Vineri si sambata are loc cel mai mare targ de cariera: Angajatori de TOP

BUCURESTI - 4 aprilie 2011

Comunicat tip General in Social

Bucuresti, 4 aprilie 2011, Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera la nivel national aduce mai aproape de tinerii profesionisti oportunitatea de a aplica la peste 2 250 de joburi, de a participa la studii de caz, seminare de cariera, workshopuri si prezentari ale celor peste 90 de companii participante. Intre 30-40 de programe de internship si management trainee sunt lansate in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP, 21 de seminare de cariera si 3 workshopuri sunt disponibile celor 15 000 de vizitatori care sunt asteptati in cele 2 zile ale evenimentului.
Targul va fi deschis vineri, 8 aprilie in intervalul orar 10.00-18.00 si sambata, 9 aprilie intre 10.00-17.00

Peste 2 250 de oportunitati de cariera sunt adresate candidatiilor cu experienta, studentilor, proaspat absolventilor si masteranzilor, iar printre joburile disponibile exista atat pozitii entry level, mid-level cat si senior. Oferta companiilor acopera toate domeniile de activitate, iar cateva dintre pozitiile deschise sunt: Junior Software, IT Support Technician, Software Engineer (IT&C), Accounts Payable/Receivable  Business Analyst, Customer Service representative (BPO), Senior Advisor,  Auditor Junior (Consultanta si Audit), Business Analyst, Relationship Manager, Agent Servicii Client (Financiar-Bancar).

Din industria IT&C, Freescale Semiconductor Romania reprezinta una dintre companiile cu planuri ambitioase de recrutare pentru targul de cariera Angajatori de TOP: “Freescale Semiconductor Romania reprezinta unul dintre cele mai semnificative centre de design de inginerie software pentru compania americana Freescale Semiconductor Inc. Aici, peste 200 de ingineri romani concep si dezvolta aplicatii software pentru platformele Freescale. Pentru 2011 avem in plan deschiderea de 40 noi pozitii la recrutare, care vizeaza ingineri software cu diverse nivele de expertiza, de la proaspat absolventi, pana la seniori pentru pozitii de architect de solutii. Profilul general cautat este de expert in domeniul embedded software” a declarat Adrian Lupulescu, HR Manager Eastern Europe, Freescale Semiconductor.

 

In cadrul targului de cariera Angajatori de TOP de pe 8-9 aprilie, vizitatorii au oportunitatea:

-sa interactioneze cu reprezentanti ai companiilor participante;

-sa aplice CV-ul pentru cele 2 250 de pozitii deschise in cadrul evenimentului;

-sa participe la studii de caz, seminare si workshopuri de cariera;

-sa se informeze despre programele de internship si management trainee ale companiilor participante;

-sa primesca feedback personalizat referitor la modalitatile de imbunatatire a CV-ului la standul CV Clinic.

Un concept inovator la aceasta editie a Angajatori de TOP este Career Race, o competie ce ii provoaca pe tinerii profesionisti sa afle mai multe despre firmele care ii intereseaza si le ofera oportunitatea de a castiga traininguri puse la dispozitie de companiile partenere, de a participa la evenimente de tip „open days” sau „job shadowing”.

Case Study Challenge reprezinta un proiect nou care ofera tinerilor selectati posibilitatea de a intra in  competitie alaturi de alti tineri talentati unde isi pot demonstra creativitatea, spiritul de echipa, inovatia si abilitatile de intreprinzator intr-un studiu de caz dezvoltat de echipa INTACT Media Group.

Pentru a-si creste sansele de a obtine unul dintre joburile disponibile la Angajatori de TOP, le recomandam tinerilor sa se informeze despre companiile participante pe www.hipo.ro, sa verifice programul celor 21 de seminare de cariera si 3 workshopuri si sa participe la cele de interes pentru a afla mai multe informatii despre oportunitatile de cariera din compania respectiva. Dacia, Renault, Deloitte, BCR, Coca-Cola HBC, ING Bank, PwC, KPMG, BRD, Philip Morris, Oracle, IBM, Accenture, Intel, HP, Google, Ernst&Young, JTI, WNS, Bearing Point, Freescale sunt organizatiile cu care tinerii profesionisti vor putea interactiona in cadrul acestor prezentari.

Unul dintre workshopuri de cariera este Internships - first step to a career. Finalitatea acestui workshop este de a contura o imagine de ansamblu despre oportunitatile pe care le deschide un internship in cadrul companiei, de a descoperi care sunt obiectivele concrete ale unui astfel de program si in ce consta procesul de selectie.

Intre 30-40 de programe de internship si management trainee sunt lansate in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP. Cateva dintre companiile care au astfel de programe sunt: Carpatcement Holding, Infineon, Kraft Foods Romania, BCR, Coca-Cola HBC, Gameloft, Intact Media Group, JTI, Adrem Invest, Grup Renault Romania, KPMG, Microsoft, Raiffeisen Bank, Rompetrol, Schenker Romtrans, TeamNet, Unilever, Tenaris Silcotub, Bergenbier, Mazars, Pepsico. O parte dintre domeniile in care se vor desfasura aceste programe sunt: economic, tehnic si socio-uman. Pentru programele de internship pot aplica in general, atat studentii cat si masteranzi, in timp ce pentru programele de management trainee pot opta proaspat absolventii si chiar tinerii care au maxim 2 ani de la absolvire.

Targul de cariera Angajatori de TOP va fi deschis vineri, 8 aprilie in intervalul orar 10.00-18.00 si sambata, 9 aprilie intre 10.00-17.00

 Lista completa a angajatorilor si detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.hipo.ro  

Despre Catalyst Solutions SRL

Angajatori de TOP este organizat de Catalyst Solutions, companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de tinere talente cu potential si dorinta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. Catalyst Solutions sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic pentru candidati talentati care sa contribuie la cresterea organizatiilor lor. Printre solutiile aplicate pentru identificarea si selectia tinerilor cu potential se numara: proiectul „Top Talents Romania”, publicatiile anuale „Ghidul Angajatorilor”, portalul de cariera www.hipo.ro, precum si studiul „Cei mai doriti angajatori”.