care resimt deja impactul dur al crizei asupra companiei lor, dar care, în acelaşi timp, rămân optimişti în ceea ce priveşte viitorul personal …
>în medie 68% din respondenţi consideră că actuala criză are deja repercusiuni importante asupra situaţiei economice a companiei lor, dar percepţia crizei este diferită în funcţie de ţară - după cum afirmă 88% dintre britanici, 70% dintre francezi, 63% dintre români.
>76% în medie consideră că principala reacţie a companiei va fi un plan de reducere a costurilor, dintre care 86% dintre chinezi, 84% dintre români, 82% dintre spanioli.
>doar 56% dintre managerii spanioli se aşteaptă la restructurări în compania lor, 51% dintre germani şi 45% dintre managerii români.
>în medie 67% consideră că această criză are urmări severe asupra nivelului de stress din companii, incluzând: 86% dintre americani, 85% dintre britanici şi 78% dintre chinezi.

În acelaşi timp …
>în medie 80% dintre manageri sunt optimişti în ceea ce priveşte viitorul lor profesional: 89% dintre polonezi, 86% dintre ruşi …si doar 63% dintre francezi.
>80% dintre manageri sunt optimişti cu privire la viitorul meseriei pe care o desfăşoară: 86% dintre americani, 83% dintre români … şi doar 65% dintre italieni.

Un scepticism ridicat în ceea ce priveşte o schimbare durabilă a modelului economic global şi a practicilor manageriale….

Majoritatea managerilor se aşteaptă la schimbări temporare, dar nu anticipează schimbări de durată spre un model economic mai responsabil (din punct de vedere social, al mediului înconjurător, al aplicării principiilor de bună guvernanţă …)
>În medie 89% cred că această criză va schimba regulile de operare în economia de piaţă, dar numai 31% cred că aceste schimbări vor fi de durată.
>În medie 90% cred că metodele de reglementare financiare internaţionale se vor schimba, dar doar 37% cred că această schimbare va fi de durată: de remarcat părerea elveţienilor, dintre care 51% consideră că aceste schimbări vor fi de durată.
>În medie 91% consideră că obişnuinţele de consum se vor schimba după criză , dar doar 25% cred că vor fi schimbări de lungă durată. Ca excepţie doar managerii francezi, dintre care 46% cred ca aceste schimbări vor fi de lungă durată.

Managerii români sunt sceptici faţă de eficacitatea acţiunii publice şi mizează pe reacţia salvatoare a companiilor ...
>doar 14% dintre managerii români care au răspuns acestui studiu au considerat că măsurile luate de Guvern pentru a face faţă crizei sunt eficiente, în timp ce 50% dintre britanici şi 45% dintre americani au răspuns afirmativ acestei întrebări….
>În ceea ce priveşte companiile, 60% dintre manageri spun că acestea vor acorda mai multă atenţie rentabilităţii şi profitului – se remarcă în mod deosebit 74% dintre români, 72% dintre brazilieni şi 71% dintre ruşi.

... puteţi afla multe alte rezultate şi sfaturi de exploatat de către manageri în această perioadă de criză din rezultatele complete ale studiului BPI-BVA 2009.

Despre BPI Romania

BPI, companie de consultanţă în management şi resurse umane, oferă servicii companiilor private şi instituţiilor publice pentru a răspunde nevoilor lor de schimbare organizaţională, de dezvoltare a managementului şi a forţei de muncă.
Cu cei 2500 de consultanţi, Grupul BPI este prezent în 40 de ţări şi
de mai bine de 12 ani şi în România prin filiala sa BPI România.
www.bpi-group.com/romania

BVA , unul dintre principalele institutele de studii de piaţă şi de opinie în Franţa, a dezvoltat o metodologie specifică şi expertiză pentru a analiza relaţia dintre salariaţi, locul lor de muncă şi parcursul profesional. BVA este prezent în peste 20 de ţări prin intermediul unei reţele de parteneri sau prin filiale locale.
www.bva.fr/

Pentru mai multe informaţii, puteţi contacta pe Georgiana Cristea, Business Development Assistant, 021.319 26 72-4
georgiana.cristea@bpi-group.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bpi-romania/al-doilea-studiu-international-despre-management-realizat-de-grupul-bpi-in-parteneriat-cu-bva