Evaluarea performanţelor în domeniul logistic

BUCURESTI - 21 martie 2016

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, IT&C, Tehnologie, Logistica/Transport

Live site

Profitul activităţii de logistică se poate determina cu multă atenţie la detalii, prin considerarea tuturor proceselor şi inventarierea completă a tuturor componentelor individuale.

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 341

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 343
F
Evaluarea performanţelor în domeniul logistic
 Misiunea noastră este să optimizăm bilanțul logistic al clienților noștri

Dr. Andreas Froschmayer, Corporate Director DACHSER

Despre ce anume se ascunde în spatele noţiunii de „bilanţ logistic“ ne va relata în cele ce urmează domnul Dr. Andreas Froschmayer, Corporate Director al departamentului Dezvoltare, Strategie şi Relaţii Publice al DACHSER.

În prima ediţie a revistei „DACHSER magazine” (publicată începând cu 21.03.2016 pe portalul web al companiei) mai puteţi afla şi despre iniţiativa companiei Block Foods din Hamburg, care, alături de oameni de ştiinţă ai Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Kempten-Germania, a contabilizat într-un “inventar” complet toate procesele lanţului logistic, obţinând o valoare semnificativă a profitului din operaţiile curente de logistică.

Domnule Dr. Froschmayer, de ce este important să întocmim un bilanț distinct pentru activitatea de logistică şi cu ce ne ajută să cuantificăm contribuţia serviciilor cu logistica la rezultatele financiare  ale companiei?

În organigrama ierarhic-funcţională a multor companii, funcţia logistică fusese subordonată în trecut funcţiei de producție sau de vânzări, aducând o contribuţie minimală la rezultatele financiare ale companiei. Astăzi, funcţia logistică este considerată un factor esențial de diferenţiere în ecuația competitivității. În consecință, ea s-a ridicat de la nivelul de funcţie auxiliară la nivelul funcțiilor strategice de management. De aceea, devine tot mai important să putem evalua performanța proceselor logistice în ansamblul lor.

Ce avantaje aduce pregătirea unui bilanț logistic separat pentru întreprinderile care operează în  industrie și comerţ?

Acest instrument oferă întreprinderilor o imagine integrată asupra valorii activelor şi capitalurilor implicate în logistică și le pune la dispoziţie rezultatele derivate din operațiunile logistice. Bilanțul logistic permite elaborarea unor scenarii operaționale și strategice alternative, şi astfel, argumente obiective pentru luarea deciziilor legate de logistică. Prin urmare, bilanțul logistic oferă o bază consistentă pentru noi strategii, concepte și măsuri.

Cum creează DACHSER valoare pentru clienţii săi?

Furnizorii de logistică sunt chemați să caute răspunsuri coerente la întrebarea: „Ce anume pot cere de la noi cei mai buni clienţi din lume?” Răspunsul pe care DACHSER îl oferă este acesta: „cei mai buni clienţi din lume au nevoie de definirea strategiei logistice și de soluţionarea solicitărilor legate de logistică, pe niveluri măsurabile și trasabile de servicii”.

Pentru a face posibilă îndeplinirea acestui obiectiv, trebuie să ne construim portofoliul de servicii și informațiile necesare de management, bazându-ne pe servicii logistice integrate şi pe monitorizarea indicatorilor adecvați. Misiunea noastră este să optimizăm bilanțul logistic al clienților noștri”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dachser-intelligent-logistics/evaluarea-performantelor-in-domeniul-logistic