STOP TAXEI DE POLUARE!

BUCURESTI - 10 ianuarie 2011

Comunicat tip General in Auto, Afaceri, Social

Anul 2011 a inceput cu adoptarea unei serii de schimbari legislative, printre care si decizia propusa de Ministerul Mediului de a mari taxa de poluare necesara pentru inmatricularea unei masini in Romania. „STOP TAXEI DE POLUARE!” este incercarea Casei de avocatura Coltuc de a strange oamenii nemultumiti de acesta taxa in speranta unei modificari legislative sincronizate cu situatia economica actuala a romanilor.

STOP TAXEI DE POLUARE!

Casa de avocatura Coltuc, care are peste 1000 de dosare de recuperare a taxei de poluare, afirma ca aceasta poate fi abuziva in anumite cazuri. “Daca aveti o masina second-hand cumparata dintr-un stat membru UE ar trebui sa stiti ca nu sunteti obligati sa platiti taxa de poluare, deoarece sunt incalcate principiile dreptului comunitar, in speta art.110 al Tratatului de instituire al CEE, privind libera circulatie a marfurilor pe teritoriul UE. Daca pentru masina pe care ati cumparat-o a fost achitata taxa de poluare intr-unul din statele membre UE, in momentul inmatricularii ei in Romania, tara membra UE din ianuarie 2007, obligatia de a achita din nou taxa pentru a putea inmatricula masina este discriminatorie, deoarece persoanele care isi cumpara o masina déjà inmatriculata in Romania nu sunt obligate sa plateasca din nou taxa de poluare.”, afirma avocat Coltuc Marius Vicentiu, fondator al Casei de avocatura Coltuc.

Pentru a comunica mai usor cu cei interesati de recuperarea taxei sau evitarea ei, au fost create grupuri pe Yahoo, Google si Facebook. Daca doriti sa faceti parte dintr-un astfel de grup, acestea sunt publice si pot fi gasite sub denumirea “STOP TAXEI DE POLUARE!”.

“Data fiind situatia economica a majoritatii populatiei din Romania, introducerea unor taxe de poluare majorate nu este o solutie pentru a aduce bani la bugetul statului. Intelegem importanta unei astfel de taxe pentru mediul inconjurator, cat si pentru industria de automobile, insa majorarea unei taxe nu inseamna automat si incasarea ei de la o populatie care nu isi permite sa o plateasca. Crearea acestor grupuri a fost realizata pentru a fi mai aproape de cei interesati de problema taxei, dar si pentru a incerca sa gasim o solutie viabila pentru aceasta problema.” , declara Av. Coltuc Marius.

De asemenea, petitia “STOP TAXEI DE POLUARE” creata pe site-ul petitieonline.ro vine sa sustina aceasta comunitate. “Semnati si dati mai departe daca sunteti nemultumiti de marirea taxei de poluare)! Putem spera la o schimbare legislativa daca reusim sa strangem 50.000 de semnaturi!”, ne spune Av. Coltuc Marius.

In ceea ce priveste onorariul pentru astfel de dosare, Av. Coltuc Marius ne spune ca acesta este de 600 RON daca taxa de poluare nu a fost achitata si 600 RON +5% din valoarea sumei partial/total recuperate daca taxa de poluare a fost achitata.

Pentru detalii:

Av. Coltuc Marius Vicentiu

avocat@coltuc.ro

0745.150.894

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/casa-de-avocatura-coltuc/stop-taxei-de-poluare