Compania de teatru Dell’Arte aduce Commedia dell’Arte pe scena Operei Nationale

BUCURESTI - 15 octombrie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Compania de teatru Dell’ Arte se alatura invitatiei lansate de Opera Nationala din Bucuresti la spectacolul Don Pasquale de Gaetano Donizetti pe 16, 25 octombrie 2009 si 7 noiembrie, orele 18:30.

Compania de teatru Dell’Arte aduce Commedia dell’Arte pe scena Operei Nationale

Spectacolul regizat de Rares Zaharia preia formula consacrata a operei bufe compusa de Gaetano Donizetti in 1842, prezentata insa intr-o viziune regizorala noua. Specificul acesteia este dat de imbinarea artelor, muzica fiind completata cu secvente de teatru si de film mut jucate de actorii companiei Dell’Arte.
Scenografia spectacolului este realizata de Adriana Urmuzescu. Participa orchestra si corul ONB, pregatit de maestrul Stelian Olariu. Spectacolul va fi dirijat de Tiberiu Soare.

Roluri consacrate precum Arlechino, Colombina, Pantalone, Scapino sunt integrate in desfasurarea spectacolului. Actorii pun in scena povestea „Don Pasquale” in maniera specifica Commediei dell’Arte, regasita si in filmul mut. Personajele devin astfel proiectii ale solistilor operei.
.
Referindu-se la colaborarea dintre Opera Nationala Bucuresti si Compania de teatru Dell’Arte, Irina Macovei, asistenta de regie a d-lui Rares Zaharia a declarat: „Montarea presupunea personaje de Commedia dell’Arte iar activitatea d-lui Mihai-Gruia Sandu reprezinta o referinta pentru acest gen, astfel ca a fost rugat sa ne recomande persoanele potrivite, iar dumnealui ne-a indreptat atentia catre compania de teatru Dell’Arte. Ulterior, decizia a apartinut d-lui Zaharia, iar colaborarea cu trupa s-a concretizat.”

Distributie: Smaranda Gabudeanu/ Ana Craciun - Colombina, Cosmin Sofron- Arlechino, Radu Craciun - Pantalone, Sabin Dan Anghel – Scapino.

Despre Dell'Arte

Compania de teatru Dell’Arte, a fost înfiinţată de Mihai Gruia Sandu in 2006 si este formată din artişti profesionişti, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică. Spectacolele puse in scena de companie includ teatru de animatie, tehnici de de teatru SF, teatru mecanic, black-light theatre şi teatru fluid, ce au rolul de a elimina barierele dintre arta actorului, arta teatrului de animaţie, muzică, dans, multimedia.

Pentru relatii suplimentare:
0721261370, Smaranda Gabudeanu
contact@dellarte.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dellarte/compania-de-teatru-dellarte-aduce-commedia-dellarte-pe-scena-operei-nationale