5 zile până la concursul Cupa de înot Dante Alighieri

BUCURESTI - 8 decembrie 2015

Comunicat tip General in Sanatate, Social, Sport

Duminică, 13 Decembrie 2015, la bazinul Aqua Sport - Dante Alighieri, începând cu orele 09:00, va avea loc concursul Cupa de înot Dante Alighieri, etapa finală a proiectului organizat de Clubul Sportiv Aqua Sport București și finanțat de Primăria Sector 3, prin programul "Sportul Pentru Toți" 2015.

Cupa de inot Dante Alighieri - antrenamente gratuite

Cupa de inot Dante Alighieri - antrenamente gratuite

 Copiii care au fost înscriși și care au participat la antrenamentele gratuite s-au bucurat enorm și au fost foarte încântați de învățarea înotului prin joacă, astfel că din acest punct de vedere, cu toată modestia, considerăm că am avut o rată de succes de 100%.  

Andrei Nicolescu - Presedinte C.S.Aqua Sport București

Scopul proiectului Cupa de înot Dante Alighieri l-a constituit promovarea sportului în masă în rândul copiilor și elevilor din Sectorul 3 al Municipiului București. Prin acest program s-a urmărit dezvoltarea fizică armonioasă a copiilor din acest sector, precum și dezvoltarea și promovarea valorilor sportive: spiritul de echipă, spiritul de competiție și dorința de perfecționare.

Aproximativ 400 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, din Sectorul 3, au beneficiat de ședințe de înot asigurate gratuit de Clubul Sportiv Aqua Sport București cu ajutorul Primăriei Sector 3. Dintre aceștia, aproximativ 30% au avut prima lor experiență cu înotul, astfel că, sub atenta supraveghere a antrenorilor Aqua Sport au învățat să își înfrângă frica de apă, s-au împrietenit cu aceasta și au învătat să înoate. Imagini din timpul antrenamentelor pot fi accesate pe pagina de Facebook a Clubului Aqua Sport - https://www.facebook.com/AquaSport09 , iar inregistrari video pot fi urmarite pe canalul de Youtube al Clubului - https://www.youtube.com/AquaSportRoBucuresti .

Copiii care au fost înscriși și care au participat la antrenamentele gratuite s-au bucurat enorm și au fost foarte încântați de învățarea înotului prin joacă, astfel că din acest punct de vedere, cu toată modestia, considerăm că am avut o rată de succes de 100%. La fel, feedback-ul din partea părinților copiilor care au participat a fost foarte bun, iar asta ne motivează să repetăm astfel de proiecte și pe viitor și sperăm ca Primăria Sector 3 să ne susțină în continuare în demersurile noastre de a promova sportul în rândul copiilor” – a declarat Andrei Nicolescu, Președintele Clubului Sportiv Aqua Sport București.

Copiii selectați pentru etapa a III-a a proiectului beneficiază de încă o serie de antrenamente intensive gratuite, ce se desfășoară în perioada 7-11 Decembrie și sunt înscriși automat in etapa finală a proiectului, respectiv concursul Cupa de înot Dante Alighieri, din 13 Decembrie.

Aceștia se vor întrece sub atenta supraveghere a antrenorilor C.S. Aqua Sport București, dar și a părinților, iar cei care vor reuși să urce pe podium, vor fi premiați cu diplome, medalii și echipamente din partea Clubului și a Primăriei Sector 3. Cei care se vor evidenția prin rezultate deosebite și al căror potențial atrage atenția antrenorilor Aqua Sport, au șansa de a fi selectați și de a continua înotul în Grupele de Performanță ale Clubului.

Intrarea in tribune este gratuită, astfel că îi așteptăm cu drag pe toți cei care doresc să îi susțină pe micii sportivi. De asemenea, invitația este deschisă si tuturor jurnaliștilor care doresc să promoveze un stil de viată sănatos în rândul copiilor, iar la finalul concursului, îi așteptăm la conferința de presă pentru a discuta rezultatele implementării programului Cupa de înot Dante Alighieri.