Voluntariat pentru Timisoara 2009

Timisoara - 11 august 2009

Comunicat tip General in ONG

Asociația pentru Promovarea Femeii din România, A.P.F.R. Timisoara a organizat cu susținerea Consiliul Local Timișoara, Școala de Vara „Voluntariat pentru Timișoara!” ce s-a desfășurat în perioada 26-31 iulie la Brebu.

Voluntariat pentru Timisoara 2009

VOLUNTARIAT PENTRU TIMIȘOARA!
Școala de Vară A.P.F.R.

26 – 31 iulie 2009
Brebu

Proiectul „Voluntariat pentru Timisoara!” a avut în vedere creșterea gradului de implicare a tinerilor în programe de voluntariat care se adreseaza domeniului social din Timișoara, grupul țintă fiind astfel voluntarii implicați în serviciile sociale oferite femeilor victime ale violenței în familie și abuzului sexual.

În cele 2 luni de desfășurare a proiectului s-a urmarit formarea unei echipe de 10 de tineri din rândul voluntarilor implicaţi în oferirea de servicii sociale în Timișoara, cât si formarea a 10 de promotori ai voluntariatului în comunitatea timișoreană în cadrul Școlii de vară de la Brebu.

Școala de vara a cuprins 16 sesiuni de lucru susținute de către 2 traineri acreditați în vederea formării celor 10 viitori promotori. În cursul acestor 6 zile au avut loc activități care au avut in vedere informarea tinerilor în legătura cu aspectele voluntariatului și dezvoltarea de abilități necesare în oferirea de servicii femeilor victime ale violenței în familie și abuzului sexual. În acest scop au fost susținute sesiuni ce au avut ca tematică Dezvoltarea strategică a serviciilor sociale din Timişoara pentru femeile victime ale violenței în familie. Având în vedere că planificarea strategică reprezintă un element determinant în dezvoltarea serviciilor sociale și că fiecare persoană care lucrează într-o organizație care oferă servicii unor grupuri vulnerabile trebuie să se implice în această direcție, sesiunile organizate în cadrul școlii de vară au reprezentat un pas important în formarea voluntarilor și în creșterea calitativă a serviciilor oferite de către aceștia. Astfel s-a urmărit un proces de reflecţie şi introspecţie care să permită anticiparea schimbărilor dinn mediul înconjurător, evaluarea ameninţărilor şi oportunităţilor existente în jurul organizaţiei și clarificarea resurselor ce pot fi utilizate, a acţiunilor ce vor fi întreprinse determinarea impactului lor. De asemenea au fost atinse aspecte legate de viziune, misiune, valori, analiză și alegere strategică, stabilindu-se obiective clare și un plan de acțiune ce va fi implementat în perioada următoare în vederea îmbunătățirii oferirii de servicii sociale victimelor violenței în familie. Pe lânga acestea s-au desfășurat și activități de consolidare a echipei de promotori prin exerciţii de cunoaștere, excursii montane și seri tematice.



Psih. Vasile Moldovan

Director Executiv APFR

Despre DKM Training

Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România – APFR Timişoara este o organizaţie neguvernamentală a cărei misiune este îmbunătăţirea statutului femeii prin educaţie, servicii sociale de susţinere şi integrare, lobby şi advocacy pentru egalitate de şanse şi educarea întregii societăţi prin promovarea unor politici afirmative şi nondiscriminatorii pentru creşterea calităţii vieţii femeii din România.

APFR este lider printre organizaţiile de femei din România, înaintând un proiect de lege în Parlament, concretizat prin legea 217/2003 şi fiind prima organizaţie care a înfiinţat o linie telefonică de intervenţie în situaţii de criză pentru femei victime ale violenţei în familie şi abuzului, în judeţul Timiş şi în partea de vest a României – Telefonul Albastru.

Asociaţia are o experienţă de 10 ani în oferirea de servicii sociale fetelor şi femeilor victime ale violenţei domestice şi abuzului sexual, lucrând cu o echipă de specialişti (psihologi, avocaţi, psihoterapeuţi, jurişti, asistenţi sociali) în vederea soluţionării cazurilor. Anual în cadrul asociaţiei peste 500 de femei victime ale violenţei domestice şi abuzului sexual beneficiază de sprijin şi servicii gratuite de asistenţă socială, consiliere psihologică, consiliere juridică, intermediere loc de muncă, consiliere telefonică, consiliere psiho-socială şi grupuri de suport.

Pentru informatii suplimentare si confirmari ne puteti contacta la: tel. 0256 293 183, 0740 236 316; e-mail: apfr@mail.dnttm.ro, andreea_isak@yahoo.com.
Persoana de contact: Andreea Mihai, Coordonator de proiect
apfr@mail.dnttm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dkm-training/voluntariat-pentru-timisoara-2009