Robert Dilts despre criza si depasirea ei

BUCURESTI - 26 martie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

În noul articol postat pe www.dilts.ro, Robert Dilts prezintă modul în care criza, tranziţia şi transformarea pot duce la dezvoltarea sau la dispariţia unei organizaţii. Diferenţa care face diferenţa este reprezintată de capacitatea managerilor de a se păstra în „zona de excelenţă interioară”, care le permite să ia cele mai bune decizii şi să obţină imediat implicarea angajaţilor în implementarea lor. Aceste subiecte constituie punctul central al workshopului „Coaching la nivelul identităţii”, pe care Robert îl va susţine alături de Deborah Bacon-Dilts la Bucureşti, în perioada 24-26 aprilie 2009.

Robert Dilts despre criza si depasirea ei

Lumea se confruntă cu o criză pe care nu o mai putem pune pe seama unor terorişti tenebroşi. Problemele de genul recesiunii economice, escaladării violenţei şi accelerării degradării mediului ne indică faptul că ne-am distanţat tot mai mult de propria persoană, de ceilalţi şi de lumea din jur.
Criza, tranziţia şi transformarea sunt trei dinamici cheie pe care trebuie să învăţăm să le gestionăm în această perioadă în care o răsturnare profundă zguduie fundamentele familiilor, afacerilor şi organizaţiilor nostre, precum şi ale societăţii în general.
Criza, prima dintre cele trei faze ale procesului de transformare, este caracterizată de abaterea bruscă de la situaţiile sau reacţiile cu care ne-am obişnuit. Crizele se pot produce şi în organizaţii şi sisteme sociale, conducând la o stare de confuzie în privinţa naturii sau direcţiei sale de evoluţie.
În cea de-a doua fază, tranziţia, lucrurile se pun în mişcare. Noul set de structuri încă nu s-a format însă, nu s-a ajuns la destinaţie şi nici nu se ştie prea bine care ar putea fi această destinaţie. Sigura certitudine din timpul acestei faze este că s-a renunţat la vechea stare de lucruri, fără însă a se fi ajuns într-un nou punct de stabilitate.
Transformarea, a treia fază, marchează emergenţa unei noi forme de coerenţă. Transformarea implică dezintegrarea vechii structuri, ce devenise excesiv de rigidă şi nu mai era viabilă. În acest fel, călătoria prin criză, tranziţie şi transformare implică trecerea de la rigiditate la regresie şi reorganizare. Cine are instrumentele, resursele şi hărţile necesare pentru această călătorie, poate ajunge la un nivel superior de unitate, ce include şi transcede stadiile anterioare.
Se spune că lucrurile se schimbă mereu, dar nu totdeauna şi progresează. În perioadele de schimbări dramatice, apar multe provocări de genul confruntării cu frica de necunoscut, de nefamiliar, gestionarea pierderilor, conştientizarea vulnerabilităţilor. Acestea ne pot declanşa strategii de supravieţuire neadecvate: atac, fugă sau rigiditate (îngheţare), ce pot duce la regresie, inerţie, ambivalenţă temporară, la dificultatea de a renunţa la trecut, la confuzie şi conflict.
Pentru a progresa prin schimbare, este importantă cultivarea calităţilor de genul flexibilităţii, stabilităţii, echilibrului, conectării şi detaşării (ceea ce înseamnă să fii centrat în „zona de excelenţă”). Este uşor să ne păstrăm echilibrul atunci când viaţa se scurge fără dificultăţi, dar pentru a menţine echilibrul în perioae turbulente, e impune ca toate ceste calităţi să fi fost dezvoltate atât de mult încât să ne fi „intrat în sânge”
Puteţi citi detalii pe www.dilts.ro, precum şi modul în care se realizează centrarea în „zona de excelenţă”. De asemenea, pe acelaşi sit puteţi găsi toate detaliile legate de workshopul „Coaching la nivelul identităţii”, pe care Robert îl va susţine alături de Deborah Bacon-Dilts la Bucureşti, în perioada 24-26 aprilie 2009. Fiind vorba despre un workshop experienţial, participanţii vor beneficia de susţinerea unui executive coach de renume mondial, solicitat în mod constant de companii precum Apple Computers, HP, Fiat, TrenItalia etc. Faceţi tranziţia de la criză la transformare, atât la nivel individual, cât şi organizaţional, prin particparea la ceea ce presa a denumit „evenimentul anului 2009 în materie de coaching”.

Despre COMPETENT CONSULTING SRL

Competent Consulting oferă consultanţă şi training în domeniul dezvoltării personale şi organizaţionale, folosind cele mai noi descoperiri din NLP şi inteligenţa emoţională pentru a asigura clienţilor săi avantaje asupra competitorilor şi obţinerea de efecte economice notabile prin investiţii minime. Deviza Competent Consulting este „Succesul dumneavoastră este profesia noastră”.
Mariana Bichis
managing partener
0788-294801, 0726-801881
contact@competent.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/competent-consulting/robert-dilts-despre-criza-si-depasirea-ei