13 traineri A_BEST au obtinut Certificatul de examinatori ECL

BUCURESTI - 4 februarie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, HR

Sambata, 12 ianuarie 2013, s-a organizat la sediul Centrului de Limbi Straine A_BEST un seminar de pregatire pentru examenul ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages). Treisprezece traineri A_BEST au obtinut Certificatul de examinatori ECL, in baza caruia pot evalua candidatii, la proba orala.

Sambata, 12 ianuarie 2013, s-a organizat la sediul Centrului de Limbi Straine A_BEST un seminar de pregatire pentru examenul ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages). Treisprezece traineri A_BEST au obtinut Certificatul de examinatori ECL, in baza caruia pot evalua candidatii, la proba orala.

Seminar de pregatire ECL pentru trainerii A_BEST

Programul de training despre examenul ECL a fost sustinut de Biro Zoltan, reprezentant regional ECL, care a vorbit despre probele de examinare si a facut clarificari cu privire la desfasurarea testarii propriu-zise, bazandu-se pe exemple si situatii practice. S-au abordat aspecte importante ale examenelor ECL, cum ar fi: pregatirea pentru proba orala, structura examenului, tehnici de examinare si rolul examinatorului.

De asemenea, Biro Zoltan a prezentat si cateva particularitati ale examenului ECL, una dintre cele mai importante fiind flexibilitatea. El a precizat pentru A_BEST ca „ECL ofera unui candidat posibilitatea efectuarii examenului partial, de exemplu doar a probei de vorbire si ascultare, in situatia in care acesta nu are nevoie si de partea scrisa.”

Reprezentantul regional ECL a adaugat ca testarea este potrivita atat pentru persoanele care vor sa studieze in strainatate, cat si pentru cele care se orienteaza catre piata de munca. Nu in ultimul rand, Biro Zoltan a mai spus ca “un centru de limbi straine trebuie sa fie flexibil, iar din momentul in care are candidati pe care ii pregateste la o limba straina, trebuie sa le ofere si oportunitatea de a putea da examenul local, intr-un mediu cunoscut, in care ei sa-si poata valorifica cunostintele de limba straina fara sa fie influentati de un mediu extern.”

Certificate ECL pentru trainerii A_BEST

Cei 13 traineri care au luat parte la seminarul ECL desfasurat la sediul Centrului de Limbi Straine A_BEST au obtinut Certificate de examinatori pentru desfasurarea probelor orale ale testarilor propriu-zise.

A_BEST organizeaza periodic cursuri de perfectionare si evenimente similare, centrul fiind in permanenta preocupat sa asigure trainerilor sai mijloacele necesare pentru dezvoltarea profesionala in mediul lingvistic. Acest lucru este confirmat si de trainerii A_BEST. Spre exemplu, Luminita Moldovan, trainer colaborator – specializarea  engleza si franceza, in cadrul A_BEST, ne-a spus ca: „O astfel de pregatire imi confera un grad mai mare de incredere al cursantilor, care pot fi mai deschisi, dar si mai motivati sa participe la training.”

Certificatul ECL - „pasaport lingvistic” pentru studii si munca peste hotare

Centrul de Limbi Straine A_BEST este acreditat ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages), pentru organizarea examenelor ECL recunoscute la nivel international. Astfel, persoanele care vor sa lucreze in strainatate, dar si cele interesate de studii peste hotare pot obtine un certificat de competenta in limba engleza/ franceza/ germana/ italiana/ spaniola/ rusa/ romana.

Testele ECL sunt realizate si evaluate de o universitate de prestigiu din tara de origine pentru fiecare limba in parte.

Pentru mai multe detalii, puteti consulta calendarul inscrierilor, disponibil aici: http://www.abest.ro/testari/ecl.html.

Persoanele care vor sa participe la testarile ECL ne pot contacta la numarul de telefon 0762.274.914 sau pe adresa de e-mail office@abest.ro.

Despre Centrul de Limbi Straine A_BEST

Centrul de Limbi Straine A_BEST (acreditat LCCI – London Chamber of Commerce and Industry – International Qualifications from EDI, acreditat ECL – European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) este o companie ce furnizeaza servicii lingvistice complete, la standarde internationale: cursuri de limbi straine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba romana pentru expati;  testari ECL; testari LCCI; pre-testari Cambridge;  traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic in limbi de circulatie internationala; sejururi lingvistice.

Despre A_BEST Interactiv

Centrul de Limbi Straine A_BEST:

1. cursuri de limbi straine
2. cursuri de limba romana pentru straini
3. testari LCCI
4. servicii de traducere
5. servicii de interpretariat.

Taguri: centru