“DEZVOLTAREA DURABILĂ ÎN ROMÂNIA - Ziua Mediului” dezbatere publică în cadrul proiectului Ecostud

BUCURESTI - 6 iunie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, Clubul Ecologic UNESCO ProNatura, sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, organizează în data de 7 iunie 2005, ora 18.00 dezbaterea publică DEZVOLTAREA DURABILĂ ÎN ROMÂNIA .

Această manifestare este ultima dintr-o serie de 10 dezbateri care s-au organizat pe parcursul anului universitar 2004-2005 la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti (calea Plevnei 61) , în cadrul proiectului de instruire şi conştientizare publică „Ecostud”.

Marti 7 iunie 2005 se vor aborda şi tematici legate de aniversarea Zilei Mondiale a Mediului

Program:
•„Apa - forţa motrice a dezvoltării durabile” – prezinta prof. dr. cercetător Ion TECUCI şi cercetător drd. Elisabeta OPRIŞAN
•„Implicarea organizaţiilor neguvernamentale în dezvoltarea durabilă a României” – prezintă Oana PENU preşedinte REC
•„Delimitarea zonelor inundabile exemplificată cu studiu de caz” – prezintă prof. drd.Radu DOBROD, prodecan Facultatea de Hidrotehnică, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti
•„Indicatori pentru dezvoltare durabilă” – prezintă prof. univ. dr. ing. Ioan BICA-Facultatea de Hidrotehnică, Universitatea tehnică de Construcţii Bucureşti

Moderator: Paul BORDAŞ- director, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti

Despre Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti

Proiectul Ecostud îşi propune că, printr-un parteneriat ce oferă forţă şi reprezentativitate la nivel naţional cu ONG-uri, universităţi, institute de cercetare, asociaţii profesionale şi patronale, publicaţii, să contribuie la conştientizarea şi instruirea tinerei generaţii referitor la necesitatea unei dezvoltări durabile a societăţii româneşti cu respectarea condiţiilor de protecţie a mediului.
Dezbaterile au ca scop concretizarea unor recomandări despre subiectele protecţiei mediului care vor sta la baza unor iniţiative viitoare în domeniu.

Va multumim pentru atentia acordata,

Anda Avramut - coordonator comunicare
Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti ( Calea Plevnei 61, sector 1) tel: 315 25 42
anda@ccs.ro