Artisti din Comunitatea franceza Valonia-Bruxelles la Festivalul International de Teatru de la Sibiu

BUCURESTI - 26 mai 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Dramaturgul si romancierul Paul Emond, Fanfara Alimentation Genarale si Compania THOR vor reprezenta Comunitatea franceza din Belgia la FITS 2008.

Continuand colaborarea deja devenita traditionala cu Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Comunitatea franceza Valonia-Bruxelles va prezenta in cadrul FITS 2008 urmatoarele evenimente:

- Lansare de volume ale scriitorului Paul Emond aparute la Editura FIDES: Peisaj cu om gol in zapada, Vizita plenipotentiarului cultural la bazilica de pe colina, Tete-a-Tete
30 mai/ 11:30/ Biblioteca Astra – foaier
- Spectacol-lectura MALAGA de Paul Emond:
31 mai/ 12:00/ Biblioteca Astra – sala de lectura
- Concerte Fanfare Alimentation generale:
30 mai/ 18:00/ Cisnadie
31 mai/ 19:00/ Parcul Astra
1 iunie/ 18:00/ Ocna Sibiului
- Spectacol de dans D’ORIENT, Compania Thor:
8 iunie/ 21:30/ Casa de Cultura a Sindicatelor.

Paul Emond, romancier, autor dramatic si eseist belgian s-a nascut la Bruxelles in 1944. Autor ironic si caustic, stapanind bine sensul derizoriului, este, in prezent, unul dintre cei mai de succes dramaturgi belgieni.
In cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu, vor fi lansate volumele de beletristica Peisaj cu om gol in zapada, Vizita plenipotentiarului cultural la bazilica de pe colina si Tete-a-Tete, aparute in perioada 2007-2008 la Editura FIDES (Iasi).

Piesa Malaga prezinta comedia umana care poate fi regasita si intr-o societate restransa: meschinarii, entuziasm, conflicte, afectiune, repulsii, dorinte, certuri, resentimente si blocaje. Totul cu un puternic accent burlesc...

Fanfara Alimentation Ganarale are ca specialitate spectacole supra-vitaminizate, cu savori exotice. In promotie exceptionala, compozitii originale si aranjamente insolite ale celor opt muzicieni...

D’Orient este un proiect coregrafic de exceptie al Companiei THOR care s-a nascut din fascinatia lui Thierry Smits pentru Orientul Apropiat. A fost creat după o serie de calatorii pe care coregraful le-a facut in tarile arabe, de unde Thierry Smits a adus cu sine imagini pline de lumina, senzualitate si generozitate, frumusete si haos.
In trei acte, opt dansatori ne vorbesc despre roluri, relatii si coduri specifice unui mediu patriarhal, dar si despre o lume moderna si urbanizata. Corpul dansand este studiat, printre altele, si ca forma de scriitura.

Despre Delegatia Comunitatii franceze Valonia-Bruxelles

Delegatia Valonia-Bruxelles este reprezentanta diplomatica a Comunitatii franceze din Belgia in Romania.
Gabriela Dobre
Cultura, presa
Delegatia Valonia-Bruxelles
gabrielawbb@rdsmail.ro