Cultura italiana in Romania

Iasi - 11 mai 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Universitatea „A. I. Cuza” Iasi, Facultatea de Litere, impreuna cu Institutul Italian de Cultura Bucuresti organizeaza simpozionul international „Cultura italiana in Romania” cu ocazia implinirii a 80 de ani de italianistica la Universitatea „A. I. Cuza”.

Evenimentul va avea loc in perioada 12-13 mai 2006, incepand cu orele 9:30, in Sala Senat a Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi. In deschidere vor interveni: Prof Dr. Iulian Popescu - Decanul Facultatii de Litere a Univ. A. I. Cuza, Dl. Francesco Servida - Presedintele Institutului Italian de Cultura Bucuresti, Prof. Dr. Eleonora Carcaleanu – Director al Departamentului de Italianistica si coordonator al evenimentului.

La eveniment vor participa oameni de cultura, profesori de limba italiana romani si italieni, cercetatori, studenti, cat si reprezentanti ai Ambasadei Italiei in Romania si ai companiilor italiene prezente in Iasi. Cu acest prilej se vor pune in discutie importanta si influenta italiana in spatiul romanesc, atat in literatura cat si in alte domenii (economic, cultural, etc.).

Schimbul de idei si perspective de interpretare intre cadrele didactice din Iasi, Bucuresti, Cluj, Timisoara si Constanta, oaspetii italieni si studenti se va axa pe implicatiile culturii italiene in Romania.

Dezbaterile vor fi prezidate de Roberto Scagno (Universitatea din Padova), Onofrio Cerbone (Universitatea Napoli), Dragos Cojocaru (Universitatea A.I.Cuza), Helga Tepperberg (Universitatea Cluj Napoca), Smaranda Elian (Universitatea Bucuresti) si Gennaro Montanaro (Universitatea Timisoara).

De asemenea, in cadrul acestui eveniment va avea loc o intalnire speciala cu studentii, Vineri, 12 Mai, ora 15, pentru a se discuta modalitatile de integrare a tinerilor in mediul de afaceri si oportunitatile de angajare pe care companiile italiene le ofera.

Contact Line, parte a grupului italian de firme XL World, unul dintre sponsorii evenimentului, va prezenta atat investitia realizata pana acum in Iasi cat si ofertele de locuri de munca pentru studentii si vorbitorii de limba italiana.

Despre Contact Line

„Cultura italiana in Romania” este un eveniment organizat sub patronatul Academiei Romane Filiala Iasi, Ambasadei Italiei in Romania, Institutului de Filologie Româneasca „Alexandru Philippide” Iasi, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, Institutul Teologic Romano – Catolic Iasi si Muzeul Literaturii Romane Iasi.
Sponsorii evenimentului sunt BRD – Groupe Societe Generale S.A. Grup Iasi si grupul Contact Line - XL World.

Prof. Dr. Eleonora Carcaleanu
Director al Departamentului de Italianistica
Coordonator al evenimentului
Tel: 0232.201.052

Loredana Pascu
Director Comercial Contact Line
Tel: 0232.206.318

office@contactline.ro